Koliko časa realno traja prenos števike?
-
- Novinec
- T-2: Že imam
- Paket: T-3 GIGA optika
- Kraj: Ljubljana - Šiška
Koliko časa realno traja prenos števike?
Od tega ponedeljka sem uporabnik storitev T-2. Internet prek optike 10/10 po začetnih težavah (nepravilna konfiguracija) deluje OK, zanima pa me, kdaj lahko pričakujem prenos številke iz Telekoma v omrežje T-2. Pogodbo za priklop interneta in kopijo računa z obrazcem za prenos številke je T-2 dobil 4. 12, 6. 12. so potegnili optiko v stanovanje, 10. 12. pa priklopili Milana in Vood in kot rečeno internet deluje. Ko sem administracijo povprašal, kdaj okvirno lahko pričakujem prenos št., mi je bilo odgovorjeno, da se pri optiki to dela kasneje in da me bodo še kontaktirali, saj potrebujejo sklic iz računa, ki je za plačat v tem mesecu. Seveda sem jim takoj isti dan (to sredo) poslal sklic najnovejšega računa in ta račun tudi že plačal, da ne bi imel Telekom kakšnega izgovora, da ne začne s prenosom. Najnovejšega računa T-2ju nisem šel pošiljat, ker imajo kopijo prejšnjega, ki še ni starejši od 45 dni. Sicer mi je T-2 monter rekel, da ko bo enkrat linija mrtva, potem samo preklopim telefon na Vood in je to to. To potem pomeni, da T-2 ne obvešča, kdaj bo prenos dejansko izveden? V glavnem, predvidevam, da bo preklop izveden verjetno v januarju mesecu. Vem pa tudi, da je sedaj (če je bila prošnja že poslana) vse odvisno od Telekoma, ki lahko tudi namerno zavlačuje. Kakšne so vaše izkušnje pri prenosu št.?
LP vsem,
Maži
Maži
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Re: Koliko časa realno traja prenos števike?
Vse o prenosljivosti je tlele:
http://www.t-2.net/?AUID=94E65011B23A1000114A
Čakalni čas:
http://www.t-2.net/docs/Telefonija/Splo ... 050908.pdf
13. člen, točka 4
http://www.t-2.net/?AUID=94E65011B23A1000114A
Čakalni čas:
http://www.t-2.net/docs/Telefonija/Splo ... 050908.pdf
13. člen, točka 4
Optika 100/10
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
NN je napisal to kar bi moralo biti.
V resnici je pri meni bilo tako:
17i dan po preklopu optike mi je Telekom odklopil telefonsko linijo.
Kmalu po izklopu je telefon deloval na optiki, vendar pa nepravilno.
Odhodni klici so bili možni, prihodni pa niso bili možni iz Telekomovega omreežja.
To pomeni, da sem bil za večino stacionarnih telefonov nedosegljiv.
Ta napaka je bila po posredovanju NN odpravljena v naslednjih treh dneh (vmes je bil vikend).
Torej skupno 20 dni.
Vendar pa je treba povedati, da je telefon preko Telekoma deloval vseh 17 dni paralelno z začasno številko na T-2.
Tako da je pravzaprav bila največja nevšečnost tiste 3 dni, ko sem bil nedosegljiv.
V resnici je pri meni bilo tako:
17i dan po preklopu optike mi je Telekom odklopil telefonsko linijo.
Kmalu po izklopu je telefon deloval na optiki, vendar pa nepravilno.
Odhodni klici so bili možni, prihodni pa niso bili možni iz Telekomovega omreežja.
To pomeni, da sem bil za večino stacionarnih telefonov nedosegljiv.
Ta napaka je bila po posredovanju NN odpravljena v naslednjih treh dneh (vmes je bil vikend).
Torej skupno 20 dni.
Vendar pa je treba povedati, da je telefon preko Telekoma deloval vseh 17 dni paralelno z začasno številko na T-2.
Tako da je pravzaprav bila največja nevšečnost tiste 3 dni, ko sem bil nedosegljiv.
-
- Starešina
Po posredovanju NN je prišlo do posredovanja T-2... ugani kam so prijavili napako!
Optika 100/10
-
- Novinec
Če me je česa strah, me je tega, da po preklopu ne bom dosegljiv, še posebej če se kaj takega zgodi med vikendom. Sodeč po postih na forumu je to kar pogosta težava. Če bo kaj zaškripalo, pa vem, kam naj se obrnem. NN, dela ti očitno še zlepa ne bo zmanjkalo! 

LP vsem,
Maži
Maži
-
- Starešina
Glej da boš isto sekundo, ko boš priklopljen, probal in takoj javil, če ne bo delalo. Torej pokličeš not iz T-2, nato iz mobilnih (najprej T-2, nato Mobitel in Simobil) in nato še iz zunanjih (telekom fixno je dosti). Če iz T-2 omrežij deluje OK, iz zunanjih pa ne, se urgira ne telekom, da v resnici naredi prenos številke. Potem to telekomovci promptno rešijo, ponavadi še isti ali naslednji delovni dan.
Optika 100/10
- Fry
- Legenda
Ja,se strinjam da je to napaka Telekoma, ampak uporabnik lahko zadevo rešuje le preko T-2.
Kolikor berem poste, nisem osamljen primer.
Hudič pa je, če ti preklopijo petek, napako ugotoviš zvečer, potem je sobota, nedelja, ......
Kolikor berem poste, nisem osamljen primer.
Hudič pa je, če ti preklopijo petek, napako ugotoviš zvečer, potem je sobota, nedelja, ......
-
- Starešina
Ne, nisi osamljen primer. Zato je nujno vsako napako in slabo delovanje takoj prijaviti na tehnično podporo. Fantje tam so zelo dobro naučeni, zverzirani in s precej izkušenj pri reševanju vseh sorte napak.
Optika 100/10
-
- Model
- Paket: T3 OPTIKA 10/10-MOBILE
Pri meni (tudi optika) so stvar preklopili približno v treh tednih. Vendar nisem po priklopu optike niti enega klica več opravil preko telekoma, ampak sem aparat kar takoj vklopil v PSTN, svoje znance in sorodnike pa smo obvestili, da je pač začasno naša številka 059...... Ni bilo nobenih težav, res pa je, da je lahko problem, če je takih znancev na stotine.Maži napisal/-a: Sicer mi je T-2 monter rekel, da ko bo enkrat linija mrtva, potem samo preklopim telefon na Vood in je to to. To potem pomeni, da T-2 ne obvešča, kdaj bo prenos dejansko izveden? V glavnem, predvidevam, da bo preklop izveden verjetno v januarju mesecu. Vem pa tudi, da je sedaj (če je bila prošnja že poslana) vse odvisno od Telekoma, ki lahko tudi namerno zavlačuje. Kakšne so vaše izkušnje pri prenosu št.?
Po preklopu na staro številko pa ni bilo prav nobenih težav - telefon deluje brezhibno!
-
- Novinec
Hvala za odgovore. Vsaj približno toliko da vem, koliko časa prenos traja v praksi. Me pa še nekaj zanima: vsi govorite o dodelitvi začasne številke 0590.. Meni ni bila dodeljena oz. mogoče je bila, pa se nisem pozanimal. Če prav razumem, bi lahko že od tega ponedeljka priklopil telefon in normalno opravljal klice, za noter bi bila pač začasno dodeljena številka, dokler ne bi bil prenos narejen? Samo je pa potem težava obveščat vse prijatelje in znance da imaš samo začasno novo št. in jih po preklopu ponovno obvestit, da ti stara št. spet normalno deluje. Nastane cela zbrka in je mogoče potem bolje počakat še nekaj časa in uporabljat Telekomovo telefonijo (tako ali tako morajo še zaračunati strošek prenosa št.) in potem preklopit na T-2.
LP vsem,
Maži
Maži
- Fry
- Legenda
Saj ti je tehnik najbrž preizkusil delovanje telefonije. Moral bi ti povedati številko.
Tudi če jo ni, pa poglej na servisnih straneh /telefonija
Tudi če jo ni, pa poglej na servisnih straneh /telefonija
-
- Novinec
Gledam na servisnih straneh na zavihek telefonija - nobene št. ki bi se začela z 0590... Tehnik je samo priklopil vmesnik v Milana in rekel naj sam vklopim telefon noter, ko bom opazil, da je linija mrtva. To je vse, nič ni sprobaval ali dela ali ne.
LP vsem,
Maži
Maži
-
- Novinec
Mogoče še to: poleg prevzemnega lista za opremo sem ob priklopu prejel še list z osnovnimi podatki priključka, kjer so opisane naročene storitve, določen je el. poštni naslov in geslo za dostop do servisnih strani, pod naslovom telefonija je samo napisano, da imam 1 pstn/fax vmesnik, tam kjer je predvideno mesto za telefonsko št. je prazno.
LP vsem,
Maži
Maži
- Fry
- Legenda
Vtakni telefon v PSTN vmesnik (probaj oba priključka) in se pokliči na GSM.
Če dela ti bo izpisalo številko na GSM u
Če dela ti bo izpisalo številko na GSM u
-
- Novinec
Fry, hvala ti. Na možnost klicanja na GSM sploh nisem pomislil. Vse deluje kot namazano - tako izhodni kot vhodni klici. Sedaj bom veliko lažje čakal na prenos stare številke, ko že lahko kličem in sprejemam klice v T-2 omrežju. Tistim znancem in prijateljem, s katerimi se pogosteje slišim, bom povedal novo začasno št. in to je to.
LP vsem,
Maži
Maži