Projektorji
Projektorji
Drugo leto si bom za sobo kupil projektor. Zdaj pa opažam, da imajo nekateri projektorji (hbdc High-bandwidth Digital Content Protection). Ker se na te stvari lih ne poznam preveč dobro. Me zanima, če se naj takih projektorjev izogibam?
-
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: 10/2 + IPTV + IPTEL
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Re: Projektorji
Tule imaš podrobnjeje opisano: http://en.wikipedia.org/wiki/HDCP
Na T-2 sem spravil že 1250 uporabnikov 

Preden sem objavil temo sem si lih prebral ta članek samo sem en velik teleban na te stvari. In jih ne zastopim. Torej to naj bi podobno delovalo kot regijska zaščita na dvd predvajalnikih?
- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
umm.. ce js prav mislim, je to bolj kot Macrovision v dobrih starih VHS casih...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Torej, če bi jaz priključil motorolo 1910 pa projektor z hdmi kablom načeloma ne bi smelo biti težav?
- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
je takow... ce le projektor podpira hdmi oz si dal za projektor ene 5000€ pol ja 
pa enkrat me lahk povabis na ogled

I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
772€NoName napisal/-a:je takow... ce le projektor podpira hdmi oz si dal za projektor ene 5000€ pol ja
- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Imel sem priliko gledat posnetke s HD kamere in HD filme ter slideshow kvalitetnih fotk na Panasonicu, ki se ga pri nas dobi za okoli €1,5K. In ostal sem brez besed.

- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Normalno, na ta Panasonic je preko HDMIja priklopljen neki multimediabox s kapaciteto 500Gb, na katerega lahko recimo preko USB 2.0 kabla ali pa mreže pretočiš poljubne vsebine, ki ti jih potem dokaj zanesljivo predvaja na HDMI, S-Video, VGA ali komponentni video izhod, prostorski zvok seveda ne manjka. Bomba!
Jaka: HDCP je pomemben za HDTV, ce projektor ne podpira HDCP si recimo ne mores ogledati preko projektorja HD filma v polni locljivosti. Zdaj ce ti je to pomembno pa ne vem. 

Tkole je s HDCP... zaenkrat noben BluRay/HD-DVD tega ne uporablja... če pa gledaš piratske kopije (npr. v MKV formatu), je pa sploh nepomembno. Itak ma pa večina naprav s HDMI vhodom tudi HDCP...
Hvala vsem za odgovore.