Snemanje IPTV - 5.1 zvok - PROSIM POMOČ!!!
- MiKi
- Model
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH 1000/10Mbit
- Kraj: Ljubljana
Snemanje IPTV - 5.1 zvok - PROSIM POMOČ!!!
Živijo.
Prosim če je kdo pri volji, naj mi pomaga, kako snemati ZDF ali ORF kanal v 5.1 tehniki.
ZDF recimo oddaja 3 zvočne sledi, 3. se imenuje DD - Dolby Digital.
Ko pa snemam, se pa vedno snema samo ena zvočna sled. Kaj narediti?
Rad bi posnel novoletni koncert jutri, 1.1. ob 11:15 na ZDF ali ORF2 (oba v 16:9 tehniki in 5.1 zvokom) ker na Za-luninem-SLO1 je 4:3 in stereo.
Snemati sem poskusil s programom IPTV recorder 1.4
ter
dosovim ukazom:
"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc" --high-priority udp://@239.1.1.137:5000 :demux=dump :demuxdump-file=c:\Snemaj-T2\ZDF.mpg
Sam sem si pogledal tole stran: http://wiki.videolan.org/VLC_command-line_help
In dodoal še te opcije:
--audio-track-id=dd
in
--audio-track=3
Ampak ne v prvem ne drugem primeru ne snema prav. Ali pa samo jaz ne znam pogledati ali je 5.1 ali ne. Windows media player namreč vstrajno piše Stereo.
PROSIM POMAGAJTE!!! Mogoče bi v dosovem ukazu samo kak parameter dodal, pa bi delalo.
Hvala in srečno 2008 vsem skupaj!
MiKi
Prosim če je kdo pri volji, naj mi pomaga, kako snemati ZDF ali ORF kanal v 5.1 tehniki.
ZDF recimo oddaja 3 zvočne sledi, 3. se imenuje DD - Dolby Digital.
Ko pa snemam, se pa vedno snema samo ena zvočna sled. Kaj narediti?
Rad bi posnel novoletni koncert jutri, 1.1. ob 11:15 na ZDF ali ORF2 (oba v 16:9 tehniki in 5.1 zvokom) ker na Za-luninem-SLO1 je 4:3 in stereo.
Snemati sem poskusil s programom IPTV recorder 1.4
ter
dosovim ukazom:
"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc" --high-priority udp://@239.1.1.137:5000 :demux=dump :demuxdump-file=c:\Snemaj-T2\ZDF.mpg
Sam sem si pogledal tole stran: http://wiki.videolan.org/VLC_command-line_help
In dodoal še te opcije:
--audio-track-id=dd
in
--audio-track=3
Ampak ne v prvem ne drugem primeru ne snema prav. Ali pa samo jaz ne znam pogledati ali je 5.1 ali ne. Windows media player namreč vstrajno piše Stereo.
PROSIM POMAGAJTE!!! Mogoče bi v dosovem ukazu samo kak parameter dodal, pa bi delalo.
Hvala in srečno 2008 vsem skupaj!
MiKi
Re: Snemanje IPTV - 5.1 zvok - PROSIM POMOČ!!!
Si poskusil s FripTV? gulikoza mi je 2x zatrdil, da program dumpa kar dobi. Zdej pa probi če je res tako. 

- MiKi
- Model
Ma tist je men tok mim program da je groza... poženem in sploh ne dela nič.
Verjetno bi mogu kje nastavit da je T-2 TV na 2. mrežni kartici, a kaj ko ni ne menujev ne nastavitev ne ničesar.
Verjetno bi mogu kje nastavit da je T-2 TV na 2. mrežni kartici, a kaj ko ni ne menujev ne nastavitev ne ničesar.
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
So nastavitve! Preveri command line parametre v readme.txt.
Meni FripTV snema brez problemov (zajame vse avdio streame).
Meni FripTV snema brez problemov (zajame vse avdio streame).
-
- Model
- Paket: T3 OPTIKA 10/10-MOBILE
Ko smo že pri novoletnem koncertu - danes sem vzporedno primerjal prenos med SLO1 in ORF2 - neverjetna razkia! SLika na ORF povsem ostra, SLO razmazana. Seveda ORF2 oddaja že v 16:9, kar ustreza LCDju, SLO pa ne. Kdo kaj ve, kdaj bo?
-
- Legenda
- Paket: Brezčasna optika 100/10
joel: Si opazil tudi DD5.1 na ORF1?
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala
il' je pekar /
il' budala
- MiKi
- Model
Ja AL KAJ?
Groza ja... škoda edin, da nimamo nobenga angleškega komentatorja na kakem angleškem kanalu.
Probajte enkrat ko bo Eurovizija primerjat istočasno ORF, ZDF z našo SLO. Mislim da na ZDF se je dalo preklopit na angleški-originalen jezik.
Ne samo v kvaliteti zvoka in slike, tudi komentarji so na mestu, naši jim ne sežejo do kolen. Poslušanje naše Mojce Mavec in podobnih komentatorjev je skrajno dolgočasno.
Groza ja... škoda edin, da nimamo nobenga angleškega komentatorja na kakem angleškem kanalu.
Probajte enkrat ko bo Eurovizija primerjat istočasno ORF, ZDF z našo SLO. Mislim da na ZDF se je dalo preklopit na angleški-originalen jezik.
Ne samo v kvaliteti zvoka in slike, tudi komentarji so na mestu, naši jim ne sežejo do kolen. Poslušanje naše Mojce Mavec in podobnih komentatorjev je skrajno dolgočasno.
-
- Model
- Paket: T3 OPTIKA 10/10-MOBILE
Zvok mam povezan na moj stari stolp, tako da se z DD še ne ukvarjam. Je bil pa vseeno užitek gledat in poslušat!celloak napisal/-a:joel: Si opazil tudi DD5.1 na ORF1?
-
- T-2jevec
- Paket: Oranžni Diamant HBO
- Kontakt:
Čudno tole, men iptvrec 1.4 na Discovery HD posname 6 kanalni zvok...