konvertiranje mpeg v vob

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
plavi
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, IPTV, telefon
Kraj: Ljubljana Dravlje

konvertiranje mpeg v vob

Odgovor Napisal/-a plavi » 9. Jan 2008 ob 20:39

Oddajo, posneto z IPTV recorderjem v formatu MPEG, bi rad z Nerom zapekel na DVD v VOB formatu. Mi lahko kdo svetuje kakšen enostaven in preizkušen program - converter (po možnosti brezplačen) s katerim bi lahko to opravil.

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Re: konvertiranje mpeg v vob

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 9. Jan 2008 ob 21:23

Seveda! Tale SUPER je odličen, preizkušen, konvertira pa vse formate v vse formate. 8)
http://www.erightsoft.com/SUPER.html
Optika 100/10

gulikoza
Starešina
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 9. Jan 2008 ob 21:30

Slika Optika od 30.5.2008

gulikoza
Starešina
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 9. Jan 2008 ob 21:35

Mimogrede, na prvi uč bi rekel da zgornji (Super) program krši licence večih programskih paketov. NN, pa ni več tako glasen ko gre pa za nespoštovanje odprtokodnih licenc :D
Slika Optika od 30.5.2008

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 9. Jan 2008 ob 22:38

Nisem se spuščal v samo kodo, ampak zaupam avtorju.Slika
Optika 100/10

Uporabniški avatar
plavi
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a plavi » 10. Jan 2008 ob 20:48

Hvala za pomoč. Konvertiranje mi je sicer uspelo, peka DVD tudi, žal pa sem ugotovil, da mi DVD predvajalnik tako posnetih DVD ne podpira. Nekje sem zasledil tudi možnost, da se računalnik in TV povežeta direktno s kablom, ter se potem zadeva posneta na računalniku, pogleda na TV. ALi je to res mogoče in kako bi to izvedel (kakšen kabel, kam priklop, nastavitve itd.....?). Pa s čimbolj preprostimi besedami, če se da, prosim.

orbter
Faca
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana-Šiška

Odgovor Napisal/-a orbter » 11. Jan 2008 ob 10:29

To lahko dosežeš, če tvoja grafična kartica podpira t.i. TV-Out. Najbolj enostavno lahko to pogledaš tako, da greš po kablu od monitorja proti računalniku in tam kjer je vštekano (ponavadi modri priključek), pogledaš če je poleg njega na računalniku še kakšen - lahko je okrogel rumen, okrogel z malimi bucikami ali pa pravokotni bel. Če imaš kaj od tega, pomeni, da lahko priključiš TV na računalnik.

Torej poglej in sporoči ugotovitve. Če imaš TV-Out pa še napiši katero grafično kartico imaš. To pogledaš tako, da v Windowsih klikneš z desno na namizje in izbereš Properties/Lastnosti, nato v oknu, ki se odpre klikneš na zadnji jeziček in pod sličico ekrana ponavadi piše katero grafično kartico imaš.
Skupaj Slika
Optika Slika

vijavaja
Model
Paket: paket štirica na 10/10 optiki
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a vijavaja » 14. Feb 2008 ob 09:56

Tole deluje preverjeno:
Snemi si program MPEG Streamclip, naslov je tukaj: http://www.squared5.com in si naloži verzijo 1.1 in verzijo MPEG Streamclip 1.2b2 beta. Delal boš z beta verzijo, verzijo 1.1 rabiš zaradi podrobnih navodil. Ta program omogoča tudi dokaj enostavo urejanje izbranega fajla.
Uporabiš opcijo Demux. Čeprav program podpira istočasno razgradnjo na video in audio stream, priporočam, da narediš najprej video in potem še avdio stream. Program bo sam dodal končnici mpv in mpa.
Ko imaš oba streama, uporabiš obvezno program Ifoedit, ki ga dobiš tukaj: http://www.free-codecs.com/download/IFOEdit.htm.
Program je špartanski, svoje delo pa opravi odlično. Odpreš opcijo DVD Author in pod video uvoziš video stream -*.mpv ( za lažje iskanje uporabi gumb desno) in pod audio -*.mpa audio stream. Če audio stream označiš, lahko izbereš tudi jezik. Izbereš, kam boš izdelek shranil n. pr. Črka pogona:\My DVD, poženeš muksanje in po nekaj minutah je zadeva narejena. Izdelek zapeci s svojim priljubljenim programom za peko, najbolje pa z Nerom, ki postori še ostanek, tj. naredi ustrezne podmape (Audio_TS in Video_TS).
Slika

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 14. Feb 2008 ob 14:32

plavi napisal/-a:Oddajo, posneto z IPTV recorderjem v formatu MPEG, bi rad z Nerom zapekel na DVD v VOB formatu. Mi lahko kdo svetuje kakšen enostaven in preizkušen program - converter (po možnosti brezplačen) s katerim bi lahko to opravil.
ker že praviš da snemaš z nerotom lahko uporabiš kar nero vision kateri ti naredi vse. Vstaviš video posnetke v program, si narediš meni iz zadevo zapečeš. Za MPEG ne potrebuješ nobenega prekodiranja ker vob je MPEG. Če pa bi potreboval prekodiranje ti pa naredi tudi to.

Ker pa si omenil da ti dvd ne podpira posnetih dvd-jev nimaš druge možnosti kot priklop računalnika direktno na TV. Saj ni problem v tem s katerim programom boš prekodiral ampak v tem da ti dvd player ne bere iz dvd+-r/w medijev.
Slika

vijavaja
Model
Paket: paket štirica na 10/10 optiki
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a vijavaja » 15. Feb 2008 ob 10:13

@Andrejs, očitno sva padla v debato. Namenoma se navedla oba programa, BTW oba sta brezplačna. In zakaj ravno našteta programa? Ker MPEGstreamclip ne konvertira ne video ne audio streama, IfoEdit pa ni občutljiv za nestardne zapise in lepo kreira DVD; oddaje na TV namreč niso predvajane in posledično posnete po DVD standardu, zato nastanejo pozneje lahko težave. Ker ne eden ne drugi program ne opravita konverzije, je zadeva narejena hitro, še skoraj najdlje traja peka DVDja.
Praviloma pa vsi DVD predvajalniki itak podpirajo kar klasičen mpg zapis (t.j. mpeg PS), tako da če nimaš ravno nekih posebnih potreb, lahko na DVD predvajalniku gledaš kar mpg zapis.
Iz lastnih izkušenj: DVD, kreiran na moj način, je bil testiran na treh DVD predvajalnikih: yamaha DVDS557, Philips 5140 in Philips 3010 in na vseh je deloval brez težav. Sicer pa... kakor komu ustreza. Važen je rezultat.
Slika

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 15. Feb 2008 ob 11:30

Saj ne da bi rad trdil da z drugimi programi ne dela, samo v osnovi je bila želja da bi rad kar z nerotom zapekl dvd v vob obliki. Pa sem samo omenil zakj sploh iskati druge programe če že ima nerota. Nero Vision je sestavni del paketa Nero torej ima vse potrebno že doma. Drugače pa ti nero vision ne zapeče v mpg obliki ampak ti naredi tapravi dvd z vsemi datotekami kater so pač standardne na vsakem video dvd-ju.

Takšen dvd ti mora brati vsak dvd predvajalnik. Problem pa nastane ko imaš doma predvajalnik kateri ne zna brati iz zapislivih medijev. V tem primeru lahko uporabiš katerikoli program za delo dvd-ja, prav tako lahko uporabiš tudi katerikoli program da potem narejeni film zapečeš na DVD medij. Efekta ni ker določeni predvajalniki pač ne znajo brati iz zapislive dvd plošče. Na tem predvajalniku tudi ne boš mogel predvajati kopije originalnega dvd-ja ker ga sam predvajalnik ne prebere. Problem je nastal ponavadi na boljših predvajalnikih znanih HIFI proizvajalcev starejšega roka izdelave. Določeni tipi teh predvajalnikov velikokrat tudi niso znali predvajati posnetih audio cdjev. V takem primeru ni druge rešitve kot da menjaš dvd predvajalnik ali pa da bi si dal narediti dvd preko matrice in "štanc mašine" kar se za male količine cenovno ne izplača. Problem je v tem da je razlika v zapisu med mediji DVD, DVD+-R, DVD+-RW. Skratka dvd predvajalik mora podpirati branje iz DVD+-R/W medijev. Lahko samo določen tip ali pa tudi vse.

PS: podobni problem imam tudi sam na mojem DVD rekorderju. TV program lahko posnameš na vse tipe medijev, prav tako lahko filme v DVD obliki predvajaš na vseh medijih. Če pa želim gledati DIVX pa lahko uporabim vse medije kot so CD-R,CD-RW,DVD+-R razen DVD+-RW ne deluje ker naprava ne podpira predvajanje DIVX-ok iz teh medijev za večkratno pisanje.
Slika

Uporabniški avatar
plavi
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a plavi » 15. Feb 2008 ob 20:34

Hvala vsem za trud. Ker sem ugotovil, da mi moj DVD predvajalnik Panasonic SA-HT75 žal ne bere posnetih DVD-jev, sem stvar rešil na način, da sem računalnik s kabli povezal s TV. Film ali oddajo poženem na računalniku, gledam pa na TV.

Odgovori