[Naročil sem] 8/1 paket, 2x tv in telefon
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: oranžni diamant
- Kraj: Ilirska Bistrica
[Naročil sem] 8/1 paket, 2x tv in telefon
Dober dan.
No pa naju še jaz svojo izkušnjo povem.
Podatki:
Podatki nacionalnega operaterja
Poizvedba pričeta 3.1.2008, 9:04
Poizvedba končana 10.1.2008, 13:47
Izgradnja pričeta 16.1.2008, 8:25
Datum preklopa 1.2.2008, 12:00
Odgovor DA
Stanje vloge BuildInProgress
Opomba pri odgovoru Potrebna prekinitev pogodbenega razmerja za telefonsko storitev in širokopasovno storitev
No u glavnem monter prej pokliče se dogovoriva in pride in prinese samo modem in telefon, o dveh motorolcah za tv ne duha ne sluha.
Pravi da njemu nič ne piše da mam dva tvja.Rečem ok bom sam skoči na brnčičevo ni blema...
Priklopmo modem in čakamo sinhronizacijo in glej ga zlomka se sinhronizira samo na 15/2 premal za kar sem naroču...
Ok pravi da nej grem na brnčičevo in zahtevam vdsl2.
Na brnčičevi sem use opravil in dobil motorolce ter napotek da me ta tedn obišče tehnik sz vdsl2 in da me bo priklpu na centrali.
Zdj pa uprašanje in sicer me mal bega da imam tko slabo sinhronizacijo oddaljenost od centrale 500m po kablih?
Interna napeljava nova (zgrajena leta 2005).imam pa polnorazvezan dostop
Kaj je možno da je parica tko slaba?Al kak bi lahko bil uzrok?
Kake mate kej izkušnje sz vdsl2-kolk bi lahko pridobil?
jz bi rabu verjetno okol 25mega da bi delalo use troje.
Tle ki ste mojstri kaj lahko storim še če sz vdsl2 ne bo dovolj povezave?Mam še kakšne možnosti al bom mogu obupat in se sprijaznit s kero drugo rešitivjo?
Nej nekdo povej k se kej razume na te stvari.
koker sem na hitro pogledat tv ni blo nič kockanja tko da bomo vidli kaj bo u bodoče.
No pa naju še jaz svojo izkušnjo povem.
Podatki:
Podatki nacionalnega operaterja
Poizvedba pričeta 3.1.2008, 9:04
Poizvedba končana 10.1.2008, 13:47
Izgradnja pričeta 16.1.2008, 8:25
Datum preklopa 1.2.2008, 12:00
Odgovor DA
Stanje vloge BuildInProgress
Opomba pri odgovoru Potrebna prekinitev pogodbenega razmerja za telefonsko storitev in širokopasovno storitev
No u glavnem monter prej pokliče se dogovoriva in pride in prinese samo modem in telefon, o dveh motorolcah za tv ne duha ne sluha.
Pravi da njemu nič ne piše da mam dva tvja.Rečem ok bom sam skoči na brnčičevo ni blema...
Priklopmo modem in čakamo sinhronizacijo in glej ga zlomka se sinhronizira samo na 15/2 premal za kar sem naroču...
Ok pravi da nej grem na brnčičevo in zahtevam vdsl2.
Na brnčičevi sem use opravil in dobil motorolce ter napotek da me ta tedn obišče tehnik sz vdsl2 in da me bo priklpu na centrali.
Zdj pa uprašanje in sicer me mal bega da imam tko slabo sinhronizacijo oddaljenost od centrale 500m po kablih?
Interna napeljava nova (zgrajena leta 2005).imam pa polnorazvezan dostop
Kaj je možno da je parica tko slaba?Al kak bi lahko bil uzrok?
Kake mate kej izkušnje sz vdsl2-kolk bi lahko pridobil?
jz bi rabu verjetno okol 25mega da bi delalo use troje.
Tle ki ste mojstri kaj lahko storim še če sz vdsl2 ne bo dovolj povezave?Mam še kakšne možnosti al bom mogu obupat in se sprijaznit s kero drugo rešitivjo?
Nej nekdo povej k se kej razume na te stvari.
koker sem na hitro pogledat tv ni blo nič kockanja tko da bomo vidli kaj bo u bodoče.
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Re: [Naročil sem] 8/1 paket, 2x tv in telefon
Vizualno oceni interno inštalacijo, največkrat je ona kriva za piškavo delovanje.
Optika 100/10
-
- Faca
ma interna inštalacija mislim da ni problem ker je bla hiša zgrajena 2005.
In je use novo.tudi telkomova omarica na hiši je nova tko da mislim da tle ni problem.
Štukan kabel ni nikjer ker imam sam eno utičnico za telefon u hiši in na to utičnico je priklopljen modem.
tko da inštalacija ni problem.
In je use novo.tudi telkomova omarica na hiši je nova tko da mislim da tle ni problem.
Štukan kabel ni nikjer ker imam sam eno utičnico za telefon u hiši in na to utičnico je priklopljen modem.
tko da inštalacija ni problem.
-
- Starešina
Pol imaš pa kakšno varovalkico na liniji. Drži pa, da je vprašanje, kako daleč si v resnici po kablu!
Optika 100/10
Jaz bi na tvojem mestu vseeno pokukal v dozo od telefona, če je notri res UTP kabel.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

-
- Faca
ja ko so je uzpostavu modem je klicu tehnike in so rekli da je 15/2 in da sem oddaljen 500m.zdj valda so mislili po kablu?
aha, no bom pogledal u dozo kjer je telefonski prikluček in pogledal kolk kablu je noter.
se pravi da bi mogu bit utp kabel noter?to pomen kolk 8 žičk al kolk jih že majo utpji?
pa kolk jih more bit priklopljenih na utičnico?
aha, no bom pogledal u dozo kjer je telefonski prikluček in pogledal kolk kablu je noter.
se pravi da bi mogu bit utp kabel noter?to pomen kolk 8 žičk al kolk jih že majo utpji?
pa kolk jih more bit priklopljenih na utičnico?
-
- Starešina
Finta UTPja je v tem, da je parica sukana. Če so notri 4 parice, morajo biti 4 sukane.
Optika 100/10
Samo ena parica. Ostale tri so v "luftu".blze napisal/-a:pa kolk jih more bit priklopljenih na utičnico?
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

-
- Faca
hello.
Ja sem preveru utičnico in je noter utp kabel.
Zdj je tehnik prnesu vdsl2 in je reku da je možno imet use kar sm naroču in da more delat.
zdj bom jz to stestiru in bom vidu kaj pravjo realne preizkušnje
Ja sem preveru utičnico in je noter utp kabel.
Zdj je tehnik prnesu vdsl2 in je reku da je možno imet use kar sm naroču in da more delat.
zdj bom jz to stestiru in bom vidu kaj pravjo realne preizkušnje

-
- Faca
ok mam eno uprašanje in sicer sem dal v nadometno cev skupaj kabel od elektrike in utp kabel.
ali je lahko to zelo narobe?
namreč tako je najlažje rešit use drugo bo izpadlo bolj grdo.
Glede po izkušnjah do sedaj dela internet ok tv je pa u pondelk veliko kockala in se zatikala, sem klical na HD in so modem resetirali bomo vidli če se bo ponovilo use skupi.
ali je lahko to zelo narobe?
namreč tako je najlažje rešit use drugo bo izpadlo bolj grdo.
Glede po izkušnjah do sedaj dela internet ok tv je pa u pondelk veliko kockala in se zatikala, sem klical na HD in so modem resetirali bomo vidli če se bo ponovilo use skupi.
-
- Guru
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
Lahko imaš oba kabla skupaj, ponavadi ni problemov in motenj recimo tak v 80%. Sem pa naletel tudi že na probleme ko so bile motnje prevelike.
Ve pa se to kaj govorijo standardi o tem, elektrika naj ne bi bila v isti cevi kot ostala niskoenergetska oprema.
drugače pa si optiko potegni po hiši pa teh problemov ne boš imel razen sicer onega z $$$$$$$
Ve pa se to kaj govorijo standardi o tem, elektrika naj ne bi bila v isti cevi kot ostala niskoenergetska oprema.