Pozdrav vsem !
No nisem mogel preko tega, da ne bi napisal te majhne zgodbe. Začne se pa takole ...
Pred približno več kot leto in pol smo vaščani kraja VIŠNJA GORA na Dolenjskem predlagali podjetju SiOL, VoljaTel (sedanji Tuš Telekom) in seveda T-2, da bi dobili v našem kraju IP-TV. Ker nimamo kabelske, delajo le kanali preko navadne antene in SAT-TV, vendar vemo kako je s temi programi. Če nam sedanja tehnologija in "ponudniki" to ponujajo, zakaj ne bi tega izkoristili. Vendar ...
Ko smo se vaščani odločili in nekaj resnih ljudi je skočilo "vštric" in naredilo smo AKCIJO (med njimi sem bil tudi sam, kot eden izmed glavnih pobudnikov)!
Ko sem se osebno javil na T-2 , da bi dobil popolnejše odgovore, kako narediti in SiOL-u zagoditi, da bi dobili IP-TV, mi je eden izmed glavnih ljudi v Lj. na sedežu T-2 povedal, da če zberemo v roku 1 meseca vsaj 20-25 ljudi (beri: novi potencialnih kandidatov), potem bo T-2 sam naredil svojo centralo v Višnji Gori in mi bi bili srečni in veseli, vendar ... mi smo v ENEM TEDNU zbrali kot nekakšno peticijo, več kot 80 ljudi oz. potencialnih bodočih kandidatov. V naslednjih 14 dneh je samo še to govorilo po našem kraju. Nakar smo te podpise oz. peticijo za izgradnjo lastne T-2 centrale tudi osebno odnesli prej omenjenemu gospodu, čigar imena se ne spominjam, vendar je bil visoka odgovorna oseba. OK.
Nato smo čakali 3 mesece, ker so rekli, da se morajo dogovoriti s Telekomom (takrat je prišla ven tudi govorica, o tožbi proti Telekomu v višini 10 MIO € !!!).
OK, nato smo čakali še 3 mesece, med tem časom, pa je v nekaj dneh SiOL javil obstoječim naročnikom, kateri so želeli, če bi T-2 naredil lastno centralo, zamenjati ponudnika IP-TV, ponudil PAZITE, PREJ SMO ČAKALI NA TAKŠEN ODGOVOR VEČ KOT 3 LETA, POTEM PA V NEKAJ DNEH DOBILI MOŽNOST SiOL TV IN ČEZ KAKŠEN MESEC ŠE VOLJATEL-TV. Ali moramo res narediti takšno pizd...., da dobimo IP-TV? Ja vendar to ni point !
Zanimivo, je da so nam potem iz T-2 javili, da se je stavr končno premaknila in da lahko pričakujemo najkasneje v roku 3-4 mesecev njihovo ponudbo IP-TV.
No danes ko sem po dolgem času (med tem smo v naši družini uporaljali Voljatel storitve-internet, smo potem vzeli še TV, vendar kaj ko jih vedno kličemo, imajo le 50 kanalov, čudnih, itd.) ponovno pogledal na T-2 kako kaže o nadaljevanju odpiranja novih lokacij, še vedno ista pesem. (Wait util I die ...)
Res je celo to, imam svoje podjetje in sem pred cca. 3 meseci vzel v Lj. pri T-2 optiko (ker nam je naša lokacija to omogočala) in jih moram pohvaliti, v 5 dneh nam je vse špilalo! Res smo pred cca. 4 tedni klicali, ker ni delalo 10/10Mb, vendar so v roku 1h vse uredili. VSAKA ČAST !
No naj pa povem, ko sem takrat pisal na naročniškem portalu na Brnčičevi pri njih vlogo za optiko, sem jih na koncu še povprašal, če se v Višnji Gori kaj premika, razen vlaka, potoka in drugih predmetov.... no ne boste verjeli dobil sem "NEVERJETEN" odgovor od nekega "področnega projektanta" za naš konec (beri: Višnja Gora) in mi je rekel da jim je pred pol leta Telekom odobril izgradnjo lastne centrale, vendar čakajo gradbeno dovoljenje, ker bodo v nekem prostoru, kjer imam Telekom svojo centralo, dovolil narediti luknjo premera 10cm, da bo T-2 lahko skozi napeljal kabel, preko katerega bodo potem peljali naprej svojo mrežo uporabnikov in da 100% lahko pričakujemo od sredine tj. po 15.02.2008 že prve priključek !!!! SUPER, MEN SE JE KAR SMEJALO !!!! KONČNO !!! VSEM SEM TAKOJ JAVIL KAKO IN KAJ !!!! Tisti dan je bilo takole: VIŠNJA GORA = RIO DE JANERO !!!!!
No, potem sem pa včeraj ponovno poklical nekaj na T-2 zaradi svojega podjetja in bay d' vej še povprašal ali bo tisti "D-day" in so mi odgovorili tole: da nič ne vedo in da ne vedo kdaj sploh bo !!! HALOOOOOOO????? Kje je zdaj obljubljeno ali jih res Telekom nateg...e že 2 leti in oni nas naprej!!!! Kdo ima koga za norca????
Ne razumem, da ne morejo nič narediti ali je Telekom, kljub izdanim gradbenim dovoljenjem še tako naprej zajeb..... kot je in igra naprej svoj monopol, ali je kje druje problem-mogoče premalo $$$$ oz. €€€€ iz naše "fare" v MB?
Prosim, vas, dajte že nakaj narediti, da bomo dobili to, kar si želimo. Ste ugodni, ste dobri imate veliko programov, vendar dajte nam kokreten odgovor !!!Še bolje, naredte svojo centralo, dnara imate dovolj, in imate vsaj min. 100 novih naročnikov - a ni to OK(?), pa še SiOL bo zgubu naročnike - garant, že vem kateri bi šli takoj k vam.
Hvala vam in bog žegnaj, če boste to naredil !!!
Lp, Tomzl
P.S: Za vse napake se opravičujem, ker sem pisal hitro in v afektu. ČAO !!!
Odprtje nove lokacije v "Višnji gori"-kdaj?
Re: ODPRTJE NOVE LOKACIJE V "VIŠNJI GORI"-kdaj???
Jaz bi ti predlagal, da si v prihodnje zapišeš imena. Mislim tudi, da je "področni projektant" boljši vir informacij, kot nekdo "bay d' vej".TOMZL napisal/-a:Nakar smo te podpise oz. peticijo za izgradnjo lastne T-2 centrale tudi osebno odnesli prej omenjenemu gospodu, čigar imena se ne spominjam, vendar je bil visoka odgovorna oseba. OK. ... no ne boste verjeli dobil sem "NEVERJETEN" odgovor od nekega "področnega projektanta" za naš konec (beri: Višnja Gora) in mi je rekel da jim je pred pol leta Telekom odobril izgradnjo lastne centrale, vendar čakajo gradbeno dovoljenje, ... No, potem sem pa včeraj ponovno poklical nekaj na T-2 zaradi svojega podjetja in bay d' vej še povprašal ali bo tisti "D-day" in so mi odgovorili tole: da nič ne vedo in da ne vedo kdaj sploh bo !!! HALOOOOOOO????? Kje je zdaj obljubljeno ali jih res Telekom nateg...e že 2 leti in oni nas naprej!!!!

Na naslovu http://www.t-2.net/?AUID=94568010D2C50F01164A je Višnja gora na seznamu central, ki bodo "zgrajene najkasneje do konca prvega kvartala 2008".
Re: Odprtje nove lokacije v "Višnji gori"-kdaj???
DAL hvala za odgovor. Sem si zapisal ime, vendar sem izgubil tisto dokumentacijo s podpisi (kopijo). Kar se tiče pa do konca prvega kvartala, bomo pa videli... upajmo, kajti, nekej sept. oz. okt. je bilo zapisno do konca leta 07, nato pa ponovni refreš do konca prvega kvartala. upajmo, da bomo 1.aprila '08 podpisali prve pogodbe. In da ne bo potem 1.4.08 "prvoaprilska šala", da še ni to možno !dal napisal/-a:Jaz bi ti predlagal, da si v prihodnje zapišeš imena. Mislim tudi, da je "področni projektant" boljši vir informacij, kot nekdo "bay d' vej".TOMZL napisal/-a:Nakar smo te podpise oz. peticijo za izgradnjo lastne T-2 centrale tudi osebno odnesli prej omenjenemu gospodu, čigar imena se ne spominjam, vendar je bil visoka odgovorna oseba. OK. ... no ne boste verjeli dobil sem "NEVERJETEN" odgovor od nekega "področnega projektanta" za naš konec (beri: Višnja Gora) in mi je rekel da jim je pred pol leta Telekom odobril izgradnjo lastne centrale, vendar čakajo gradbeno dovoljenje, ... No, potem sem pa včeraj ponovno poklical nekaj na T-2 zaradi svojega podjetja in bay d' vej še povprašal ali bo tisti "D-day" in so mi odgovorili tole: da nič ne vedo in da ne vedo kdaj sploh bo !!! HALOOOOOOO????? Kje je zdaj obljubljeno ali jih res Telekom nateg...e že 2 leti in oni nas naprej!!!!
Na naslovu http://www.t-2.net/?AUID=94568010D2C50F01164A je Višnja gora na seznamu central, ki bodo "zgrajene najkasneje do konca prvega kvartala 2008".
No pa poglejmo - Bog požegnaj !
Lp, TOMZL