EDIMAX Router

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: EDIMAX Router

Odgovor Napisal/-a Cobane » 27. Jan 2008 ob 17:18

10 sekund dela, da kloniraš MAC adreso! ;-)

Pozabi, z WEP zaščito ne boš zmagal :!:
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Odgovor Napisal/-a music95 » 27. Jan 2008 ob 17:53

KoMar napisal/-a:Jah ne kupovat šrota ane :) Linksys je najbolj ziher, da bo delalo.
Jst tut nevem zakaj silš u težave... Kup Linksys pa bo use OK
Slika<-- Čakal 60 dni.

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 27. Jan 2008 ob 18:29

Cobane napisal/-a:10 sekund dela, da kloniraš MAC adreso! ;-)

Pozabi, z WEP zaščito ne boš zmagal :!:
Nočem biti pameten in soliti drugim pamet. Rad pa vedno zvem kaj novega.
Nisem govoril o WEP zaščiti.

1. predpostavka - hekanje po internem omrežju ni mogoče ker nimaš fizičnega dostopa do ruterja ali katerikoli priključka v omrežju
2. predpostavka - ne probaš vdreti na ruter preko zunanjega porta se pravi preko interneta

Torej ti ostane še samo tretja možnost dostop do ruterja preko wlan-a, v tem primeru se pogovarjamo o zaščiti pred vlomom preko wlan-a in torej lahko brez problema upoštevamo predpostavki 1 in 2. Ker če hekneš ruter po arijanti 1 ali 2 tak zaščita za wlan nima nobene veze ker ko si prišel na ruter si tako to zaščito odstraniš in problema več ni.

Dalje v nastavitvah od ruterja potem omejiš dostop do ruterja samo za določeno MAC adreso. Torej kako se prijaviti preko wlana z računalnikom v omrežje če ti napačna MAC adresa onemogoča dostop do omrežja. Kako boš kloniral MAC adreso na novo vrednost če pa neveš katera je ta vrednost. Edina možnost da uganeš točno takšno MAC adreso kot jo ima računalnik v omrežju. Pa tudi v primeru ko odtpkaš pravo MAC adreso boš še vedno imel problem da jo lahko uporablja že računalnik kateri je originalno priključen na ruter. In spet ne boš naredil nič. Torej lahko kloniraš in kloniraš MAC adrese samo na ruter preko wlana ne boš prišel.

Če se motim pa prosim razlago ker kot sem napisal se vedno učimo in rade volje priznam svojo napačno mišlenje.
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač

Odgovor Napisal/-a Cobane » 27. Jan 2008 ob 21:12

Tudi jaz ti nisem neki WLAN majster... Sem pa prebral nekaj člankov na to temo... upam, da ne bom brcnil v temo, ker sem to že davno nazaj prebral... WEP ključ se da dobiti, če vsaj malo prisluškuješ dotičnemu omrežju, ker se prenaša v nekriptirani obliki. Ko imaš WEP ključ, potem lahko prisluškuješ celotnemu prometu, torej lahko iz prometa izluščiš MAC adrese, ki se prijavljajo v omrežje...
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator

Odgovor Napisal/-a KoMar » 27. Jan 2008 ob 22:28

Tako nekako, ja. Pa zadnjič sem v reviji Monitor videl en graf, iz katerega je bilo razvidno, da je prepustnost WLANa, kodiranega z WEP, precej slabša od prepustnosti zaščit WPA ter WPA2... zanimivo, ampak resnično.

rockytmin
Faca
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a rockytmin » 1. Feb 2008 ob 08:33

Mogoče ve kdo kaj storiti?

Imam Edimaxov router in deluje perfektno. Samo nekaj me moti. Po vsaki noči, ko se želim nato zjutraj priklopiti na www, ne dela. Pomaga samo izključitev routerja iz omrežja. Kaj storiti, da bi lahko zjutraj nemoteno delal naprej?

Je mogoče krivo to, da sem za vsak računalnik določil IP, ki je vezan na MAC (Static DHCP Leases)?

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač

Odgovor Napisal/-a Cobane » 1. Feb 2008 ob 10:53

Bodi bolj konkreten!
- Ali izgubi računalnik povezavo do routerja (torej se ne more povezati do njega)?
- Ali router izgubi povezavo v svet?

Očitno je ta router res ena poceni roba... saj so samo z njimi problemi.

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 1. Feb 2008 ob 12:19

No, to se pravi, da ti router deluje vse prej kot perfektno, hehe. Imaš zadnji firmware? A ponoči kaj downloadaš?
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

rockytmin
Faca

Odgovor Napisal/-a rockytmin » 1. Feb 2008 ob 23:29

Hehe. Poceni roba, hja, dobiš tud veliko dražje...
Deluje perfektno v času delovanja (brez motenj), link quality je še dva nadstropja višje v bloku 90%. Pokritost je za moje potrebe idealna.

Zdej pa k problemu. Ponoči so vsi računalniki ugasnjeni, nič downloadanja, nobenega pretečenega podatka... Ko hočem nato priklicati router, se ne odziva, pa čeprav po lučkah sodeč router deluje normalno. Tako tudi komunikacija z www izostane...

Omrežja nisem zaščitil, samo zaklenil sem ga na določene MACe. Je mogoče v tem težava? Bom poizkusil malo različnih variant.

Uporabniški avatar
lazyass
Navdušenec
Paket: T4 optika 400/100
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a lazyass » 1. Feb 2008 ob 23:32

Če ti ne moreš dostopat do 192.168.xxx.xxx (nastavitve routerja) potem je sigurno težava v povezavi pc-router :)
T-2 #1Slika T-2 Mobile NIMAM VEČ

rockytmin
Faca

Odgovor Napisal/-a rockytmin » 2. Feb 2008 ob 10:29

Verjetno ja... Kot sem dejal, sem zdaj izklopil DHCP Static, pri tem pa so IPji ostali ˝v spominu˝ routerja. Tako mi jih sedaj ne meša.
Pa še dela:) - nisem routerja še nič izkljapljal.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač

Odgovor Napisal/-a Cobane » 2. Feb 2008 ob 15:45

Očitno je težava z routerjem... slabo napisan SW v routerju pri dodeljevanju "statičnih IP naslovov" po DHCP protokolu.

No, samo da si našel problem.

Nekdo
Uporabnik
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Nekdo » 5. Feb 2008 ob 19:53

Tole si kupte

http://www.dlink.com/products/?pid=530
http://www.pixmania.com/si/uk/535879/ar ... 4-por.html

Pa bote mel zmogljiv router, tudi ko bo T-2 povečal najnižji paket na 100mbit+ :D

Poleg tega ma pa Draft 802.11n za hitre wireless povezave :idea:

bpen
Začetnik
Paket: optika 10/10

Odgovor Napisal/-a bpen » 17. Nov 2008 ob 18:37

Sam imam ravno tako probleme s pridobivanjem IP naslova.

Imam router Edimax BR-6204Wg, optiko 10/10 in dinamični IP.

Be kdo za rešitev?

Hvala vnaprej, B.

beta1
Faca

Odgovor Napisal/-a beta1 » 18. Nov 2008 ob 12:37

Pred 2 letoma, takoj ko so me priklopili na T2. Mi moj stari router Linksys BFSR41 ni najdel dinamičnega IPja. Potem sem pa samo vpisal DNS naslova in pustil na dinamiki. In zadeva je laufala 1 leto. Potem sem komplet zamenjal na vdsl2 in Linksys WRT54GL. Ta je potem sam našel dinamični IP. Če komu to kaj pomaga?

Odgovori