problem z routerjem

Vse o T-2 internetu
Odgovori
matis
Začetnik
T-2: Že imam

problem z routerjem

Odgovor Napisal/-a matis » 12. Jan 2008 ob 11:08

Imam povezavo 10/2 in povprečno se mi na enkrat DL 5-7 DVD-jev preko torrentov ter na muli okoli 20 stvari(od muzike filmov do nadaljevank programov itd.)Tako povprečje pobiranja je od samega začetka uporabe routerja.

Imam router od linksys-a model wrt54gs firmware 5.1 ki sem ga zamenjal z DD-WRT
Na router sta povezana dva računalnika preko kabla en pa brezžično.

router je delal lepo leto in kakšen mesec, potem pa se je pojavila težava.
in sicer mi ne odpira neta(v firefox ali IE), vse ostale zadeve ki potrebujejo net pa delajo nemoteno
(v msn se prijavim normalno, mula dela, v utorrent se tudi vsi dvd lepo pobirajo, update pobere ko so novi itd.)
ker nisem vedu zakaj router ne dela sem menjal original firmware od linksysa z novim DD-WRT.
ko naložim firmware DD-WRT mi dela vse kot je treba, po 5 dneh(dan +,-) pa je težava s5 ista, vse dela neta pa mi ne odpre ali pa ga odpira dosti časa.da nimam teh težav s5 naložim DD-WRT(isto verzijo) in po 5 dneh je težava s5 tu.
to delam že kaka dobra dva meseca, ker na nobenem forumu še nisem dobil pravega odgovora.
Škoda pa mi je kupiti nov router potem pa ugotoviti da je bila napaka na enem od računalnikov.
Sedaj me zanima v čem je težava?

Uporabniški avatar
med
Uporabnik
Paket: 10M/10M
Kraj: Koper- okolica

Re: problem z routerjem

Odgovor Napisal/-a med » 18. Feb 2008 ob 22:07

-preveri trojance( ad-aware, spybot,...)
- izklopi router za pol ure da se ohladi in ponovno vklopi, če ti dela je problem z routerjem
........................................✝.........."Če bi vsi govorili resnico, bi bil raj že na zemlji!".......♡...&..☧...........

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Re: problem z routerjem

Odgovor Napisal/-a pack » 18. Feb 2008 ob 23:25

Kako pa imaš na routerju nastavljene TCP in UDP timeoute pod IP Filter Settings pod Administration/Management?
Mogoče probaš težavo rešiti z vklopom QoS - Services Priority za P2P programe (nastavitev "Bulk").
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Odgovori