Pri T-2 imam naročen 2/2 paket.
Problem je nastopil že takoj ko je monter zadevo montiral. Internet je dosegel hitrost 1.3/0.2. Monter je določil slabo sinhronizacijo modema in prijavil težavo. Od takrat so se pri meni vsaj 5x zglasili telekomovci in merili internet. Tam jim nameri 14/1.2. Vem da uplouda cez 1.2 torej ne bom spravil, download pa bi moral biti 2.
Razumem da se z razdaljo hitrost izgublja, toda zanima me če so telekomovi testi torej napačni, oziroma ne veljajo za t-2, ali je težava pri t-2. Živim pa v Stražišču, vendar ne vem točne razdalje od centrale.
[Imam] 2/2
-
- Guru
- T-2: Že imam
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
Re: [Imam] 2/2
pošlji NN na ZS številko priključka in ti bo koliko vem rade volje preveril koliko imaš sinhronizacijo modema. V 99,9% je problem v slabem kablu na TS. Zakaj pa je TS nameril toliko kot je pa nebi vedel.

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Gajba, kaj se majo pa telekomovci za motati pri tebi?
Lahko mi napišeš "številko priključka" na Zasebna sporočila in bom dal tole preveriti. Vsekakor bo moral priti T-2 monter preveriti in premeriti linijo. Če se bo dalo poštimati, se bo poštimalo, sicer se ti bo predlagalo ustreznejši paket.

Lahko mi napišeš "številko priključka" na Zasebna sporočila in bom dal tole preveriti. Vsekakor bo moral priti T-2 monter preveriti in premeriti linijo. Če se bo dalo poštimati, se bo poštimalo, sicer se ti bo predlagalo ustreznejši paket.
Optika 100/10
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
NN - mene pa se bolj zanima,kako so merili hitrost z nasih DSLMOV 

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Ja, tej mutibarići (TM) preklopijo na dslamu (tole je za v Bruxelles), potem pa baje gredo do stranke s kakim ADSL2+ in ji pokažejo "lejte, na telebkomovi opremi dela, na T-2 pa ne dela" (tole je za v Pavliho). Vsekakor jim ne kaže nasedati. Naš monter bo hitro izmeril kje je napaka na njihovem delu parice, do metra natančno, nakar bodo morali z dolgimi nosovi iti tisti stik pošlihtati. Morebiti so celo kakšno varovalko "pozabili"
dol pobrati, kot smo vajeni...

Optika 100/10