PVR ali nPVR

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: PVR ali nPVR

Odgovor Napisal/-a Cobane » 27. Mar 2008 ob 22:49

Imam občutek, da nas zadržujejo z obljubami "saj bo kmalu, smo tik pred zagonom", pa naj si bo to PVR, UMTS ali pa let na Luno... in to samo zato, da ne bo množičnih odhodov h konkurenci. Noben si ne želi zamenjati operaterja, nato pa ta bivši operater zalaufa storitev, zaradi katere si odšel, ker ti jo do takrat ni uspel ponuditi! S PVRjem nas vlečejo za nos že več kot leto (na koncu pa sploh ne bo zastonj), z UMTSom pa dobre pol leta - izgovorov je pa itak za pol foruma!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

DixieFlatline
Navdušenec
Paket: 10/10 Mbps FTTH,IPTV,VOIP
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a DixieFlatline » 28. Mar 2008 ob 09:08

Malo offtopic,v avstriji telekom pri iptvju ponuja dodatne bonbončke kot so vreme, promet,novice. Vreme sem nekoč že predlagal, pa mi je na froumu nekdo rekel : "naj raje pogledam skozi okno".
http://www.aon.tv/portal/site/aonTV/men ... 0a14acRCRD

Isto sem pred časom predlagal možnost nastavitve opomnika za oddaje, pa ni nič od tega(prov zapletena implementacija ne more biti), sedaj ima pa tuš pri tvju to možnost. :evil:
HulaHop naokrog!

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Odgovor Napisal/-a mahi » 28. Mar 2008 ob 09:27

Vsaj pri TV T-2 spi na lovorikah. Dobro je začel. Prednost je imel pred vsemi, zdaj pa ga konkurenca prehiteva po obeh straneh.
Sprašujem se, v čem je torej prednost T-2 TV pred konkurenco?
Kaj torej nudi T-2, česar konkurenca ne nudi?
Samo nižja cena naročnine?
Mogoče najkvalitetnejša slika, kot pravijo na njihovi strani?

Če ne drugo, zna vsaj obdržat stranke z obljubami kot so:
Kmalu bomo ponudili PVR. Vse deluje odlično. Počakajte samo še trenutek.....
Da podkrepijo svoje obljube v menu celo dodajo neko puzlo, katere funkcija je potem v izdelavi 3 mesece.
Pomoje se bo zdaj kmalu pojavila v menuju nova ikonca, na kateri bo pisalo PVR in ta ikonca bo spet naslednje 3 mesece v izdelavi. Tako imajo T-2jevci dovolj časa da najdejo nove izgovore in obljube.
Slika

alien76
Uporabnik
Paket: 1024/256 +IPTV
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a alien76 » 28. Mar 2008 ob 09:37

Za moje pojme je prednost ostala samo še v ceni, ki je celih 8 EUR manjša kot pri konkurenci je pa res, da tudi za tako ceno dobiš precej manj. Bolj se mi zdi prednost za tiste, ki imajo dve ali več televizij pa še to zaradi možnosti najema STB-ja, ker konkurenca ti ga proda. Tista kvaliteta slike pa spet ni tako boljša, da se bi branil gledanja konkurenčne televizije s programi Š1 HBO TV1000 itd V glavnem to je še edina prednost, ki jo imajo. Programska shema je pa podobna ko pri kakšnem albanskem operaterju.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda

Odgovor Napisal/-a mahi » 28. Mar 2008 ob 09:41

Ok, cena je torej ena prednost.
So pa tudi uporabniki, ki pričakujejo več in so za to pripravljeni plačat več.
Slika

alien76
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a alien76 » 28. Mar 2008 ob 09:42

To jim pa vseskozi lajanamo na foruma pa se ne zmenijo za predloge.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda

Odgovor Napisal/-a mahi » 28. Mar 2008 ob 09:54

Očitno imajo še dovolj TV naročnikov in zato se jim ne zdi še potrebno kaj novega ponudit.
S PRVjem ter drugimi novostmi verjetno namenoma čakajo. Ko ga bo ponudila konkurenca ga bodo tudi oni takoj ponudili. To pa je samo tekma med ponudniki za uporabnike.
Slika

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 28. Mar 2008 ob 10:00

mahi napisal/-a: Kaj torej nudi T-2, česar konkurenca ne nudi?
Samo nižja cena naročnine?
Mogoče najkvalitetnejša slika, kot pravijo na njihovi strani?
Prva prednost
Cena
- T2 naročnina 12€
- Triera naročnina 13,8€
Št. televizorjev
- T2 mogoče 1, 2 že zelo težko vsaj na VDSL pa za drugega še moraš doplačat
- Triera Trenutno pri meni doma 5
Kvaliteta slike
- T2 problemi z kvaliteto na RTV SLO zaradi slabe slike na satelitu
- Triera dobi sliko direktno po optiki do sebe za večino lokalnih programov tisto kar je pa tuje produkcije pa je tako ista kvaliteta pri obeh, ker dajejo sliko dalje enako kot jo dobijo
Količina programov
- T2 - 130+ pa odštejš nedelujoče in mankajoče pa vidiš kaj imaš
- Triera brez doplačila 80 z doplačilom 120

Torej zakaj preklopiti na T2 TV ??
Aja pri Trieri sem kupil STB za 25€ (pravzaprav sem si omisli celo še enega za DVD Recorder)
Slika

alien76
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a alien76 » 28. Mar 2008 ob 10:09

No saj pravim prednosti skoraj več ni oziroma je ni. Ne zastopim pa strategije neke firme, ki je imela plan imeti 100.000 TV naročnikov kako jim bo to uspelo s takšno taktiko ki jo imajo od lanskega marca bolj težko. Bojim se, da trenutno naročnike bolj izgubljajo kot pa pridobivajo.

Odisej
Faca

Odgovor Napisal/-a Odisej » 30. Mar 2008 ob 09:56

andrejs napisal/-a: Št. televizorjev
- T2 mogoče 1, 2 že zelo težko vsaj na VDSL pa za drugega še moraš doplačat
- Triera Trenutno pri meni doma 5
Imam VDSL in 3 TV, razmišljam o četrti, tako da tvoja teza ne drži...razen doplačilo najemnine. Ampak je to cool, ker oprema ni tvoja.
andrejs napisal/-a:Kvaliteta slike
- T2 problemi z kvaliteto na RTV SLO zaradi slabe slike na satelitu
- Triera dobi sliko direktno po optiki do sebe za večino lokalnih programov tisto kar je pa tuje produkcije pa je tako ista kvaliteta pri obeh, ker dajejo sliko dalje enako kot jo dobijo
Slika SLO je enako odlična kot ostale....brcaš v temo.
andrejs napisal/-a:Količina programov
- T2 - 130+ pa odštejš nedelujoče in mankajoče pa vidiš kaj imaš
- Triera brez doplačila 80 z doplačilom 120
Sem ravno zate vse pregledal......137 delujočih (nisem štel HD)
andrejs napisal/-a:Torej zakaj preklopiti na T2 TV ??
Aja pri Trieri sem kupil STB za 25€ (pravzaprav sem si omisli celo še enega za DVD Recorder)
Ni treba preklapljati imej kar imaš ;-)
Slika

mali-40
Legenda
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 30. Mar 2008 ob 10:31

Odisej:
Imaš 3x TV in paket 1/1 pri trieri lahko imaš paket 20/2 in neomejeno št TV.
Glede slike bi se strinjal z tabo skoraj da ni razlike med digitalno na trieri in t-2 edino se mi zdi da je na trieri bolj ostra.
137 programov že ampak od tega polovica nezanimivih vsaj za mene.Triera ima 80 kvalitetnih programov od tega seveda Šport TV.
Glede preklapljanja na T-2 v tem trenutko se mu ne splača ker bo šel na slabše,vsaj pri TV ponudbi.
Poleg tega ima triera zelo kvalitene radijske programe kar za T-2 ne bi rekel vse nekaj hrešči sploh ne moreš poslušat.

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 30. Mar 2008 ob 11:41

- pazabil pa si pripisati da živiš cca. 100m stran od centrale večina uporabnikov na bakru te sreče nima, še več je takih kateri imajo sicer v kraju T2 centralo vendar žel še interneta ne morejo dobit ker so predaleč kaj šele TV.
- super če ti delajo trije TVji in hvala bogu če boš lahko imel še četrtega.
- drugače pa če grem jaz pri meni štet naprave jih tudi pridem na več kot 5 (3x TV, 2xTV z dvema tunerjema in PiP, 2x VCR, 1xDVR) torej lahko spremljam na enkrat 8 različnih TV vsebin
- glede slike praviš da brcam v temo pišem samo to kaj govorijo uporabniki T2 televizije tukaj na forumu, pravaprav je na kvaliteto slike na RTVSLO bila odprta ena ne tako kratka tema tudi tukaj. če pa so napake odpravili in imate super sliko pa hvalabogu je bil že čas.
- praviš da jih imate 137, super pa hitro pred TV ker koliko vsak dan berem forum bo kmalu na katerem zakockalo ali pa se bo spremenil v nemo črnino
Slika

Odisej
Faca

Odgovor Napisal/-a Odisej » 30. Mar 2008 ob 15:39

mali-40 napisal/-a:Odisej:
Imaš 3x TV in paket 1/1 pri trieri lahko imaš paket 20/2 in neomejeno št TV.
Glede slike bi se strinjal z tabo skoraj da ni razlike med digitalno na trieri in t-2 edino se mi zdi da je na trieri bolj ostra.
137 programov že ampak od tega polovica nezanimivih vsaj za mene.Triera ima 80 kvalitetnih programov od tega seveda Šport TV.
Glede preklapljanja na T-2 v tem trenutko se mu ne splača ker bo šel na slabše,vsaj pri TV ponudbi.
Poleg tega ima triera zelo kvalitene radijske programe kar za T-2 ne bi rekel vse nekaj hrešči sploh ne moreš poslušat.
paket 20/2 in neomejeno število TV imaš lahko na VDSL pri trieri?? Nemogoče!
Če pa misliš optiko, imaš pa potem na TV lahko tudi to, s tem da imaš simetriko 20/20.

Kar se pa programov tiče TV in radio, je pa odvisno od tega kaj ti je všeč in koliko časa sploh lahko gledaš TV. Če mi jih 90 nezanimivih (zame) vzamejo se ne sekiram :D
Slika

Odisej
Faca

Odgovor Napisal/-a Odisej » 30. Mar 2008 ob 15:48

andrejs napisal/-a:- pazabil pa si pripisati da živiš cca. 100m stran od centrale večina uporabnikov na bakru te sreče nima, še več je takih kateri imajo sicer v kraju T2 centralo vendar žel še interneta ne morejo dobit ker so predaleč kaj šele TV.
Zračne linije od centrale do doma je 900m.
andrejs napisal/-a: če pa so napake odpravili in imate super sliko pa hvalabogu je bil že čas.
so, so
andrejs napisal/-a:praviš da jih imate 137, super pa hitro pred TV ker koliko vsak dan berem forum bo kmalu na katerem zakockalo ali pa se bo spremenil v nemo črnino
paralela: če se nekaj folka pogovarja na forumu, da imajo probleme z Renault Clio, to še ne pomeni, da jih imajo vsi!!
Slika

killah bee
Navdušenec
Paket: 4/512 + IPTV-HDTV + tulifon :)

Odgovor Napisal/-a killah bee » 30. Mar 2008 ob 17:45

Navadni Nimda napisal/-a:Saj smo rekli - konec marca, če bo vse po sreči. :)
Objavljeno prvega marca :namrec:

Zdaj smo 30.3. To kar piše, če bo vse posreči, se lahko vleče v nedogled. Tako je trenutno na T-2 vse. Govori se da bo, pa tega ni in ni ( UMTS, plačljivi programi, pvr, itd... )

Včeraj bil pri kolegu, ki ima siol, pa je skor vsak dan neka novost, pa čerpav je to samo igrca. Mi imamo 2 oni okol 10 že!

Res nekdo spi in se ne zbudi. Žalostno. Ob enem tudi to, da se nedelujoči programi ne zrihtajo tud po mesec dni ali več!

sramota :roll:
Megane 225 Renault Sport

Odgovori