Vpis MSN - Gigaset 4110 - problem - preusmeritev
Vpis MSN - Gigaset 4110 - problem - preusmeritev
Pozdravljeni!
Včeraj so mi priključili t-2. Prej sem imel ISDN od telekoma.
Telefon imam Gigaset 4000, centrala pa je 4110. Na msn1 imam vključeno preusmeritev na tajnico od telekoma. Ker pa želim vnesti nov msn, mi tega ne pusti, saj bi moral izključiti preusmeritev. To tudi storim v meniju (Base setings -> Ext. csll forw. -> Deactivate?), vendar mi javi napako in sicer Task was not performed. Kako bi lahko izključil preusmeritev? Iskal sem že po internetu, klical na t-2, na telekom, vendar mi niso nikjer znali pomagati, za to se obračam na vas.
Telefon imam Gigaset 4000, centrala pa je 4110. Na msn1 imam vključeno preusmeritev na tajnico od telekoma. Ker pa želim vnesti nov msn, mi tega ne pusti, saj bi moral izključiti preusmeritev. To tudi storim v meniju (Base setings -> Ext. csll forw. -> Deactivate?), vendar mi javi napako in sicer Task was not performed. Kako bi lahko izključil preusmeritev? Iskal sem že po internetu, klical na t-2, na telekom, vendar mi niso nikjer znali pomagati, za to se obračam na vas.
-
- Guru
- T-2: Že imam
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
Re: Vpis MSN - Gigaset 4110 - problem - preusmeritev
Problem je pomoje nastal ker ti je ostala aktivna preusmeritev na tvoji Telekom številki, to preusmeritev ponavadi res aktiviraš preko telefona samo je to klasična preusmeritev na drugo številko če ni odgovora na prejeti klic. Sama preusmeritev tako nima veze z tvojim telefonom. Isto kot da če bi pri mobitelu prestavil SIM kartico v drugi telefon ti vse preusmeritve ostanejo aktivne. Pri tebi pač ta funkcija ne gre izklopit ker je zapisana v telefonski centrali Telekoma, ko sedaj pošlješ komando za preklic pa to več ne deluje saj do te centrale več nimaš dostopa. Tako bi pomoje moral to prevezavo ukiniti Telekom pri prenosu številke.
Kaj se ti sploh dogaja?? Kako sploh veš da je prevezava še aktivirana?? Ker če te sedaj nekdo pokliče in te še vedno preveže na tajnico potem ti je edina rešitev klic na prijavo napak Telekoma in ima da porihtajo. Če pa ti telefoni delujejo normalno in je problem v tem da samo tvoj telefon javlja da je aktivna prevezava potem pa lahko probaš narediti kakšen factory reset telefona. Pomoje bi ga moral imeti poglej v navodila.
Kaj se ti sploh dogaja?? Kako sploh veš da je prevezava še aktivirana?? Ker če te sedaj nekdo pokliče in te še vedno preveže na tajnico potem ti je edina rešitev klic na prijavo napak Telekoma in ima da porihtajo. Če pa ti telefoni delujejo normalno in je problem v tem da samo tvoj telefon javlja da je aktivna prevezava potem pa lahko probaš narediti kakšen factory reset telefona. Pomoje bi ga moral imeti poglej v navodila.

Jaz imam POPOLNOMA ISTI PROBLEM.atlet napisal/-a:Pozdravljeni!

Pomoje je rešitev v clean resetu baze (celo opremo imam identično tvoji). Bom poskusil v ponedeljek dopoldan dobiti Siemensov helpdesk. Btw meni tudi še ni nič uspelo...če bi vedel bi tisto forwardiranje na 19100 izklopil pred razvezom...
Obstaja pa workaround v siemensovem firmwareju, to mi je uspelo - nastaviš prvo drugi MSN (tisti, ki ni sforwardiran) ter saveaš, nato pa TIK ZA TEM nastaviš še prvega (tasforwardiranega) in načeloma dovoli spremembo... sem pa to testiral preden so mi vključili billing, tako da trenutno še nisem prepričan, ali deluje. Vsekakor javim jutri, ko bom na lokaciji kjer imam to opremo.
LPd
Hvala, sedaj deluje telefon, vendar preusmeritve še vedno ne upam izključit.Obstaja pa workaround v siemensovem firmwareju, to mi je uspelo - nastaviš prvo drugi MSN (tisti, ki ni sforwardiran) ter saveaš, nato pa TIK ZA TEM nastaviš še prvega (tasforwardiranega) in načeloma dovoli spremembo... sem pa to testiral preden so mi vključili billing, tako da trenutno še nisem prepričan, ali deluje. Vsekakor javim jutri, ko bom na lokaciji kjer imam to opremo.

No vsaj workaround je pomagal... si kje zasledil da je možen clean reset baze mogoče?
-
- Guru
Slušalko imam sicer isto 4000 je pa baza druga, tako da ni rečeno da je postopek isti, lahko pa preverita
Pri meni deluje tako
-Menu
-Base Settings
-Settings
-System Settings
-Spec. Function
-Factory Settings
Pri meni deluje tako
-Menu
-Base Settings
-Settings
-System Settings
-Spec. Function
-Factory Settings

Atlet, jaz danes ne morem preverit - lahko potrdiš?
LPd
LPd
Ne deluje, mi napiše da moram prvo onemogočit preusmeritve!andrejs napisal/-a:Slušalko imam sicer isto 4000 je pa baza druga, tako da ni rečeno da je postopek isti, lahko pa preverita
Pri meni deluje tako
-Menu
-Base Settings
-Settings
-System Settings
-Spec. Function
-Factory Settings

Ja šit, a za resetiranje tudi..

-
- Guru
Kaj pa če probaš telefon pri kakem kolegu priklopit na klasični ISDN linijo ??
Kaj drugače pa najdeš factory setting kot sem pisal ??
Kaj drugače pa najdeš factory setting kot sem pisal ??

To bi bila ena od možnosti.andrejs napisal/-a:Kaj pa če probaš telefon pri kakem kolegu priklopit na klasični ISDN linijo ??
Najdem, vendar mi napiše, da moram prvo sklopiti preusmeritve.andrejs napisal/-a:Kaj drugače pa najdeš factory setting kot sem pisal ??

Jaz tudi najdem Factory in isto mi ne dovoli izklopa.
A pozna kdo koga s Siemensa?
LPd
A pozna kdo koga s Siemensa?
LPd
Konec koncev - MSNje se po workaroundu da nastavit in preusmeritev tako ali tako ni aktivna, temveč zgolj navidezno (na ekranu slušalke) - kaj se sploh še sekiramo?
No, jaz sem imel točno isti problem in sem ga rešil z resetiranjem bazne postaje (ne slušalke). Bazno postajo sem resetiral po tehle navodilih: http://board.swizz-elite.ch/hardware/24 ... 070-a.html (2. post) in potem preusmeritve, ki mi je ostala še od Telekoma in je nisem mogel izključiti, ni bilo več 

Bomo poskusli s 4110 pa javimo 
LPd

LPd