Pozdravljeni.
Imam en problem, morda mi lahko vi kako pomagate...
Zadeva je pa sledeča, ne uspe mi pingati svoje mašine od nikoder. Je dosti prijateljev poskusilo, in ne pinga, napiše Request timed out. Sem probal tudi v službi..no go. Potem sem pa z domače mašine poskusil pingati navzven, pa tudi ne gre, niti za routerjem, niti direktno na modem. Pinga mi dns1.t-2.net, tudi www.arnes.si, npr. www.najdi.si mi pa ne pinga, niti nobene mašine od prijateljev.
Imam pa statiko na VDSL, nizka varnost.
Problem tukaj je pa, da FTP server lahko postavim s te mašine, in do nje dostopam, remote admin server mi pa nikakor ne rata usposobiti.
Kakšni nasveti?
LP, b.
Neuspešen ping
Neuspešen ping
Trolling is a art.
Re: Neuspešen ping
Najdi.si ne moreš pingat, ker imajo zablokirano pinganje... zaradi enakega vzroka ti ne moreš pingati tvojih prijateljev in oni tebe!
Vsi skupaj izkopite firewall-e in avtiviruse in si omogočite pinganje, pa bo zadeva delala!

Vsi skupaj izkopite firewall-e in avtiviruse in si omogočite pinganje, pa bo zadeva delala!

Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Za ping mora bit v firewallu vklopljen icmp echo reply, za remote desktop pa port 3389.
Sem nakoncu našel. RDC sem imel vklopljen, edinole za Radmin server nisem imel pravila postavljenega, to mi je blokiralo povezave. Za ping pa hvala, sem potem našel, nisem vedel, da je to treba vklopiti, da se da pingat računalnik.
Trolling is a art.