[Imam] VDSL2 1/1 + 2x IP TV + 1x IP Telefon

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
runner
Začetnik
T-2: Že imam
Paket: 1/1, dve televiziji, telefon

[Imam] VDSL2 1/1 + 2x IP TV + 1x IP Telefon

Odgovor Napisal/-a runner » 22. Apr 2008 ob 19:08

Zdaj bo ravnokar minilo leto kar sem naročnik T2 storitev. In bolj ko mineva čas slabše so te storitve in bolj nemočen sem pri vsem skupaj. Do letošnje velike noči je še nekako delovalo vse skupaj. Sicer je velikokrat televizija delala v kockah in konstantnem resetiranju modema, ampak recimo da se je dalo nekako živeti s tem. Živim v Cerknem.

No okoli velike noči pa je pretočnost naenkrat padla z okoli 15-16 Mb (kar je bilo na meji za dve televiziji + 1/1) na 4-5 Mbit. Zadevo sem pred vikendom takoj prijavil in so rekli da ne morejo ničesar storiti, ter da se bo oglasil serviser. No oglasil se je naslednji teden, nekje sredi tedna. Nato je ugotovil da tudi on nima kaj storiti in da mora pogledati v centralo. Izkazalo se je da je Telekom nekaj zasral ko je priklapljal svoje uporabnike in da me bo treba preklopiti na VDSL2. No. kljub teženju in negodovanju sem čakal 3 tedne :shock: da se je nekdo blagovoljiv vzeti 15 sekund in pretakniti kabel.

Vmes je še prišel serviser ker je bil menda obveščen da sem že preklopljen, pa nisem bil in ker so še nekaj čarali na T2 mi potem par dni niti internet ni deloval.
Delam od doma in rabim stalno povezavo, tako da je bila to zame čista katastrofa. Kljub vsem prošnjam naj se pohiti, pritisne na telekom, karkoli se ni nič zgodilo. Nihče mi ni hotel povedati nobene osebe / številke na katero naj se obrnem (kaj pomaga težiti študentom v call centru, ki samo n-tič zabeležijo napako)

No potem ko so me končno preklopili mi je en dan (en sam klinčev dan) vse delalo kot mora delati, sedaj pa je spet ista zgodba. Od sobote ko sem prijavil napako spet čakam da se kaj zgodi, televizija dela samo zjutraj, drugače je neuporabna, popoldne ne moram niti net-a uporabljat, pingi so katastrofa in dogajajo se čudne stvari.

Skratka jutri bom spet klical, ampak je vse skupaj scanje proti vetru. Napako bodo spet zabeležili in potem bom čakal. Skratka zelo zelo sem razočaran na odnosom T2 do svojij strank (računa gotovo ne bom plačal ker bi morali oni plačati meni) in nad odzivnostjo. Edini ki ga lahko zaenkrat pohvalim je serviser, ker imam občutek, da ko on ne bi malo težil naprej bi bilo še slabše.

Kot kaže mi žal ostane edino da grem k konkurenci.

Če koga zanima. Sem približno kilometer in pol (mogoče malo manj) od centrale.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: [Imam] VDSL2 1/1 + 2x IP TV + 1x IP Telefon

Odgovor Napisal/-a Malkec » 22. Apr 2008 ob 19:56

Bom jaz pogledal če se še da kaj naredit.

runner
Začetnik

Odgovor Napisal/-a runner » 22. Apr 2008 ob 20:15

Lepo prosim, ker zdaj niti ne vem kje sploh je problem. Sem na VDSL2, ampak na VDSL1 je bilo še kar znosno, zdaj pa res ni za nikamor. Saj imam veliko potrpljenja in če bi zadeve delale bi lahko pisal pohvale, tako pa sem res porabil že vso zalogo mojega potrpljenja.

Ravnokar ko brskam po spletu, moram za vsako stran n-krat klikniti refresh in upati da jo bo naložilo do konca, ker pri enem requestu (recimo slika ali css, javscript...) se enostavno ustavi ali pa traja minute da naloži par KB podatkov.

Če rabiš kakšen podatek od mene pa kar povej :)

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 22. Apr 2008 ob 20:22

Runner, v nekaterih centralah je potrebno 12 delovnih dni vnaprej prijaviti vstop v centralo za pretakniti kable na delilniku, da lahko dobiš VDSL-2. Ne vem, če je tako tudi na tvoji centrali, ampak je pa precej verjetno, če si moral toliko časa čakati. Za čas slabega delovanja lahko uveljavljaš delno reklamacijo.
Optika 100/10

runner
Začetnik

Odgovor Napisal/-a runner » 22. Apr 2008 ob 20:40

Verjamem. Saj za tisti del niti ni bil kriv T2 ampak telekom. Telekom je moral narediti preklop, ker je menda ta centrala v mešani lasti. Vsaj tako mi je bilo rečeno. Jaz sem zameril samo to, da se nisem imel na koga obrnit, razen na helpdesk. Na telekom je treba pritisniti, ker zanalašč zavlačujejo. Če človek en mesec nima kaj početi z storitvami in še dela od doma, ter preklinja ker mu VPN ali vsake par minut dol pade, ali pa mu sploh ne dela, potem si lahko predstavljaš da ne more biti zadovoljen.

Bi pa res rad zdaj uredil stvari do konca, prišel stvari do dna in upam da bo potem ok. Saj me tudi ne moti če mi nekdo reče da je pač recimo infrastruktura problem in da se ne da narediti nič. Pač tudi taka je lahko resnica. Hočem samo pravilen odnos in resnico :) Veliko raje sem pri T2 kot pri SIOL-u na primer, ampak če se stvari ne rešijo ne bom imel nobene izbire.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 23. Apr 2008 ob 20:44

Jutri zjutraj začneva reševat-če ne bi bilo NN pa ne vem kdaj bi :roll:
Ah pa saj verjetno ne mores niti normalno prečitati ker imaš obupen ping :evil:

Glede prestavitve na VDSL2 - ko sem delal meritev na liniji (ki gre dobesedno trikrat okoli bencinske) sem spotoma menjal ranžirno žico in je NISEM SMEL pribiti na VDSL2 port,niti je NI SMEL "TS" rajonec,ki je bil z mano dokler ne dobi svojega naloga(tak tip centrale).Konec koncev je tako tudi prav,saj če bi vsak po svoje premetaval drote sem in tja bi bil kaj hitro KAOS.
Seveda sem takoj sporočil svojemu nadrejenemu in on je urgiral dalje in tisti magični "klik-klik" se je zgodil takoj naslednji dan.
Kaj se pa sedaj dogaja s tvojo linijo pa :hmm:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

runner
Začetnik

Odgovor Napisal/-a runner » 24. Apr 2008 ob 19:25

Res je, danes se je situacija reševala naprej. Hvala vsem ki ste pomagali, ker drugače bi verjetno še vedno čakal. Sicer pa izgleda da je res infrastruktura tukaj zanič. Kabel gre od naše hiše še preko treh hiš, pa čez hrib v mesto. Dovolj pove to, da je zračne razdalje okoli 680 metrov kabla pa glede na meritve do centrale okoli 1800 metrov. Plus to da se je en drog na katerem je kabel zlomil že lani, pa še do danes ni popravljen. Bo treba telekom res priviti da pride to urediti. Ker drugače ne bo nikoli bolje.

Odgovori