Težave zaradi anonimnega IP

Vse o T-2 internetu
drejko78
Znanec
T-2: Že imam
Paket: FTTH: 10 sinhrono
Kraj: Ljubljana

Težave zaradi anonimnega IP

Odgovor Napisal/-a drejko78 » 3. Maj 2008 ob 17:26

Nekaj časa sem igral določene igre na "King.com", potem pa je kar naenkrat vse skupaj zablokiralo. Navedeno je bilo, da se moj IP ne more logirat na stran. Na supportu mi pojasnijo, da je moj IP anonimen in da prav to blokira dostop do njihove strani.

Računalnik imam priklopljen direktno na stikalo (optika) in sicer imam dinamični IP. Ali je to problem, da imam na prvem IP router, na drugem pa priklopljen ta en računalnik. Torej, da je problem drugi priklop? Ker zanimivo je tudi to, da prek routerja lahko dostopam do te internetne strani.

Help pls!
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Težave zaradi anonimnega IP

Odgovor Napisal/-a NoName » 3. Maj 2008 ob 21:38

meni na kraj pameti ne pride kaj tocno pomeni 'anonimen ip'... a uporabljas kak tor al kaj podobnega? mas postavljen kak open proxy? morda imas kakega trojanca, pa se ves ne... dej zahtevaj obrazlozitev na tem njihovem support siteu.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

drejko78
Znanec

Odgovor Napisal/-a drejko78 » 4. Maj 2008 ob 13:14

Zadeva je taka ...

1. Internetna stran king.com - prijava v account - napiše: "Signup not allowed from this IP address"

2. trije odgovori od suporta:
I. "Access to the site has been denied due to you using an anonymous IP address. Unfortunately, King.com is not available to customers who do not have a visible IP address. If you do not know what caused this, then please contact your ISP and hopefully they can resolve the matter for you."
II. "Unfortunately, we have no control over this block or which IP addresses are allowed. As long as your IP address is showing as anonymous on our system, you will be unable to play our games."
III. "As stated, as long as your IP address shows as anonymous on our system, you will not be able to play our games. Unfortunately, we have no control over these results."

3. moj IP : 89.212.46.159

Bolj jasno?
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator

Odgovor Napisal/-a NoName » 4. Maj 2008 ob 14:01

ne... ne vem kaj pomeni 'anonimen ip'. taka stvar ne obstaja... mislim wtf... pr ipv4 mamo menda ene 4 miljarde ipjev, od tega je sicer res nekaj rezerviranih za to, drugih rezerviranih za ono, tretjih je privatnih.. ne poznam pa ANONIMNIH ipjev. v slednjem primeru pa dostopas do neta preko preslikave v javni segment, torej ta ip ne more biti anonimen... prosi ti tele ljudi za definicijo anonimnega ip naslova. oz.. ce obstaja kdorkol na celem forumu, ki bi mi znal tole razlozit.. kr ocitno se morm se veliko veliko nauciti o omrezjih... :nevem:
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
nSk
Faca
Paket: 10/4
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a nSk » 4. Maj 2008 ob 14:39

Probi se loginat pod račun Username: uporabnik Geslo: nekogeslo

Pri meni se je dalo normalno registrirat. Tko da je problem pri tebi :D Ziher maš kak mozilla proxy plugin al pa kj tazga...
Zadnjič spremenil nSk, dne 4. Maj 2008 ob 14:44, skupaj popravljeno 1 krat.

drejko78
Znanec

Odgovor Napisal/-a drejko78 » 4. Maj 2008 ob 14:44

Ne pridem ne do svojega accounta niti ne do tega, da bi se registriral nanovo ...
Slika

Uporabniški avatar
Seeker
Navdušenec
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Seeker » 4. Maj 2008 ob 15:29

NoName, jaz predvidevam, da anonimni pomeni dinamični IP. V tem primeru je tudi vse skupaj logično.

Uporabniški avatar
nSk
Faca
Paket: 10/4
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a nSk » 4. Maj 2008 ob 18:27

Seeker tud jst mam dinamičen IP pa sem se lahko registriral. Drejko si se probu samo PRIJAVITI? Probi se prijavit z uporabniškim imenom: uporabnik in GESLOM : nekogeslo .

verjetno imajo samo blokado registracije za proxy IPje. Upajmo da ne tudi za prijavo...

drejko78
Znanec

Odgovor Napisal/-a drejko78 » 4. Maj 2008 ob 18:33

vse kar ste naštel sem že sam sprobal, pa ne dela in ne dela ... fora pa je, da je pred časom delal, sedaj pa več ne ... pa je kar malo butast ... tolk o tem, da ni "omejitev" :grrpc:
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator

Odgovor Napisal/-a NoName » 6. Maj 2008 ob 05:27

sm kontaktiral njihov support, pa se mi kljub sila tehnicnemu odgovoru se vedno ne svita, ka pomen anonimni ip :)

prilagam ves odgovor, ce ma kdo kaksno idejo, le na plan z njo!
Hi,

Thank you for your email.

An anonymous IP happens when the Ip address has been masked and is not
visible to our detection software. The reasons for this can vary and
can include firewall settings or trying to access the site from a place
of work.

Unfortunately, while their IP address shows in this way, they will be
unable to access the site. We do not have any control over this.

Regards,
Hannah
King.com Support
http://www.king.com/support/

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 6. Maj 2008 ob 07:06

Drejko, ali imaš inštaliran kakšen firewall na računalniku?

Spomnim se, da sem enkrat pred leti opazil en checkbox (mislim da v ZoneAlarm-u), da naj maskira IP. Kaj ta nastavitev dejansko naredi, pa nimam pojma! Mogoče je to to!?

Če ne najdeš te nastavitve, potem odinštaliraj FW... Zadevo lahko stestiraš še s kakšnim drugim PCjem (čimbolj čistim, brez nepotrebne navlake), da ugotovimo ali je problem tvoj računalnik ali tvoj "priključek"!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

drejko78
Znanec

Odgovor Napisal/-a drejko78 » 6. Maj 2008 ob 19:51

Edini FW, ki ga imam, je od Bitdefenderja Total security 2008 ... sam tega sem imel tudi, ko "še nisem imel anonimnega IP" :roll:
Slika

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 6. Maj 2008 ob 21:09

Vseeno ga probaj izklopiti pa da vidiš če je kriv slučajno FW.

Praviš da ti je včasih delalo, saj ne veš kdaj so uvedli omejitev. Lahko da je omejitev glede anonimnih IP-jev komaj od takrat ko tebi več ne dela
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 7. Maj 2008 ob 10:21

Definitvno poskusi še s kakšnim drugim računalnikom na tvojem priključku, da se ve kje iskati problem... ali je to "priključek" ali računalnik.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
NoName
Administrator

Odgovor Napisal/-a NoName » 7. Maj 2008 ob 13:19

mnja.. z drugim racunalnikom na istem prikljucku bo dobil drug ip naslov, kar pa spet ni merodajno... razen seveda, ce bo spoofal mac naslov, da mu bo dhcp dodelil isti ip.

Odgovori