Optika - Ljubljana - Bežigrad

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
Ejsi/Disi
Gratelovec
Prispevkov: 764
Pridružen: 15. Dec 2006 ob 17:44
T-2: Še nimam
Kraj: Preddvor

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ejsi/Disi » 9. Maj 2008 ob 10:53

Saj ni nobeden rekel, da je upravnik kriv. No, zadeve so šle čez zimo izredno počasi, birokracija pač. Drugače smo se z upravnikom vse zmenili. Problem je povezava čez Dunajsko in pa sama central. Tako v grobem rečeno.
˝Let there be light˝,
and there was light!

gringo
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 21. Nov 2007 ob 15:10
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, TV, telefon

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a gringo » 9. Maj 2008 ob 11:07

Ejsi/Disi, zdaj pa človek sploh neve, kaj v resnici je. Enkrat praviš, da imate v bajti, kjer je centrala, vse porihtano. Drugič pa, da je problem tudi v sami centrali. Meni se zdi, da se vsi samo izgovarjajo in nobeden noče nič povedati, kaj je sploh na stvari in kdaj bomo deležni optike.

Uporabniški avatar
iElectric
Model
Prispevkov: 214
Pridružen: 3. Apr 2006 ob 22:39
T-2: Že imam
Paket: 20/20mbit
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a iElectric » 9. Maj 2008 ob 11:11

"porihtano" je bilo mišljeno gradbeno. Problemi so pa vrjetno drugje:)
Slika

friksi
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 11. Mar 2008 ob 21:51
T-2: Že imam
Paket: 20/20 +3xIPTV + Telefon

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a friksi » 9. Maj 2008 ob 11:52

Navadni Nimda napisal/-a:Zakaj pa moramo mi pri vas red delati? SkliČite sestanek sveta stanovalcev in odlgasujte trenutnega upravnika v penzijo, pa postavite novega, takega, ki bo delal v dobro stanovalcev. Gratel tu ne sme sodelovati, ampak mora ostati povsem nevtralen. Ni čisto vse skorumpirano v Sloveniji! ;-)
O.K. zdej ne vem a res ne razumeš kaj želim že ves čas izvedeti ali se samo pretvarjaš. Vse kar hočem od Gratela / T-2ja izvedeti je, KDO vam je prepovedal izvajanje del in NA PODLAGI ČESA. Pa ne mi hodit z raznimi hišniki, predsedniki odborov pa upravniki, ker toliko bi pa že morali poznati zakonodajo, da bi vedeli, da omenjeni ljudje nimajo NOBENIH pooblastil, da bi odločali o čem takem, sploh, če se večina lastnikov strinja z izgradnjo (kar dokazujejo zbrana soglasja).
Trenutno tudi ni nobene potrebe po zamenjavi upravnika, saj imajo v Šiški istega upravnika, pa že imajo optiko. Poleg tega pa upravnik dela samo to, kar mu naročijo lastniki stanovanj in nikakor ne more ukrepati na svojo roko - še najmanj pa v nasprotju z voljo lastnikov.
Nikoli nisem pričakoval, da bi vi pri nas delali red, samo verjetno je pa najmanj kar lahko pričakujem, da vsaj poveste kdo vas ovira. Verjetno imate tudi pri vas v podjetju zaposlenega kakšnega pravnika, ki bi lahko vedel, da se ne more kar vsak mimoidoči spomnit, da pa ne smete več delat. Sploh pa je na nekaterih lokacijah (npr. Vojkova 91) situacija taka, da so kabli že pri vstopu v stavbo in je tako ZGOLJ IN SAMO NA VAS (GRATEL oz. T-2), da potegnete kable po sami stavbi. To sem že tolikokrat povedal, da se že počasi počutim kot kakšna pokvarjena plošča. Tako da še enkrat prosim, da ne prelagate krivde za nekatere stvari na nas in enkrat položite karte na mizo in poveste kako stvari stojijo. Nihče vas ne bo napadel, če boste povedali da imate tehnične težave pri vzpostavitvi omrežja, samo res se pa ne izgovarjat na druge. Pa da ne bo pomote, ne pravim da ni mogoče, da so vam razni ljudje želeli preprečiti gradnjo. To je celo zelo verjetno, saj sem nekaj tega odpora občutil tudi na lastni koži, ko sem zbiral soglasja. Vendar pa ni pravi način, da potem enostavno dvignete roke in rečete: ˝Žal, ne dovolijo nam nadaljevat.˝ Menim, da bi izvajalec, ki polaga optiko po celi Sloveniji zmogel toliko pokončne drže in bi svojim podizvajalcem povedal, kako se morajo vesti do raznih ˝nasprotnikov T-2jeve optike˝.
Večkrat sem že dejal, da bi morali vi in mi stopiti skupaj, da rešimo ta (navidezni) problem. Ne smemo pozabiti, da je na naši strani zakon, ki nam dopušča, da si v naše domove napeljemo tistega ponudnika, ki si ga mi želimo. Sam si večkrat omenil Stanovanjski zakon, tukaj pa je še npr. Stvarnopravni zakonik in drugi predpisi. Samo težko se je boriti tudi z najmočnejšimi pravnimi argumenti, če ne veš proti komu naj bi se boril.
Zato še enkrat apeliram na zaposlene pri Gratelu oz. T-2ju, da povejo, kdo jih je oviral oz. jih še vedno ovira pri nadaljevanju del. Super bi bilo, če bi se dalo dobiti tudi kakšno kopijo odločbe oz. kakšnega drugega pisanja, ki vam je bila vročena. Mi lastniki stanovanj pa bomo naredili vse, da vam omogočimo mirno nadaljevanje del - seveda ob pomoči vas, ki nas boste obveščali o stanju na terenu in morebitnih neljubih dogodkih.

Se opravičujem da sem bil malo daljši, ampak mislim da so nekatere stvari morale biti povedane.


LP

Irmscher
Faca
Prispevkov: 142
Pridružen: 23. Maj 2006 ob 00:12
T-2: Že imam
Paket: 20/20
Kraj: Ljubljana

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Irmscher » 9. Maj 2008 ob 18:00

gulikoza napisal/-a:Kaj pa pri nas? Irmscher...a si ti že kaj dobil? :D
V četrtek bo priklop :)

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1646
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 50/50 FTTH

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 9. Maj 2008 ob 18:12

daj še k meni jih pošlji ;-)
Slika Optika od 30.5.2008

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 9. Maj 2008 ob 18:51

FRIKSI: razumem kaj hočeš povedati. Bom probal malo preveriti, kako stojijo reči glede gradnje pri vas. No, sem že sprožil akcijo poizvedovanja. Če zvem kaj pametnega, te seveda tule obvestim. Zna se zgoditi, da bo nekaj dni še potrajalo.

Ni ga lepšega občutka kot to, da so se nategnjeni stanovalci uprli samovolji četrtnih harambaševičev (in njihovim oprodam), ker hočejo imeti spodobne telekomunikacije za spodobno ceno. In Gratelova optika FTTH (edina prava optika) nudi ravno to! :)
Optika 100/10

friksi
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 11. Mar 2008 ob 21:51
T-2: Že imam
Paket: 20/20 +3xIPTV + Telefon

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a friksi » 9. Maj 2008 ob 19:07

Ni problema če bo malo trajalo. Samo da se zadeva premika :D

Saj za drug teden sem itak zmenjen z enim iz Gratela, da pride še zadevo na Vojkovi 91 pogledat. Je res fajn ko se problemi začnejo reševat :mrgreen:

Veliko zaslug za to nosita Navadni Nimda in Ejsi/Disi :plosk:


Bi pa sam še na hitro tole vprašal: a komu iz BS3 že deluje optika? Maroltova mogoče? Tok da vem, če je centala za BS-3 (ki naj bi bila menda v WTC-ju) že operativna.

Lep vikend vsem skupi.

LP

Irmscher
Faca
Prispevkov: 142
Pridružen: 23. Maj 2006 ob 00:12
T-2: Že imam
Paket: 20/20
Kraj: Ljubljana

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Irmscher » 10. Maj 2008 ob 09:06

gulikoza napisal/-a:daj še k meni jih pošlji ;-)
dej svoje podatke pošl

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 10. Maj 2008 ob 09:23

FRIKSI: včeri sem pol firme okupiral s "problematiko BS-3". Tudi Gratelovci niso bili imuni. Rekel sem jim, da vlada izjemno zanimanje in da se je folk naveličal lokalnih nategatorjev in telekomovih tajnih agentov (ki jih vsi poznajo). Da bi zadeve malo zdramatiziral, sem omenjal tudi možnost demonstracij razjarjenega prebivalstva. :)

Edini razlog, da se ne koplje, so mi rekli, je to, da prekopavanja ne dovoli lastnik zemljišča. Kjer pa je že prekopano in so soglasja, ne sme nihče več zaustavljati gradnje, sicer gre za navadno sprenevedanje "določenih elementov".
Optika 100/10

friksi
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 11. Mar 2008 ob 21:51
T-2: Že imam
Paket: 20/20 +3xIPTV + Telefon

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a friksi » 10. Maj 2008 ob 11:46

Najprej bi se ti rad zahvalil za ves trud, ki si ga očitno vložil v to zadevo - hvala. :car:


Če sedaj odgovorim na tvoj prispevek:

Zanimivo, jaz pa sem vedno mislil, da smo lastniki stanovanj tudi lastniki zemljišča okoli bloka :hmm:
O.K. šalo na stran. Vem kakšna je situacija z zemljišči v BS-3. Zadeva je trenutno na sodišču, saj naj bi Giposs prodal zemljišča Bojanu Gjuri. Vendar pa je jasno, da se zadeva tako ne more končati, saj smo lastniki zemljišč lastniki stanovanj. Tako je tudi v strokovni javnosti jasno, ˝da so funkcionalna zemljišča last stanovalcev ne glede na zemljiško knjigo˝ (dr. Lojze Ude, profesor na PF UL in bivši ustavni sodnik), tako pa pravita tudi Stanovanjski zakon in Zakon o graditvi objektov. Poleg vsega pa je Okrajno sodišče v Ljubljani že razsodilo, da današnje podjetje Giposs ni pravni naslednik takratnega Gipossa in tako zemljišč ni moglo prodati Gjuri, nadalje pa je tudi Višje sodišče razveljavilo sodbo Okrožnega sodišča, ki je zavrnilo zahtevo stanovalce po razveljavitvi pogodbe med Gjuro in Gipossom.
Zadeva se tako bliža koncu (v našo korist seveda).
Omeniti velja še, da je sodišče dopustilo vpis Bojana Gjure v zemljiško knjigo le na nakaterih parcelah (ki v naravi predstavljajo parkirišča ob Vojkovi cesti in Baragovi ulici), kolikor je meni znano pa niso prekopana le še nekatera zemljišča okoli stavb (t.i. funkcionalna zemljišča), na katerih pa po mojem vedenju (vsaj pri nas) Bojan Gjura ni vpisan v ZK kot lastnik.

Če sedaj malo povzamem, pomembno bi bilo malo premisliti, kje in če se dejansko ne sme opravljati del, saj so argumenti za izvedbo del na naši strani.

Za konec pa še nekaj zanimivega. Iz tvojega odgovora lahko razberem, da so ti na Gratelu dejali, da ne morejo nadaljevati z delo, ker tega ne dovoli lastnik zemljišča. Po tem takem je lastnik zemljišč Giposs in Bojan Gjura (saj smo lastniki stanovanj in MOL izkop dopustili). Zadeva postane interesantna, ko si prebereš naslednjo objavo Gratela http://www.gratel.si/68?nid=7 :beri:

Hmm... Očitno Gratel niti ne ve, kake informacije objavlja oz. kakšne dogovore sklepa. Ali pa gre morda spet za kakšen poskus prelaganja krivde na druge ... :aa:

LP

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a BOBI » 10. Maj 2008 ob 11:59

Enak problem, kot ga imate vi v BS3, je bil tudi v Šiški (soseska6), kjer si je isto podjetje Giposs lastilo zemljišča okoli blokov in stolpnic. Tudi takrat so se dela ustavila in šele pred kratkim se je zadeva razpletla in so prekopali in položili optiko.
Mislim da je res kar pravi NN, da se Gratel ne ukvarja z zapleti, ampak enostavno preskoči določeno območje in se potem ko je zadeva rešena naknadno vrača nazaj da dokonča dela.
Tebe pa verjetno najbolj zanima kdaj bo prišlo do tega, kar ti pa vsekakor težko odgovorijo. Najverjetneje lahko začneš odštevati čas, šele po razpletu vaše tožbe na sodišču!

Uporabniški avatar
Ejsi/Disi
Gratelovec
Prispevkov: 764
Pridružen: 15. Dec 2006 ob 17:44
T-2: Še nimam
Kraj: Preddvor

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ejsi/Disi » 10. Maj 2008 ob 12:18

Friksi, ti kar onega pokliči in ni hudič, da se ne bi zmenila.
Imam pa sam podoben primer v Gorici - SGP. Tam je šele štala. :jao:
˝Let there be light˝,
and there was light!

friksi
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 11. Mar 2008 ob 21:51
T-2: Že imam
Paket: 20/20 +3xIPTV + Telefon

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a friksi » 12. Maj 2008 ob 08:34

Saj sem že dogovorjen za danes.

Sem pa ravnokar dobil en zanimiv mail. Prejel sem odgovor iz Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP), kamor sem se obrnil v zvezi s prepovedjo, ki naj bi jo dobil Gratel. Odgovor je bil sledeč:

Po preverjanju naših izdanih odločb in drugih ukrepove, smo ugotovili, da IRSOP, OE Ljubljana v primeru izgradnje kabelskega omrežja v naselju Nove Stožice (BS3), ni izdala nobene odločbe, niti, kako drugače ukrepala, saj izgradnja kabelsekga omrežja ni v pristojnosti gradbenega inšpektorja, niti kake druge inšpekcije znotrraj Inšpektorata RS za okolje in prostor.
Preverite ali je morda ukrepala inšpekcija MOL?
Lep pozdrav, tomaž miklavčič, vodja OE Ljubljana.


Da ni ukrepala inšpekcija MOL sem že povedal, saj sem to informacijo dobil od glavne inšpektorice MOL-a gospe Bogomire Skvarča:
Spoštovani,
Inšpektorat Mestne uprave Mestne občine Ljubljana ni izdal ali izrekel nikakršnega ukrepa prepovedi izvajanja del Gratel-u v BS 3.


Saj če se bom danes uspel dogovoriti me niti ne zanima več toliko kdo naj bi izdal prepoved o kateri se je govorilo, samo vseeno je pa zadeva zanimiva.

LP

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Optika - Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 12. Maj 2008 ob 08:38

Hudirja, na koncu boste ugotovoili, da vas je nekdo "pošteno" nategoval ves ta cajt. :neutral:
Optika 100/10

Odgovori