Zatikanje pri streamanju PC -> Motorola 1510
- urosbe
- Znanec
- T-2: Že imam
- Paket: optika 10/10
- Kraj: gorenjska
Zatikanje pri streamanju PC -> Motorola 1510
Prebral sem navodila, kako streamati iz PC-ja na STB, v mojem primeru Motorola 1510. Vse mi je uspelo narediti po spodnjem postopku:
File ->Open File, npr. Moj Film.avi
kliknemo Subtitles in poiščemo podnapise n.pr. Moj Film.srt
nadaljujemo Stream/Save
izberemo Settings
obkljukamo UDP
vpišemo IP praznega kanala npr. 239.1.1.11:5000 - Parlamentarni(37)
izberemo video codec mp2v
audio codec mpa ali mp2a
bitrate je najbolje pustiti kot je, z višjo cifro ne bomo veliko pridobili, samo procesor je bolj obremenjen.
Obljukamo še Subtitles Overlay
in OK
in še enkrat OK
in če imamo srečo, bomo zadevo celo lahko gledali na TV.
Zadeva pride skozi - tako video kot zvok, vendar se oboje zatika in to tako, da vsako sekundo slišiš kakšen pisk in preskok kadra. Poskusil sem z različnimi filmi, nadaljevankami, poskusil sem odstraniti zvok, in tudi spustiti bitrate pri videu celo do 256, pa nič ne pomaga... zatika se enako. Če spremenim codec v kaj drugeag kot mp2v (npr. mp1v oz. mp4v) video sploh ne pride skozi. Verjetno zna STB sprejemati zgolj mp2v. Kaj lahko storim, da se ne bo več zatikalo?
Pa še eno vprašanje mimogrede... v računalniku imam 2 mrežni kartici. Ena je direktno speljana na T-2 škatlico, od koder se vse začne, druga pa na router, ker imam lokalno mrežo. Kako bi VNC prepričal, da naj oddaja/sprejema le promet iz kartice, katera je mišljena za TV? Do sedaj sem moral namreč vedno odklopiti tisti ethernet kabel, ki ga imam za dostop do interneta in lokalno mrežo (ki gre preko routerja).
nadaljujemo Stream/Save
izberemo Settings
obkljukamo UDP
audio codec mpa ali mp2a
bitrate je najbolje pustiti kot je, z višjo cifro ne bomo veliko pridobili, samo procesor je bolj obremenjen.
in OK
in še enkrat OK
Zadeva pride skozi - tako video kot zvok, vendar se oboje zatika in to tako, da vsako sekundo slišiš kakšen pisk in preskok kadra. Poskusil sem z različnimi filmi, nadaljevankami, poskusil sem odstraniti zvok, in tudi spustiti bitrate pri videu celo do 256, pa nič ne pomaga... zatika se enako. Če spremenim codec v kaj drugeag kot mp2v (npr. mp1v oz. mp4v) video sploh ne pride skozi. Verjetno zna STB sprejemati zgolj mp2v. Kaj lahko storim, da se ne bo več zatikalo?
Pa še eno vprašanje mimogrede... v računalniku imam 2 mrežni kartici. Ena je direktno speljana na T-2 škatlico, od koder se vse začne, druga pa na router, ker imam lokalno mrežo. Kako bi VNC prepričal, da naj oddaja/sprejema le promet iz kartice, katera je mišljena za TV? Do sedaj sem moral namreč vedno odklopiti tisti ethernet kabel, ki ga imam za dostop do interneta in lokalno mrežo (ki gre preko routerja).
- urosbe
- Znanec
Re: Zatikanje pri streamanju PC -> Motorola 1510
Za test sem preizkusil še streamanje mp3-jev (preko frej radijske postaje) in deluje odlično. Torej problem se pojavi le pri streamanju divx-ov. CPU PC-ja je minimalno obremenjen, pa tudi konfiguracija je močna, tako da to ne bi smel biti problem. Je možno, da je problem switch, katerega imam priklopljenega na T-2 router? Torej signal TV-ja iz T-2 routerja peljem v 4 portni switch, iz tega switcha pa potem na prvo TV, drugo TV in računalnik (iz katerega želim streamat na drugo TV).
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Zakaj ne poizkusis priklopiti direkt na comp
Seveda prej Motorolo zbootas na modem in potem preklopis mrezni kabel

Seveda prej Motorolo zbootas na modem in potem preklopis mrezni kabel

- urosbe
- Znanec
Hm, to potem pomeni, da moram vedno ko bi želel streamati Motorolo odklopiti iz T-2 modema in ji vtakniti ethernet kabel iz PC-ja?
Nekak bi rad streamal iz razloga, da se izognem odvečnemu kablovju...
Nekak bi rad streamal iz razloga, da se izognem odvečnemu kablovju...
- urosbe
- Znanec
Switch zagotovo ni razlog, saj sem ravnokar stestiral brez njega... na T-2 modemu imam na 1 portu telefon, 2 portu internet->router, 3 portu TV (motorola 1510), 4 portu PC (namenjen streamanju).
Firewall onemogočen, antivirusni disablean, nič ne pomaga. Stestiral sem tudi streamanje VOB datoteke (DVD). Zadeva se zatika oz. prej bi rekel, prikazuje 1 frame vsako sekundo ali na dve sekundi.
Tole so pa nastavitve streamanja:

Firewall onemogočen, antivirusni disablean, nič ne pomaga. Stestiral sem tudi streamanje VOB datoteke (DVD). Zadeva se zatika oz. prej bi rekel, prikazuje 1 frame vsako sekundo ali na dve sekundi.
Tole so pa nastavitve streamanja:

Streamaj vob in daj kljukico stran pri mp2v. Če bo delalo potem imaš prešvoh računalo za real time transcode 

- urosbe
- Znanec
Bom poskusil še to... nisem vedel, da moram pri VOB odstraniti kljukico za video codec. Računalnik dvomim, da je prešvoh, saj gre za Core2Duo T7700 2.4 GHz, 4 GB RAM, 7200obr/min disk (HP laptop). Tudi procesor ni kaj dosti obremenjen, ko delam streaming.
Uroš, meni je po teh nastavitvah čisto lepo delalo, edino s Scale sem se igral takrat, ko slika ni bila čez cel ekran oz. je je bilo samo pol prikazano, pa to čisto v vrhnjem delu ekrana. Je pa res, da imam malo drugače zvezane kable in pa aminota. Z bitrate-om sem pa malo lepšo sliko dobil...
Je pa res da nekaj filmov ni delalo, ne vem točno zakaj. (Pa moj pc je Core Duo T2050 @ 1,60 GHz, 2GB rama - Dell Laptop)
Je pa res da nekaj filmov ni delalo, ne vem točno zakaj. (Pa moj pc je Core Duo T2050 @ 1,60 GHz, 2GB rama - Dell Laptop)
Trolling is a art.
- urosbe
- Znanec
A je možno, da je problem v STBju? Sam imam namreč Motorolo 1510? Na katerem prostem kanalu pa stestiraš? Tudi na Parlamentarnem ali obstaja še kakšen drug?
-
- T-2jevec
- Paket: Oranžni Diamant HBO
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Meni se zgodi enako tut če posnete programe predvajam (ne .TS ampak .mpg), mam pa vprašanje pozna kdo še kak prosti kanal?
Ok trenutno je Vitel prost:
Torej men z nobeno končnico ne dela kot bi moralo zdj sm sprobu .ts .mpg. avi .vob - Se da to mogoč kak porihtat?
Ok trenutno je Vitel prost:
Torej men z nobeno končnico ne dela kot bi moralo zdj sm sprobu .ts .mpg. avi .vob - Se da to mogoč kak porihtat?
Testiram na parlamentarnem kanalu, ta je ponavadi prazen. Glede STB-ja pa ne bi vedel, imam samo aminota.
Aja, pa testiral sem samo z DivX-i s končnico .avi. Sicer pa, filmi z novejšim DivX kodekom mi niso delali, oz. nekateri so, drugi pač niso.
Aja, pa testiral sem samo z DivX-i s končnico .avi. Sicer pa, filmi z novejšim DivX kodekom mi niso delali, oz. nekateri so, drugi pač niso.
Trolling is a art.
- urosbe
- Znanec
Se zatikagulikoza napisal/-a:Streamaj vob in daj kljukico stran pri mp2v. Če bo delalo potem imaš prešvoh računalo za real time transcode

Sem pa za foro zamenjal še vlogo mrežnih kartic... torej da je tista za internet postala kartica za TV in obratno... seveda sem vse nastavitve prestavil iz ene na drugo. Še vedno se zatika:)
-
- T-2jevec
- Kontakt:
Ful je čudn k lahko HD motorola predvaja HD kanale ampak če jst poslabšam kvaliteto na najnižjo se še vedno zatika, probu sm tut kr m3u listo not dat, kanali delajo kot če bi prek motorole gledu (mislim glede kvalitete slike ne opazim razlike
), samo šteka, torej je nekje drugje problem ne v kodekih in končnicah, če tudi originalnega source signala ne spusti gladko mim. Morda bi se moralo to kako drugače zvezati? Uglavnem kle je hitra skica moje vezave, kis em jo mel za en drug forum, ampak da se vidi kak mam zvezan vse skupi in če lahko mogoče kdo kaj svetuje:

Uglavnem tak mam kompe zvezane ni se mi dal še 1x risat vse skup, da bi dopolnil zadevo, TV mam pa direkt iz FTTH switcha napaljan seveda brez kakih routerjev
.
Torej bi morda bolje delalo oz. nebi štekalo če bi jst moj računalnik (PC1) direktno na FTTH switch prkluču?

Uglavnem tak mam kompe zvezane ni se mi dal še 1x risat vse skup, da bi dopolnil zadevo, TV mam pa direkt iz FTTH switcha napaljan seveda brez kakih routerjev

Torej bi morda bolje delalo oz. nebi štekalo če bi jst moj računalnik (PC1) direktno na FTTH switch prkluču?
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
Mene pa zanima ali to gre preko modema SVM ali moraš utp kabl potegnit iz mrežne direktno na motorolo,ker jaz sem ta postopek vpisal v vlc zagnal film in zadeva ni delovala na TV ni se dogajalo nič samo krogec se vrti na paramentalnem programu.urosbe napisal/-a:Prebral sem navodila, kako streamati iz PC-ja na STB, v mojem primeru Motorola 1510. Vse mi je uspelo narediti po spodnjem postopku:
nadaljujemo Stream/Save
izberemo Settings
obkljukamo UDP
audio codec mpa ali mp2a
in OK
in še enkrat OK
-
- T-2jevec
- Kontakt:
probi najdit kak drug kanal, pri Parlamentarnem kanalu mam tudi jaz skos krogec ko sem pa na Vitelu probu je pa deloval normalo.