Glasovna pošta - telefonska tajnica

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
med
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: 10M/10M
Kraj: Koper- okolica

Glasovna pošta - telefonska tajnica

Odgovor Napisal/-a med » 20. Maj 2008 ob 11:52

Ker že kar nekaj let uporabljam glasovno pošto in pred tem telefonsko tajnico, rad bi dodal svoje mnenje glede tega.

Stare telefonske tajnice so uporabljale audio kasete in temu primerno tudi večinoma mehanske napake... imel si na razpolago minimalno 15 minut časa za prejemanje sporočil oziroma si lahko pustil 15 minutno obvestilo. Cenovno je bilo najbolj ugodno in je delovalo na analogni liniji. Istočasno ni bilo možno več hkratnih klicev.

S prihodom ISDN-ja je bila možnost priklopit to isto telefonsko tajnico na vmesnik (modem ali delilec ISDN-analogno) in zadeva je delovala isto kot zgoraj naveden primer.

Ko si je Telekom omislil računalnike za elektronsko glasovno pošto, je to bil en velik napredek, saj je brezplačno ponujal to storitev. Prednost tega sistema je bilo, da je lahko ob zasedenosti ali preusmeritvi je sporočilo oddalo ali poslušalo obvestilo istočasno več uporabnikov. Možnost pustiti obvestilo je bilo do 10 minut, vendar v tem razponu je bilo tudi možnost pustiti sporočilo. Kar pomeni če si posnel 2 minuti obvestila ti je ostalo še 8 minut, da so ti stranke pustile svoje sporočilo. Če nisi sproti brisal sporočil strank, se je tvoja glasovna pošta zablokirala in ni bilo možnost poslušat obvestila oziroma oddat sporočila.

Pri prehodu na T2 elektronsko glasovno pošto so nastale težave saj ti omogoča snemanje obvestila le do 30 sekund. To pa je še zdaleč premalo. Minimalen čas bi moral bit vsaj 1 minuta. Tu pa T2 bi lahko naredil še kaj več. Saj konec koncev za glasovno pošto se uporablja računalnik in tudi programe. Programe pa se da tudi nastavljat...Vendar T2 trdi, da se ne da spremenit iz teh 30 sekund na 1 minuto ali več. :?:

Torej v tem primeru je glasovna pošta boljša pri Telekomu, kakor pri T2.
Kar se tiče cene je T2 dosti bolj ugoden.
Nastavljanje glasovne pošte je bolj logično pri Telekomu, kakor pri T2.
Ko dobite telefonski priključek pri T2 morate posebej zaprosit za vklop glasovne pošte, ....

Sam sem pri prehodu iz Telekoma na T2 bil prisiljen zaprosit za analogno linijo in nanjo sem priklopil brezžični telefon PHILIPS in za ta telefon dodatno odštel 50E .... Tako sedaj moja glasovna pošta(telefonska tajnica) deluje na klasični način na analogni liniji (preko VDSL-ja) in lahko uporabljam do 1minute obvestila in še 14 minut sporočil strank... Ob zasedenosti mora klicatelj ponovno klicat in šele nato lahko dobi obvestilo... Pri Telekom in T2 glasovni pošti to deluje tudi ob zasedenosti telefona...

Upam, da bodo bodoči uporabniki imeli malo več sreče s T2 in da bo T2 tudi na tem področju naredil korak naprej in ponujal isto kar ponuja Telekom...
........................................✝.........."Če bi vsi govorili resnico, bi bil raj že na zemlji!".......♡...&..☧...........

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: Glasovna pošta - telefonska tajnica

Odgovor Napisal/-a music95 » 23. Maj 2008 ob 16:26

Ja morda je to sitna zadeva - sam sem imel Panasonicov žični fax, ki je imel tudi tajnico (sicer je iz prazgodovinske dobe - eden izmed tistih prvih, ki so takrat prišli) in je deloval, na sistem, kot si ga ti opisal pri telekomu (imam 11 minut če porabim 2 jih imam še 9....) morda je le omembe vredno to, da lahko tisti, ki kliče snema tudi do 11 min (snema lahko toliko, kot je pomnilnika) Ampak ko sem dokupiš še brezžično slišalko, bi bilo pametno premisliti, če je jto bila dobra naložba:
- telefon ima funkcijo SMS ja, vendar le-te t-2 ne umogoča
- telefona se obnašata kot bi bila skregana - ko začne eden že snemati sporočilo klicatelja, bz. slušalka še vedno zvoni ampak problem je šele takrat ko dvigneš slušalko saj začne fax glasno piskati in mi ne omogoča, da bi lahko normalno dokončal pogovor.

Žal pa za moj problem nobeden ne najde rešitve...
Slika<-- Čakal 60 dni.

Odgovori