povezava računalnika z ruterjem=)

Vse o T-2 internetu
Odgovori
breitling
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 2. Jun 2008 ob 13:37
T-2: Že imam

povezava računalnika z ruterjem=)

Odgovor Napisal/-a breitling » 2. Jun 2008 ob 14:30

lep pozdrav!

Ker se slabo spoznam na ruterje in podobne zadeve, bi vas prosil za pomoč...
kupil sem si brezžični ruter (asus wl-520gu). na njega imam prikloplenega prenosnika, zdaj smo si pa še kupili en računalnik in bi rad še njega povezal na ruter...
doma imam še en usb netgear wireless adapter (katerega sem dobil zraven prejšnjega ruterja) in me zamima kako naj priklopim nov računalnik s tem adapterjem na ruter... avtomatsko mi zazna domače omrežje vendar mi noče povezat...a morem kje kakšne ip-je utipkat da se računalnika nebota ''skregala''??...kaj pa če bi s kabom povezal...a samo potegnem kabel iz ruterja v tanov računalnik, ali morem še pol kej nastavitve spreminjat?

zanima me še kako bi lahko omejil hitrost interneta na enem računalniku? tako da bi imel 1/1 na enem računalniku, na drugem pa 9/9.
imam t-2 10/10 paket, ter dinamičen ip

LP

Uporabniški avatar
Fric
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 10:32
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: povezava računalnika z ruterjem=)

Odgovor Napisal/-a Fric » 2. Jun 2008 ob 17:54

Noce povezat z routerjem? imas nastavljeno identicno kot na prenosniku, mogoce imas kak mac filter ali enkripcijo povezave in zahteva kak kljuc?
IPjev verjetno ni potrebno posebej vpisovati v racunalnik saj so routerji po vecini nastavljeni z DHCP serverjem tako da ti racunalnik sam pridobi lokalni ip.
Ce bos prikljucil s kablom bi moglo delati nekako plug&play.

Hitrosti mislim da ne mores omejiti z originalnim firmwareom, obstajajo pa doloceni custom firmware-i, ki ti to omogocajo vendar za tvojo serijo routerja nisem preprican. Kot sem napisal ze nekje druglje: nekako najbolj sta razsirjena DD-WRT http://www.dd-wrt.com in Tomato http://www.polarcloud.com/tomato

Odgovori