Pr men je bil v začetku avgusta serviser (modem se mi je vsak teden na novo postavljal - praviloma na vse manjše hitrosti uploada), ki mi je opravil meritve. Do omarice pri vhodu v blok bi naj bil pretok podatkov vredu. Od omarice do stanovanja pa je ugotovil da imam neko prevezavo kablov (ni vedel kje) saj mi v stanovanje pride drugi kabel kakor pa gre iz omarice. Spremenil mi je profil in s tem sem izgubil še tiso malo internetne hitrosti ki so mi jo dobavili pred njegovim obiskom (naročeno 10/2Mbps, omogočali so mi pa 10/1Mbps - 1,8Mps. Nastavil mi je pa 10/550Kbps kao idealno hitrost za mojo linijo). Naredil je pa napako, ker mi je pustil svoj mobilnik, da bo prišel pogledat kako so parice zvezane in če se da kaj narediti. Seveda ga še zdaj nisem videl pa čeprav sem ga klicaril vsak dan. No prejšnji teden sem zahteval nastavitev prejšnjega profila, tako da se mi je zdaj modem nastavil na 10Mbps/920Kbps. Po mojih izkušnjah od prej pričakujem spet padec modema čez en teden in postavitev na novo - seveda navzgor ali navzdol.
Sedaj pa vprašanje. Če je vmes res samo slab stik med paricami kaj mi je narediti? Sem razmišlal da bi si dal napeljavo zamenjat med omarico pri vhodu in stanovanjem ali pa počistil prevezave. Ali je menjava kablov sploh mogča saj ne vem ali je kabel podometen ali poteka po ceveh, blok je pa star 35 letZanhima me če kdo ve naslov kakšne firme ali s.p.-ja, ki opravlja tovrstne storitve (da ima omogočen dostop v omarico). Kot drugo me pa zanima če semi to sploh splača saj se v Ljubljani polaga optika.