Zdravo!
V petek je ob nevihti očitno zelo blizu nekam udarilo, da mi je skurilo set-top box za TV in vdsl2 modem.
Danes, ko sem dobil nov modem, pa opažam da je DL podoben kot prej (nekaj pod 4 mbite), upload pa za približno tretjino slabši (nekaj čez 600 kbps namesto prejšnjih 980), merjeno na speedtest.t-2.net.
Kaj bi bil lahko temu vzrok? Napačen profil na modemu?
LP, Djuro
Slabši upload po menjavi modema
Re: Slabši upload po menjavi modema
Na modemu ni nobenih nastavitev glede profila.. bolj verjetno je, da je strela poškodovala parico
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

Ne vem točno kako je s temi profili, ampak spomnem se ko je monter prišel zadevo preklopit, je klical kolega v support in so prestavili nek profil, pa je zadeva delala bolje kot čisto na začetku. Zdej, kje se to nastavlja ali v centrali ali modemu, nimam pojma.
Torej pokličem support in jih gnjavim?
Torej pokličem support in jih gnjavim?
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Da, pokliči na support in gnjavi. Morajo zmeriti in poštimati. Če se pa ne da, pa morajo po uradni poti prijaviti napako telekomu.
Optika 100/10
- RobertM
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Strela v petek ob 15,36 v Tolminu ali ob 16,08 v Žireh
Pokurilo cel kup modemov,motorol,pattonov,compov,TVjev,...
Vsi aminoti in voodi preziveli
Ce si iz zgoraj omenjenih krajev bi prosil ID na zasebna-morda sem storil kaksno napako ali kaj spregledal-bilo je namrec NORO

Pokurilo cel kup modemov,motorol,pattonov,compov,TVjev,...

Vsi aminoti in voodi preziveli

Ce si iz zgoraj omenjenih krajev bi prosil ID na zasebna-morda sem storil kaksno napako ali kaj spregledal-bilo je namrec NORO
Nope, Mirna na Dolenjskem.
Danes je bil T2jevc dopoldne pri meni. Ni ugotovil nič takega.
Zanimivo je, da se je prvi modem (ta, ki ga je skurilo) postavil 14/1. Ta se sedaj postavi 17/0,7. Kar pomeni da svoj 4/1 paket upload ne koristim ravno u nulo.
Moje laično mnjenje je, da se pač ta modem drugače sinhronizira.
Je pa res, da modem, ki sem ga dobil v zamenjavo ni bil nov (vem, ker je popraskan z ene strani). Ne vem pa koliko bi to kaj vplivalo na samo sinhronizacijo.
Če ne bo šlo drugače, bom pač vzel paket 4/0,5.
Danes je bil T2jevc dopoldne pri meni. Ni ugotovil nič takega.
Zanimivo je, da se je prvi modem (ta, ki ga je skurilo) postavil 14/1. Ta se sedaj postavi 17/0,7. Kar pomeni da svoj 4/1 paket upload ne koristim ravno u nulo.
Moje laično mnjenje je, da se pač ta modem drugače sinhronizira.
Je pa res, da modem, ki sem ga dobil v zamenjavo ni bil nov (vem, ker je popraskan z ene strani). Ne vem pa koliko bi to kaj vplivalo na samo sinhronizacijo.
Če ne bo šlo drugače, bom pač vzel paket 4/0,5.