Težave zaradi anonimnega IP
-
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
- Kraj: Obalala
Re: Težave zaradi anonimnega IP
Jaz bi vseeno poskusil še z drugim računalnikom.
Vzrok je lahko HTTP header - privoxy vanj recimo doda "X-Forwarded-For 127.0.0.1", kup softvera pa nanj ne reagira pravilno (npr. IPB Forum). Možno je, da njegova anonimizacija dela nekaj podobnega.
Vzrok je lahko HTTP header - privoxy vanj recimo doda "X-Forwarded-For 127.0.0.1", kup softvera pa nanj ne reagira pravilno (npr. IPB Forum). Možno je, da njegova anonimizacija dela nekaj podobnega.
-
- Znanec
- Paket: FTTH: 10 sinhrono
- Kraj: Ljubljana
ja sej na drugem računalniku dela ... gre za to, da tako v Mozilli kot v IE in s počiščenimi piškotki javlja, da je IP "anonimen" in da ne morem se logirati. in to z nobenim dostopom, niti ne morem narediti novega accounta.
Očitno imaš "težave" s tem računalnikom... ali je to FW ali pa kaj tretjega. Reinstall??
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

-
- Guru
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
I ti rabiš teden dni da poveš da ti na eni mašini dela na drugi pa ne. Če bi to rekel na samem začetku bi sedaj sigurno že imel rešen problem ne pa da vsi iščejo rešitve kaj je narobe z T2.

če lahko ugibam, bi rekel da 'anonimen ip' pomeni, da ima blokiran ICMP promet, torej ping. probaj pingat ta tačunalnik od uzunaj, pa da vidimo.
-
- Znanec
ej, ni fora računalnika ... na stikalo imam priklopljen router (prvi vtikač) in na drugi vtikač tale računalnik ... to sem že v samem štartu navedel. ja ne dela na tem računalniku, ampak le ta je priklopljen na drugo liknjo stikala. na prviluknji pa dela ... torej kaj je problem? moj računalnik? če zamenjam oz. preklopim na router pa zadeva dela ... sam jaz nočem bit na routerju s tem računalnikom ...andrejs napisal/-a:I ti rabiš teden dni da poveš da ti na eni mašini dela na drugi pa ne. Če bi to rekel na samem začetku bi sedaj sigurno že imel rešen problem ne pa da vsi iščejo rešitve kaj je narobe z T2.
-
- Znanec
No zadeva je sledeča:
Malo sem pogledal na mojo servisno stran. Opazil sem, da sem imel do 1.3.2008 IP - 89.212.186.xx, potem pa mi je zamenjal na 89.212.46.xx. In od takrat dalje ne morem do "King.com".
Kako lahko zamenjam svoj IP? Kot je očitno, je to dinamičen IP ... zdaj da čakam, da se bo spet kaj sam preštelal je neumnost. Kak nasvet ...
Malo sem pogledal na mojo servisno stran. Opazil sem, da sem imel do 1.3.2008 IP - 89.212.186.xx, potem pa mi je zamenjal na 89.212.46.xx. In od takrat dalje ne morem do "King.com".
Kako lahko zamenjam svoj IP? Kot je očitno, je to dinamičen IP ... zdaj da čakam, da se bo spet kaj sam preštelal je neumnost. Kak nasvet ...
-
- Znanec
Ne se mučit ... sem poskrbel, da mi je določil drug IP ... sedaj mi "King.com" dela ... ni treba več pisat nasvetov (če pa bo kdo kak mel težavo ali vprašanje kako zamenjat dinamičen IP, pa naj mi piše na ZS).
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Spremeni mac mrežne. 

Ja, eni jokajo, da se jim spreminja preveč pogosto... drugi pa hočejo, da bi se jim spreminjal na 24 ur, tako kot na Siolu.drejko78 napisal/-a:Kako lahko zamenjam svoj IP? Kot je očitno, je to dinamičen IP ... zdaj da čakam, da se bo spet kaj sam preštelal je neumnost. Kak nasvet ...
Pojdi raje na statiko!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

-
- Začetnik
- Paket: TV, internet in teledonija
Pozdravljeni!
Zanima me ali obstaja kakšen "trik", da nimaš statičnega IP-ja. Da se ti lahko IP sam zamenja vsak dan npr.
To je veliko bolj varno.
L.P.
Zanima me ali obstaja kakšen "trik", da nimaš statičnega IP-ja. Da se ti lahko IP sam zamenja vsak dan npr.
To je veliko bolj varno.
L.P.
Zakaj misliš, da je spreminjajoči se dinamični IP "veliko bolj varen"? 

Siol je pa nekaterim dobro opral možgane! 

spreminjajoč dinamičen ip? 
sploh pa, tehnično, nima dinamika/statika nobene veze z varnostjo, to je sam finta paketov na t2 in ostalih providerjih. tko da, ubistvu, če se tep ip dejansko zamenja vsake quatro, si bolj varen, ker potenciali attacker zgubi tvoj address in mora spet ugotavljat kam si šel

sploh pa, tehnično, nima dinamika/statika nobene veze z varnostjo, to je sam finta paketov na t2 in ostalih providerjih. tko da, ubistvu, če se tep ip dejansko zamenja vsake quatro, si bolj varen, ker potenciali attacker zgubi tvoj address in mora spet ugotavljat kam si šel