Doma imam t-2 preko Aminota. Po pridobitvi DVD playerja sem naletel na precej zabaven problem. Imam malo starejši TV z enim SCARTom, DVD predvajalnik z enim SCARTOM (podarjenemu konju se ne gleda v zobe) in Amino. Naletel sem na problem, kako hudiča vse to zvezati, da bo delovalo. Ker sem tukaj bolj zelen kot ne, sem malo pregledal forume in zdi se mi, da imam 3 možnosti:
1. rešitev:
SCART razdelilec oz. SCART združevalec oz. SCART preklopnik + SCART kabel
npr. VIVANCO SBX94 model priklopim na TV, na združevalcu na en vhod dam DVD, na drug Aminota – ročno preklapljam.
2. rešitev:
RF kabel + SCART kabel
En del RF kabla v Aminota, drug v TV – kanal na 38.
SCART iz DVD-ja v TV.
3. rešitev:
adapter SCART-ČINČ, npr. 9/132 adapter Vivanco skart M/3XČINČ ž IN/OUT
Priklopim Aminota preko scarta na dvd-predvajalnik. Iz dvd predvajalnika peljem činč kable na tv, kjer imam adapter scart-činč
Zanima me, če je katera možnost sploh izvedljiva oz. katera je najboljša.
Hvala za odgovor.
DVD player, TV, Amino
-
- Začetnik
- T-2: Že imam
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Re: DVD player, TV, Amino
Tudi jaz ti priporočam drugo rešitev. Nekoč ko sem še imel CRT s samo enima scartom sem povezal amina in DVD s razdelilcem. Rezultat je bil zelo slaba slika na TV in prav tako na DVD.
Na 21'' CRT televizorju je slika lepša (lepši kontrast, ostrejše barve) na RF izhodu kot pa na SCART konektorju.
LPd
LPd
-
- Guru
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
varianto 3 lahko pomoje kar pozabiš
DVD predvajalnik ima samo izhoide, tako si povezal izhod iz aminota na izhod na dvd-ju. se pravi v takšnem primeru ti iz obeh naprav signal potuje ven.
Za pravilno delovanje takšne vezave bi na dvd predvajalniku potreboval vhod, ker pa dvd predvajalnik skrbi samo za predvajanje slike vhoda nima, saj ni nobene potrebe da bi ti signal pošiljal v dvd player, ker si potem on ne bi imel kaj z tem signalom. Ta vezava bi prišla v primer če bi imel dvd rekorder, ker ta ima edini vhode, s tem da v primeru dvd rekorderja tako imaš na njemu dva scarta in niti ne bi potreboval skart-chinch kabla.
Obstaja še ena rešitev, nabaviš AV reciver, na njega imaš potem priklopljen DVD, Amino in še kakšno napravo. izhod iz reciverja potem povežeš na TV. Na AV reciver potem še priključiš zvočnike in imaš tudi urejen hišni kino. Tudi v primeru ko bi preko aminota poslušal radio ne rabiš imeti prižgan TV, ker ti v tem primeru zvok predvaja AV reciver in ne TV (edini problem je kako krmiliti aminota med poslušanjem radia, ker je tv ugasnjen, tako ne vidiš menijev, skratka delaš na slepo)
DVD predvajalnik ima samo izhoide, tako si povezal izhod iz aminota na izhod na dvd-ju. se pravi v takšnem primeru ti iz obeh naprav signal potuje ven.
Za pravilno delovanje takšne vezave bi na dvd predvajalniku potreboval vhod, ker pa dvd predvajalnik skrbi samo za predvajanje slike vhoda nima, saj ni nobene potrebe da bi ti signal pošiljal v dvd player, ker si potem on ne bi imel kaj z tem signalom. Ta vezava bi prišla v primer če bi imel dvd rekorder, ker ta ima edini vhode, s tem da v primeru dvd rekorderja tako imaš na njemu dva scarta in niti ne bi potreboval skart-chinch kabla.
Obstaja še ena rešitev, nabaviš AV reciver, na njega imaš potem priklopljen DVD, Amino in še kakšno napravo. izhod iz reciverja potem povežeš na TV. Na AV reciver potem še priključiš zvočnike in imaš tudi urejen hišni kino. Tudi v primeru ko bi preko aminota poslušal radio ne rabiš imeti prižgan TV, ker ti v tem primeru zvok predvaja AV reciver in ne TV (edini problem je kako krmiliti aminota med poslušanjem radia, ker je tv ugasnjen, tako ne vidiš menijev, skratka delaš na slepo)