Mono in brez teleteksta?
v Techtrade-u sem videl adapter, ki ima in "moški" in "ženski" SCART konektor, na drugi strani pa audiol L+R, Composite Video in pa S-Video. Takega s Component Video (3 x činč) pa še nisem videl, da se ga enostavno naresti: http://www.hardwarebook.net/connector/av/scart.html vsebuje shemo pinov, potreben je ženski montažni SCART konektor, 3 x RCA (činč, najbolje če so rdeče, modre in zelene barve , trije kratki koaksialni 75ohm kabli, spajkalnik in malo spretnosti. Če pa ima plazma/LCD Component Vhod znotraj SCART priključka, potem se pa priklopi neposredno in je potrebna samo nastavitev in na TV-ju in na Aminotu.
Original kabel (Amino ga ima) iz njhovega konektorja neposredno na Component video pa bi moral verjetno priskrbeti T-2.
Original kabel (Amino ga ima) iz njhovega konektorja neposredno na Component video pa bi moral verjetno priskrbeti T-2.
Izklopiš utp kabel iz STB. Nato vključiš STB na daljincu in malo počakaš (belega krogca ni). Pritisneš tipko MENU na daljincu, notri zbereš "audio in tv settings", pol pa spremeniš pod output na COMPOSITE+YPrPb, pa tudi nastavitve 4:3 oz. 16:9 lahko nastaviš.RebelYELL napisal/-a:veztax, kako pa si priklopil aminota na TV prek componenta (YPrPb)? lahko napišeš točen postopek?
če prav razumem, najprej nekaj nastaviš v nastavitvah STB-ja, kaj pa potem? rabiš poseben kabel, ki ga povežeš med aminotom in YPrPb priklučki na TV? Ali gre vse kar prek scarta?
se opravičujem, če tako neumno sprašujem, samo mi res ni vse čist jasno in želim imeti kar se da dobro sliko na LCD-ju
hvala za pomoč in lp
Deluje preko scarta.
- Anubis
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: 100/10
- Kraj: Zokiville
DScalerja zaenkrat se nisem instaliral, bom pregledal zadevo. Glede spreminjanja nastavitev Aminota pa ne gre - ce grem po opisanem postopku z izklopom mreznega kabla iz Aminota, mi bo stalno prikazan samo logotip T2 sredi zaslona - nobenih ekstra skritih nastavitev.
Zadnjič spremenil Anubis, dne 1. Sep 2006 ob 21:48, skupaj popravljeno 1 krat.
- Anubis
- Legenda
Ce prav razumem, je DScaler nadomestni program za gledanj TV s tunerja in se ga uporablja torej namesto privzetega softwara od tunerja?
Zal vidim, da moj tuner se ni podprt - za Cinergy 400 pise "This Card Will Not Work With DScaler, Although Support Is Planned (SAA7134)", sam imam Cinergy 600, ki ima isti chipset.
Ceprav mi ni cisto jasno -- zakaj mi teletext v aplikaciji od tunerja pri navadnih kabelskih kanalih dela OK, ce pa gledam kanale iz Aminota (bodisi preko RF bodisi S-video bodisi Composite), ni nicesar?
Zal vidim, da moj tuner se ni podprt - za Cinergy 400 pise "This Card Will Not Work With DScaler, Although Support Is Planned (SAA7134)", sam imam Cinergy 600, ki ima isti chipset.
Ceprav mi ni cisto jasno -- zakaj mi teletext v aplikaciji od tunerja pri navadnih kabelskih kanalih dela OK, ce pa gledam kanale iz Aminota (bodisi preko RF bodisi S-video bodisi Composite), ni nicesar?
- Anubis
- Legenda
luser napisal/-a: "Consumer" TV kartice ali grafične kartice z video vhodi pa običajno podpirajo le Cormposite Video in S-Video vhode. Slednji je občutno boljši, vendar je razlika opazna le, če se v Aminotu nastavi samo S-Video izhod, možnost je namreč tudi kombinacija Composite Video + S-Video, ki pa da v signal interference. Takšne so moje izkušnje. S samim S-Video pa je slika res čista.
Malo sem testiral zadevo in po tem sodeč preko S-Video ni bila bistveno boljša slika kot Composite. Mislim, da sta bili obe bolj ali manj enaki, če ni bil celo Composite rahlo boljši (sem pa seveda spreminjal nastavitev v Aminotu, da je oddajal bodisi samo Composite bodisi samo S-Video - kljub temu razlika ni bila opazna). Na kratko: Pri 24 ur na POP TV, na primer, izgleda voditeljski par v faco precej "plastično", pri raznih (predvsem manjših) napisih v sliki pa je opazna nižja ostrina črk v primerjavi z analogno kabelsko (Composite ali S-Video). Kakšen kanal s kvalitetnejšo sliko, npr. ARD ali 3SAT, pa je v redu tako na Composite kot S-Video.
Nekaj moraš imeti narobe narejeno, ker Composite Video ne more dati boljše slike kot S-Video, ker se enostavno naredi več pretvorb in vsaka pretvorba v analognem svetu vemo da pobere nekaj kvalitete. Preveri da imaš pravi S-Video kabel in ne kakega poceni nadomestka, ki ga priložijo npr. grafičnim karticam. Lahko pa da kartica na S-Video vhodu ne dela tako kot mora.
Nekaj o signalu boš tule našel: http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_video
Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja, a ne?
Nekaj o signalu boš tule našel: http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_video
Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja, a ne?