Dve vprašanji glede VLC TV

Splošni pogovori o T-2
Zaklenjeno
david_db
Začetnik
T-2: Že imam

Dve vprašanji glede VLC TV

Odgovor Napisal/-a david_db » 24. Jun 2008 ob 12:18

Pravkar sem si namestil VLC in še eno mrežno kartico v PC. Tako, da po default nastavitvah VLCja lahko gledam TV na računalniku.

Pojavita pa se dve vprašanji:

1. Kaj naj naredim, da se mi ne bo "zgubil" internet ko imam priklopljeno oz enabled mrežno kartico od TVja? Obe mrežni sta nastavljeni na dhcp in vsaka posebej delata bp.

2. Kaj :D je možno kako urediti, da bom lahko preko VLCja gledal drugačen program, kot je trenutno na TVju? Če nista enaka, so kocke. Imam osnovni inet in 1TV paket. Na 059000002 mi je dejal, da žal ne more pomagati, naj se pa javim tu. Vem kje tiči zajec. Zanima me, če se ga da kako izbezati ven in grmovja :D

lp
Hvala.

Uporabniški avatar
buneech
Navdušenec
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Dve vprašanji glede VLC TV

Odgovor Napisal/-a buneech » 24. Jun 2008 ob 12:38

1. "TV kartico" nastavi na 10.1xx.1xx.1xx (te 1xx so različni), tako je meni delovalo, subnet mask pa daj 255.255.0.0, v VLC-ju nato nastaviš IP te mrežne (pretok ali nekej takega).
2. Verjetno se ti modem ne sinhronizira dosti, ali pa imaš pač tako nastavljen profil, da se ne izgublja toliko signala (jakost signala je obratno sorazmerna s pasovno širino pri VDSL/2). Tudi mene zanima, če se da kar tako profil zamenjati oz. povečati trenutno sinhronizacijo.

Upam, da kaj pomaga. ;)
Trolling is a art.

Zaklenjeno