Upošteval sem nasvet SCEja in se osebno oglasil na T2 ...
Prišel sem takoj na vrsto in sprejela me je oseba pod imenom Zdravko.
Velja sledeče:
1. povedal sem mu točno kronologijo dogodka
2. povedal sem mu, da je problem, da je Telekom Slovenije prekoračil rok za razvezo - 23.08.2006
3. povedal sem mu, da me od 23.08.2006 operaterji T2 "odpikavajo" s posredovanjem pritožbe v adminstracijo (da sem v fazi F2)
... in ...
... njegov odogovor "Verjetno je problem, da niste podpisali pooblastila za razvezo"
Brez besed sem mu pokazal kopijo svoje pogodbe, kjer je jasno razvidno, da sem dal T2 pooblastilo za to stvar.
Vidno zmedeni je nato začel premikati gor in dol zaslon na računalniku, kjer so zbrani vsi podatki o trenutnem stanju moje vloge.
Lahko sem si do dobra ogledal, kaj piše na zaslonu. Operaterji imajo na voljo vse podatke, celo skenirane pogodbe v elektronski obliki. Stvar je samo ali operater hoče izbrskati podatke ali ne.
Še vedno sem vztrajal, kaj bo naredil T2, ker Telekom Slovenije ni spoštoval dogovora.
Operater se je vstal in odšel skozi vrata v sosednji prostor. Izgleda, če je kaj bolj zahtevnega, da se posvetujejo s "šefom" v drugi sobi.
Operater se je vrnil čez nekaj in me začel prepričevati, da nimajo odgovora od Telekoma. Seveda sem moral mu ponovno prebrati celotno kronologijo dogodkov.
Začuda me je poslušal in nato ....
... pogledal na računalniški zaslon in rekel besedo "Res je, Telekom Slovenije ni spoštoval rokov ..."
Še vedno sem vztrajal, kaj bo naredil T2 za svojega bodočega naročnika ...
... operater se je ponovno vstal in odšel na posvet v zadnjo sobo.
Vrnil se je čez pet minut in mi predlagal, da vložim pritožbo zaradi Telekoma Slovenije.
Nato je operater preklopil računalnik v Word napisal pritožbo z moji podatki. Pritožba je bila naslovljena na T2 zaradi nespoštovanja rokov s strani Telekoma. Me prosil za podpis in naredil je celo kopijo za mojo arhivo. Povedal mi je, da bo to pritožbo posredoval v pravno službo.
Moje vprašanje, kdaj bo pravna služba posredovala to dalje, je seveda ostala neogovorjeno.
Zaključek
Z1. Sem v novi fazi F3 - čakanje pravne službe
Z2. Več dosežete, če greste zadeve osebno urejati na Brnčičevo
Z3. Operaterji na telefonu in na desku ne znajo uporabljati koleščka na miški (vsi podatki so na voljo na zaslonu, le zaslon je potrebno premakniti gor ali dol

)