T2 in internetna telefonija kot je Skype?

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
roberthx
Znanec
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA
Kraj: Ljutomer

T2 in internetna telefonija kot je Skype?

Odgovor Napisal/-a roberthx » 16. Jul 2008 ob 11:47

Ali namerava T2 omogočiti telefonijo, ki bi bila podobna Skypovi telefoniji? Ali je mogoče klicati preko računalnika že sedaj, če imaš naročen ip telefon? Upam da razumete kaj hočem vprašati :)

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T2 in internetna telefonija kot je Skype?

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 16. Jul 2008 ob 11:50

razumemo že ampak ne boš dobil vseh potebnih nastavitev za telefoniranje prek računalnika. no mogoče če imaš analogni vmesnik in si na računalniku narediš za dobro staro analogno telefonijo.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 16. Jul 2008 ob 12:16

roberthx, taksno telefonijo omogoca t-2 poslovnim strankam preko sip/h323 trunka... seveda so cene temu primerne... narociti je potrebno minimalno stiri govorne kanale, kar mesecno predstavlja strosek 16 evrov, potrebno je pa tudi skonfigurirati lasten pbx, recimo asterisk.

vec o tem na http://www.t-2.net/?AUID=902267010C18622020DB2
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Kekec2
Novinec
Paket: 8/1 TV/VoiP/DECT
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Kekec2 » 17. Jul 2008 ob 07:20

Eh, to je sr...je... :evil:

Tudi sam sem že nekajkrat težil T-2ju glede telefoniranja direktno z računalnika.. slušalke in mic in SIP nastavitve. Ampak T-2 je v takih primerih tako okorel, da še razmišljati noče o tem... sem prav razočaran. :?
Na ISDN sem imel vsaj vmesnik in sem lahko izbiral in vrtel številke iz PCja (Outlook, TIS, ...). Lahko sem celo čisto enostavno selektiral neko številko in z makrojem zavrtel številko...
Pričakoval sem, da bo z VoIP telefonijo vse skupaj še bolj enostavno, pa NIČ! ŠE SLABŠE.... vračamo se v KAMENO DOBO s predpisanimi butastimi in izredno grdimi (ne vem, kje so našli najbolj grde aparate na svetu) SIP telefoni!!! Niti svojega si ne moreš kupiti! :grr:

Sam sem rešil tako, da sem vzel ISDN vmesnik, svoj stari ISDN telefon in eno od petih številk uporabil za ISDN (z vmesnikom za PC in vsemi dobrimi lastnostmi).
LP Kekec

Odgovori