imam VDSL in sem nam zaželel optiko. Podpišem aneks, dobim klic, da bi mojstri prišli potegnit do stanovanja. Res se primajeta dva genialca s kovčki, naredita luknje in prišraufata svič na steno. Prosil sem ju, da mi uredita zadevo do te mere, da mi ne bo treba nobenih majstrov v hišo spravljat. Pogledata obstoječo napeljavo od vrat (kjer je svič) in tv in rečeta ni problema. Se umaknem, da v miru potegneta kabel po cevi, ko me pokličeta, da ne bo šlo. Da je cev premajhna, da bo treba ta star kabel potegniti ven. Ko jima še to ne uspe, pravita, naj pokličem eno firmo, ki to počne... Odrezala sta 10m utp kabla in se odmajala. To cut it short: pride električar, ki je vlekel inštalacijo pogledat, kaj sta čarala in ugotovi, da sta hotela en UTP kabel zamenjat z identičnim UTP kablom.

Ok, zdaj vsaj vem, da sem kabel že ves čas imel položen. Kar mi je nejasno, je, kakšen kabel pride od sviča do mesta, kjer imam jaz začetek utp! Tega je cirka 1m. Kdo to uredi? Ta dva mojstra sta samo svič prišraufala in en napajalni kabel pustila...

Druga pripomba se nanaša na T2 in usklajenost dveh ekip, ki sta potrebni, da je stvar napeljana. Mojstri so napovedani za v ponedeljek, še isti dan jih pokličem, kdaj pride še postaviti naprave in priklopiti reč. "Bomo sporočili in vas bo poklical mojster". Torek nič, sreda ni. Pokličem v četrtek: "Bomo sporočili in vas bo poklical mojster", v četrtek in danes nič, kličem spet. In spet fašem "Bomo sporočili in vas bo poklical mojster". Rečem, da sem to že slišal, naj me pokličejo, kaj nameravajo. Obljubijo, da bodo, evo zdaj smo že globoko v noči in nič. Koliko časa bom še čakal z razkopanim stanovanjem? Kaj sploh lahko storim? Prekličem aneks?