Fasadna omarica
Fasadna omarica
Lep pozdrav.
Mene pa zanima ali gre novi switch za optiko v tole omarico, ki je spodaj na sliki?
http://img83.imageshack.us/img83/7836/dsc00096cu1.jpg
Omarica ima notranje dimenzije širinaxvišinaxglobina=29x43x10 (cm) Ta debela cev na desni pa je cev po kateri pride speljan optični kabel.
Mene pa zanima ali gre novi switch za optiko v tole omarico, ki je spodaj na sliki?
http://img83.imageshack.us/img83/7836/dsc00096cu1.jpg
Omarica ima notranje dimenzije širinaxvišinaxglobina=29x43x10 (cm) Ta debela cev na desni pa je cev po kateri pride speljan optični kabel.
Zadnjič spremenil B3du1n, dne 27. Avg 2008 ob 15:11, skupaj popravljeno 2 krat.
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Re: FASADNA OMARICA
QL
Sedaj pa tisto glavno vprašanje, kakor vidiš na sliki so nam pred parimi dnevi z gratela položli infrastrukturo za optični kabel, vendar so mi hoteli namontirat ono majhno omarico poleg tele, še sreča da sm pravočasno vstau in šel pogledat kaj dogaja. Z tisto majhno omarico si nimam kej pomagat, ker je mišljena da ti potem iz one omarice prebijejo oz. prevrtajo skozi zid v hišo, ampak v mojem primeru to ni izvedljivo. Ker je celotno omrežje vzpostavljeno v trenutni omarici, ki se jo vidi na sliki. Sem prašu šefa pri gratelu ali je možno dobit isto omarco, točno takšno kot je na sliki, pa je začeu neki mutit pol neki poklicu in nič se ni zgodilo. Vem, da imate na t2 takšnih omaric malo morje in me zanima zakaj je človek ni mogel dobiti? Pač bi ono prvotno vrnil nazaj in vzel omarico večje dimenzije? Zmontiram jo sam, saj že vidite po prvi sliki (sam da jo dobim in da uredim zadevo do konca)?
Sem tudi brskal po strani in nikjer zasledu da bi imeli kakšne slike vaših omaric, ker pač nekateri ljudje raje speljemo kable po fasadi (predvsem novogradnje) in zvežemo vse skupaj v omarico, tako kot v mojem primeru. Moram pa povedat da trenutna omarica služi super svojemu namenu (saj je noter speljan trenutni kabel še od telekoma, napajnje,kabelska, optični kabel, ki povezuje še drugo gospodinjstvo). Vse skupaj pa zgleda takole
http://img514.imageshack.us/img514/8076/dsc00095nl5.jpg
Malce gužve ampak gre, hehe. LP
Sedaj pa tisto glavno vprašanje, kakor vidiš na sliki so nam pred parimi dnevi z gratela položli infrastrukturo za optični kabel, vendar so mi hoteli namontirat ono majhno omarico poleg tele, še sreča da sm pravočasno vstau in šel pogledat kaj dogaja. Z tisto majhno omarico si nimam kej pomagat, ker je mišljena da ti potem iz one omarice prebijejo oz. prevrtajo skozi zid v hišo, ampak v mojem primeru to ni izvedljivo. Ker je celotno omrežje vzpostavljeno v trenutni omarici, ki se jo vidi na sliki. Sem prašu šefa pri gratelu ali je možno dobit isto omarco, točno takšno kot je na sliki, pa je začeu neki mutit pol neki poklicu in nič se ni zgodilo. Vem, da imate na t2 takšnih omaric malo morje in me zanima zakaj je človek ni mogel dobiti? Pač bi ono prvotno vrnil nazaj in vzel omarico večje dimenzije? Zmontiram jo sam, saj že vidite po prvi sliki (sam da jo dobim in da uredim zadevo do konca)?
Sem tudi brskal po strani in nikjer zasledu da bi imeli kakšne slike vaših omaric, ker pač nekateri ljudje raje speljemo kable po fasadi (predvsem novogradnje) in zvežemo vse skupaj v omarico, tako kot v mojem primeru. Moram pa povedat da trenutna omarica služi super svojemu namenu (saj je noter speljan trenutni kabel še od telekoma, napajnje,kabelska, optični kabel, ki povezuje še drugo gospodinjstvo). Vse skupaj pa zgleda takole

http://img514.imageshack.us/img514/8076/dsc00095nl5.jpg
Malce gužve ampak gre, hehe. LP
Zadnjič spremenil B3du1n, dne 27. Avg 2008 ob 15:11, skupaj popravljeno 3 krat.
-
- Starešina
Tole lahko urediš samo z Gratelovci na terenu. Pa ne vidim v čem je problem...

Optika 100/10
Ja ko sm prašu osebo odgovorno za to ni bilo odgovora, zato sprašujem tukaj, ker predvidevam da so oni povezani z vami in bi mogli zadevo dobiti od vas (T2). Ali ta zadeva poteka kako drugače?
-
- Starešina
T-2 ti upravlja samo s storitvami. Vso infrastrukturo polaga sicer Gratel.
Dober si, da ti karkoli sploh dela. Očitno si doakj blizu centrale, sicer bi ti modem štrajkal.
Dober si, da ti karkoli sploh dela. Očitno si doakj blizu centrale, sicer bi ti modem štrajkal.

Optika 100/10
-
- Legenda
- Paket: T4 300/100 Telekom GPON
- Kraj: Ljubljana
Kdo pa ima vse ključke od te omarice?
Navadni Nimda napisal/-a:T-2 ti upravlja samo s storitvami. Vso infrastrukturo polaga sicer Gratel.
Oddaljen od centrale 1400m

Samo js.voyager2 napisal/-a:Kdo pa ima vse ključke od te omarice?
-
- Starešina
Ko bodo naslednjič pri tebi, se vse zmeni z njimi. Če se le da, upoštevajo želje stranke.
Optika 100/10
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Take "zunanje" varijante nameščanja opreme dolgoročno niso dobre zaradi vlage in smoga, ter posledično oksidacije vseh spojev.
Če si na Obali pa še toliko bolj, saj slan zrak prinese še dodatne probleme.
Če si na Obali pa še toliko bolj, saj slan zrak prinese še dodatne probleme.
Re: Fasadna omarica
B3du1n, naslovov tem ne piši s samimi velikimi črkami! Prav tako direktno na forum ne lepi tako velikih slik!
Re: Fasadna omarica
Se opravičujem, urejeno...
Takole pa izgleda končni rezultat z optičnim switchom od T2 ter lastnim Asus routerjem in Asus Gigabit switchem:
http://i38.tinypic.com/314ti5y.jpg
Takole pa izgleda končni rezultat z optičnim switchom od T2 ter lastnim Asus routerjem in Asus Gigabit switchem:
http://i38.tinypic.com/314ti5y.jpg