Forum>Donate>MySQL query

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Forum>Donate>MySQL query

Odgovor Napisal/-a weidah » 8. Sep 2008 ob 18:22

Ko pride optika imam namen postavit nekaj gaming serverjev. Trenutno delujoči so Counter-Strike 1.6 in Natural Selection 3.2.0. Kot najbrž veste, če ste kdaj igrali te igre, so to modifikacije Half-Life 1. Za managment serverjev se uporablja addone in plugine, ki omogočajo lažjo kontrolo nad serverjem. Recimo kickanje in bananje. Za to so potrebni admini, katere imam shranjene v MySQL bazi. Zakaj? Ker je bolj priročno in imam nekaj v delu, pri čemer se mi je ustavilo. No zadeva je taka. Postavljen bo tudi forum (ne vem še kateri) kjer bo folk imel opcijo vpisat v svoj "Profile Field" SteamID (steamID omogoča igranje na Steam serverjih, prek teh se tudi banna folk.). No to je prvi del, ki ne bi smel biti preveč zakompliciran. Najtežje se mi zdi sledeče. No recimo bo ena oseba tudi donirala 5€ za hosting, ko bi to donacijo opravil bi se njegov SteamID, ki je shranjen na forumu vpisal v novo SQL tabelo, in mu s tem dal tudi "reserved slot"(rezerviran prostor) na serverju in mogoče tudi ikonco zraven nicka(sicer privilegij adminov. Se pravi bi bil teoretično admin, vendar edina pridobitev je ikonca pa reserved slot). Kle se zdej men ustavi, ne vem niti kako bi to napisal v google, da bi našel odgovor na to. Sam nimam pojma o PHP in zlo malo o MYSQL.


Ni nujno, da bi to vse skupaj delovalo preko foruma, lahko bi recimo tud samo preko ene strani recimo domena.com/donate.html in bi tam vpisal steamID in kliknil donate, pa bi to proceduro naredil. To da bi imel pa na forumu še pod avatarjem "Donator" bi bil pa samo +.


No, če je kdo že kdaj kaj takega videl kje, ali bi znal kako pomagat s kakšno informacijo, bi bil zlo hvaležen če napiše.



Hvala
Slika

Tody
Model
Prispevkov: 262
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 23:03
T-2: Že imam
Paket: brezčasni paket
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: Forum>Donate>MySQL query

Odgovor Napisal/-a Tody » 8. Sep 2008 ob 20:27

Matr si zakompliciral stvar :) Tole je tvoja explicitna želja tko da boš pod A.) mogu narest sam pod B.) najet nekoga da bo to naredil zate :)

Stvar je čist preprosta. Človek vpiše številko svojega STEAM accja, Query poišče to številko med tvojimi člani na forumu (ja pač boš mogu še to narest ob registraciji) in naredi update, da se mu prikaže tist +.
Slika

Odgovori