IP telefon v.s. pretvornik

Vse o T-2 IP telefoniji
Kekec2
Novinec
T-2: Že imam
Paket: 8/1 TV/VoiP/DECT
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Kekec2 » 10. Maj 2007 ob 16:56

Ok, morda sem malce zgrešil temo, vendar ko je ravno govora o pretvornikih in T-2, naj povem še svojo zgodbo. Ker bi kar precej trajalo, smo se takoj odločili za kompletno ponudbo T-2 - internet dostop, TV in telefonijo - torej smo prekinili z ISDN in SiOLom. Po nekaj začetnih težavah je vse steklo zelo ok in glede na to, da smo od centrale oddaljeni cca 2.4km vse deluje celo preko pričakovanja. Res, da več kot en TV kanal na enkrat ne gre in da je prenos samo cca realnih 8/.5 MB, pa še vedno mnogo hitreje od prejšnjega ADSL z ISDN, pa tudi sedanjih pet številk za ceno prej ene je precejšen prihranek.

No, problem se je pojavil, ker T-2 ne dovoli uporabe PC telefonov (saj veste - slušalke in mikrofon (nekaj podobnega, kot je Skype) in vrtenje številk iz TISa/PIRSa/Outlooka z enim klikom), imel pa sem prej lepo urejeno upravljanja ISDN telefona preko PCja. To me je tako motilo, da sem zaprosil za ISDN vmesnik in ga zamenjal z doplačilom za VoIP telefon. Stari ISDN telefon sedaj odlično deluje in katero koli številko, ki jo selektiram lahko takoj zavrtim z enim klikom! Ne samo to, tudi stari brezžični Siemensov ISDN telefon sem priključil in oboje deluje odlično...

Torej, s samim telefonskim omrežjem sem zelo zadovoljen, nikakor pa ne morem tega trditi o fleksibilnosti providerja, saj bi lahko upoštevali želje tudi malce zahtevnejših uporabnikov telefonije, ki želijo slediti novim tehnologijam in morda tudi designu (res je, tile IP telfoni so prav grdi, drugih pa ne dovolijo! Moj stari EURIT je pravi oblikovalski biser proti temu Belcotu!) ... Saj nismo v kameni dobi .... :? !

Torej predlagam T-2-ju, da malce razmisli o takoimenovanih CTI aplikacijah, ki jih sicer ponujajo za ISDN celo domači proizvajalci (ISKRATELING), po svetu pa jih obstaja cel kup tudi za IP telefonijo! Še posebno, če želi T-2 bolj prodreti v mala in srednja podjetja, ki želijo nekaj prihraniti, ne želijo pa izgubiti modernih možnosti telefonije...
LP Kekec

rupert
Začetnik

Re:

Odgovor Napisal/-a rupert » 27. Jun 2007 ob 10:44

mitja_i napisal/-a:Približno 90% možnosti je, da bo naslednji mesec (pred poletnim solsticijem ;) ) na voljo brezžični IP telefon.
poletni solsticij je mimo, kaj je z brezžičnimi IP telefoni?????

lpr

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4

Re: IP telefon v.s. pretvornik

Odgovor Napisal/-a madpanter » 27. Jun 2007 ob 10:56

prej boš dubil pesek v oči kot pa brezžični ip telefon :roll:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Antrax
Navdušenec
T-2: Še nimam
Paket: Telemach 6/1+3xDTV(1xHD)+tel
Kraj: Lenart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 27. Jun 2007 ob 18:51

Po mojem je hotel napisati da je 90% verjetnost da brezžičnega IP telefona NEBOMO dobili in le 10% da ga bomo dobili :twisted:
Slika <- Čakal sem 47 dni!
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 27. Jun 2007 ob 22:21

z drugimi besedami je to kar je antrax napisal :razz:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 28. Jun 2007 ob 00:25

Se pravi je in "zopet" in "nekaj" v vodo padlo. :roll:
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 28. Jun 2007 ob 07:16

Jah to pa nevemo če je padlo sam glede nato, da noben nič ne pove :roll:
Slika

Odgovori