Tehnika in kablovje

Splošni pogovori o T-2
Uporabniški avatar
pack
Legenda
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Re: Tehnika in kablovje

Odgovor Napisal/-a pack » 17. Avg 2007 ob 09:22

Hehe, standard. Potem boš pa za vse ti kriv, ko kaj ne bo delalo. "Sej si ti internet poštimal!" :lol:
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

dal
Legenda

Odgovor Napisal/-a dal » 18. Avg 2007 ob 18:57

Cobane napisal/-a:P.S. Siol je še slabši. Me je glih včeraj klicala kolegica, da je vzela trio paket na Siolu, pa ji Siolov pobec ni uštimal interneta, ker se mu ni dalo vstaviti mrežno kartico v računalnik in zadevo nastaviti - kao, da to ni njegova stvar. Sedaj je pa mene prosila, če bi ji tole uštimal. Glih toliko je manjkalo, da ji nisem zabrusil, da zakaj se pa ni prej na mene spomnila, ko se je odločala še za ponudnika... da sedaj sem pa dober, ko je na pol narejeno.
Siolov pobec bi to naredil, če bi mu tvoja kolegica plačala 28,38 EUR za "polno vzpostavitev". Očitno je raje poklicala tebe. ;-)

http://storitve.siol.net/internet/SiOL- ... ostavitev/

Uporabniški avatar
Boro
Znanec
Paket: Paket T4 Giga 20/2 Mbps
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Boro » 22. Avg 2007 ob 14:29

Pred dobrim tednom sem že pisal o moji prenovi interne inštalacije, ter o tem da sem naročil pri GVO-ju zamenjavo kabla od omarice do vtičnice,in glej ga danes me pokličejo in povejo da so v bližini in če sem doma pridejo poštimat.Ker sem 5 min. daleč s službo priletim prec in res me je že čakal Kombi ter dva gospoda .Najprej so rabili 10 min časa sploh najdet omarico,nakar se je iskazalo da omarica sploh ne obstaja ker v bajti imamo samo 4 tel priključke so telekomarji na fasadi zraven tadebelih kablov naredili tako minijaturno dozico iz katere pol grejo kabli za vsako stanovanje posamično,oddahnil sem -vsaj mi kilometre kabla ne bo treba plačat sem si mislil . Zadeva je potekala naprej takole : je odstranil star kabel in na mojo prošnjo še tist priključni čevelj od prej ter dal novega in UTP kabel potem vse skupaj dobro zatesnil ( vsaj to )v stanovanju mi je najprej hotel vezat na vtičnico ampak ko sem mu razložil da bi rajš videl da mi da gor direktn pinski čevelj za v modem je privolil .ko sem vklopil modem in priklopil na komp se je modem sinhroniziral da ne lažem sigurno trikrat hitrej kot ponavadi. Verjetno se vprašate kok sem plačal tale šport : vprašam lepo monterja kaj je treba podpisat nalog al kaj tazga ,on pa pravi da mora poklicat na GVO ,pokliče nekega Toneta ter mu pove da je zadeva narejena in kaj je treba obračunat ter izpolnit ,tist pa ga praša kaj sta vse delala ,potem mu pa pove naj ne obračunavata NIČ - tist metar pa pol UTP-ja bodo pač šenkal !!!
Potem sem pa gospoda povabil na tadomačga ampak sta prijazno odklonila. naslednja moja poteza bo seveda višji paket .
GVO se je tokrat izkazal
HVALA.
Slika

mitja_i
Starešina
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 22. Avg 2007 ob 14:41

Super! Čestitam! Tole je pa en lep zaključek. Pokliči na 0590 00 002 in povprašaj, če se ti je kaj izboljšala sinhronizacija (in nam sporoči).
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
Boro
Znanec

Odgovor Napisal/-a Boro » 22. Avg 2007 ob 15:24

sem pravkar klical ,fantič na uni strani pa mi najprej pove da mam DOVOLJ ??
jst mu povem če mi je treba še enkrat poklicat da dobim kakšnega ki mi BO povedal konkretno v številkah , potem mi pa pove da se mi modem sinhronizira na 10 mega DOL in 552 kilo GOR
HEPY!! ker ko so mi nazadnje priklopli VDSL2 sem imel upload na 380 kilo
Slika

mitja_i
Starešina
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 22. Avg 2007 ob 16:58

Ja točnih številk načeloma ne govorimo. Lahko pa razložiš, da si zamenjal instalacijo in vprašaš, za koliko se je izboljšalo.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

mali-40
Legenda
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 22. Avg 2007 ob 19:34

pravkar sem tudi jaz poslal mail na GVO za zamenjavo kabla,samo ker sem v bloku bo verjetno težje.

Uporabniški avatar
Boro
Znanec

Odgovor Napisal/-a Boro » 22. Avg 2007 ob 20:12

mali-40 napisal/-a:pravkar sem tudi jaz poslal mail na GVO za zamenjavo kabla,samo ker sem v bloku bo verjetno težje.
lohk ti dam na ZS konkretno številko g. Jarca ki daja naloge monterjem men je včeraj obljubil da bo hitr in so že danes uredil
Slika

mali-40
Legenda
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 22. Avg 2007 ob 20:18

Lahko ja

Uporabniški avatar
ZmAY
Model
Paket: 8/1 + tel + TV
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a ZmAY » 21. Sep 2007 ob 15:39

A lahk mal napisete, kdor je zamanjal kable al pa so mu jih zamenal, kok ste pridobil na sinhronizaciji. Prej, potem, pa se razdaljo po moznosti od centrale.

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 21. Sep 2007 ob 22:29

Tle si mal poglej, pa še kakšno stran prej.
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Dami
Znanec
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH
Kraj: Slov. Bistrica

Odgovor Napisal/-a Dami » 24. Okt 2007 ob 12:40

Se opravičujem, če pišem kr v ta topic namesto novega. Ta tedn mi pridejo poleg plinovoda napeljat tudi cevi za optiko in omarco (sam fiber bo ko bo enkrat pač). Ker mislim vzet poleg samega interneta tudi 4 aminote ter iptelefonijo me zanima nekaj glede kablovja in opreme, saj hočem vse to pripraviti prav čas.

V hiši (klet zidana, pritličje in mansarda pa montažna) so že podometne cevi ter kar nekaj kablovja. UTP mrežo imam do sedaj povezano preko mene v eno sobo v pritličju ter eno poleg moje v mansardi. Problem bo nastal ker vse cevi (elektrika, telekom, kablska in po novem bo tam tudi optika) pridejo v hišo čisto spodaj v kleti, tako da bo treba spravit kabl do mene zgoraj. Iz te točke v kleti grejo 4pinski tel. kabli v skoraj vsako sobo (glupi štromarji vlekli vsak kabl v svojo sobo namesto zaporedno kakor se veže ISDN in na koncu smo rabl samo do ene ker imamo samo eno bazno postajo) ter 4 coax kabli za kablsko tv. Vseh teh verjetno ne bom rabu več kr pride v poštev samo UTP right?
Zdaj me najprej zanima ali postavit switch na katerega pride optika že spodaj in potem vlečt najprej do mene UTP ter nato gor priklopit dodatn switch/router ali lahko kar optiko (pod pogojem da kanali seveda niso nekje zamašeni in da cena kabla ni pretirana).
Glede telefonov, zaenkrat imamo prenosni isdn z bazno enoto ter dodatne slušalke in to bi rad tudi obdržal. Zanima me, kako se priklopi bazna postaja na omrežje (kateri vmesnik in če gre povezava z njim do switcha preko navadnega utp kabla ali kaj drugega). Poleg tega pa še, če lahko taka kombinacija prebavi 2 številki (kakor sedaj na isdnu) ali rabi vsaka številka svoj vmesnik.
Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina

Odgovor Napisal/-a Krypto » 24. Okt 2007 ob 12:59

Torej,
Vsi kabli kox in 4pinski ti odpadejo.
Kje boš imel switch od optike je praktično vseeno, bi bilo pa bolj smiselno da ga daš zgoraj, ker iz switcha do vsake TV vlečeš UTP kabel.
Kar se tiče telefona dobiš ISDN vmesnik na katerem imaš lahko 2 ločeni številki. Vmesnik se priklopi z UTP kablom na switch, bazna postaja pa direktno na ISDN vmesnik s kablom, ki ti ostane pri bazni postaji.

Odgovori