Domače omrežje in TV

Vse o T-2 IP televiziji
gulikoza
Starešina
T-2: Že imam
Paket: 50/50 FTTH

Re: Domače omrežje in TV

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 10. Dec 2009 ob 16:08

Preveč se zanašaš na IPje. Kašno dejansko filtriranje (če sploh) ima T-2 na stikalih na ven ne vem. Tudi če ne dobiš veljavnega IPja lahko marsikaj narediš na takem omrežju, ki ima direkt dostop...da ne bo kak od študentov kaj zafloodal lan in se bo preko stikala to preneslo v T-2 omrežje, potem vas bodo vse izklopili :D
Ne vem, jaz se izogibam direktnim povezavam, tudi za TV (na PCju) imam pri sebi bridge tako narejen, da spušča samo multicast pa še to v samo eno smer...da slučajno kaj ne smetim po mreži. Danes je taka oprema poceni, z VLANi in tistim linksysom bi vse lahko zrihtal. No, to je moj nasvet ane, pa brez zamire pravjo :D
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
Seeker
Navdušenec
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Seeker » 10. Dec 2009 ob 16:20

Tvoj problem je okoli glavnega switcha. Tako kot je zvezano je narobe in v nasprotju z vsakršnimi pravili mreženja. Za začetek imaš krožno povezavo, in to trojno! V switch mora priti WAN samo po enem kablu, potem pa morata biti naprej 2 kabla (en internet/LAN in drug TV) ali en kabel, če imaš switche s pravilno nastavljenimi VLANi. Ostalo bi še nekako šlo, čeprav v DMZ sodi le web server za zunanje uporabnike, ostalo se reši s firewalli.

weidah
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a weidah » 10. Dec 2009 ob 17:08

Sploh ni nobenega problema. Problem je bil na začetku samo ta kako met vklopljen DHCP in, da bi hkrati TVji delal. DD-WRT pač podpira možnost da DHCP ignorira določen MAC address. To je bila rešitev, ki sem jo iskal in našel. Sicer pa vse deluje tako kot mora. Da pa vam olajšam dušo, prvo sem želel samo Internet in TV jim dat na voljo, pa potegnt 2 kabla tja 1 iz routerja en iz T-2 switcha, pa sem pa še želel drugače dodati stvari in je tkole prišlo ven, zadeva dela brez problema. V primeru, da pa bodo težave bom pa tako ali tako opazil. Gulikoza, sem pa dobil še odgovor od T-2, da ni to noben problem, če priklopim direktno na T-2 switch. Rekli so mi, da ga bo centrala povsem zavrnila, če so vsi IPji porabljeni in se bo probal nekako povezat preko tistega.
Slika

kokica2000
Legenda
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 10. Dec 2009 ob 18:20

Čemu potem sploh ta tema, če po tem, ko ti je več ljudi lepo povedalo, da se tako ne dela, ti še vedno trdiš, da itak ni nobenega problema in da vse deluje. :nevem:

weidah
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a weidah » 10. Dec 2009 ob 18:25

Nikoli nisem trdil, da ni problema. Bil je problem v tem kako usposobit DHCP in TV, kot sem že v prvem postu napisal :P. To mi je uspelo tako, da DHCP sedaj ignorira določene MAC addresse. To sem umes tud že napisal, pa je folk še vedno kaj rad dodal :)
Slika

Uporabniški avatar
Seeker
Navdušenec
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Seeker » 10. Dec 2009 ob 20:40

Se pa zavedaš, da vezava ni dobra, ane? Tudi če vse dela...

weidah
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a weidah » 10. Dec 2009 ob 21:19

No povej kaj je narobe z njo oziroma zakaj ni dobra. In zakaj bi postavljal VLAN, če hočem da imajo dostop do teh stvari, ki so že jasno vidne na sliki. Do tega, da tisti 1 moder kabel ki gre iz FTTH switcha direktno v domač switch ne dela težav in ni security risk, smo že prišli s pomočjo T-2 HD-ja.

Edit:

Hočem, da lahko katerikoli kabel uporabijo ali za TV ali za Internet. // Router z multicastom ni šans da prežveči vse TVje, ki bi lahko bili prklopljeni in hkrati še na polno dela povezava s serverjem ter internetom.
Hočem, da imajo dostop do Serverja in NAS-a vendar ne do mojih privat PCjev. // DMZ je zato, da ščiti moje privatno omrežje, z mojimi privatnimi PCji, to tudi počne.
Nočem, da so na istem zunanjem IPju kakor Server, Nas (ima tudi webinterface in ni samo navaden mrežni disk) ter moji privat PCji. // Pomojem jasno zakaj to nočem in hočem, da imajo dinamičen IP.

EDIT#2: Da pa samo na hitro povem še točno za master router, za tiste, ki ne veste deluje kot 2 routerja v enem v tem primeru. DMZ ima čisto svoj gateway, ip range ter subnet, tam kjer piše GREEN za Privat PCje, je pravtako čisto svoj subnet, ip range ter gateway. Študenti so na istem IP rangu ter subnetu kakor DMZ le, da imajo čisto svoj gateaway na router, ki je povezan preko dinamičnega IPja na internet.
Slika

dule17
Guru

Odgovor Napisal/-a dule17 » 10. Dec 2009 ob 22:01

mam občutek da sploh ne rabš nasveta, ampak se mal postavlaš s svojimi projekti.

Na vsak nasvet maš pripombe. Folk ti dobr hoče, ti nazaj demantiraš nasvete.

Dej rajš pod temo Splošno in naslov Moj Izum. :hudicek:

weidah
Nadebudnež

Odgovor Napisal/-a weidah » 10. Dec 2009 ob 22:17

Ne bom lagal, mogoče je malce resnice v tem kar si dejal, najbrž tudi za to ker me je zelo presenetilo to, da je zadeva delala takoj iz prve, razen TVja in sem bil kar malce ponosen, mogoče malce preveč :mrgreen:

Vendar še vedno je bil glavni razlog ta, da mi ni takoj kapnl kako bi popravu problem s TVji. In sem dejansko prišel prašat sem kako bi to popravil.

Pa zgornja trditev, da je vse delalo v prvo bi se dalo tudi predebatirati, predvsem zaradi tega ker je v prvo internet delal samo z 10% dejanskega potenciala, samo za to je bla kriva vista na laptopu in driverji mrežne.

Komentarji pa so vedno dobrodošli vendar jaz že od samega začetka poiskušam podpirati te "špagete". V primeru, da bi pa res našel luknjo (z vašo pomočjo), ki bi bila totalno nesprejemljiva bi pa seveda vse skupaj razdrl. Vendar do sedaj je vse delalo in noben mi ni dal še točnega razloga, da bi spremenil.

Moja največja skrb trenutno je samo tisti 1 kabel, k ma bolj skrbi to, da ne bo zmogel vsega tega traffica. Saj v najslabšem primeru, kaj bi se lahko zgodil je to, da bi poleg dveh TVjev, ki bosta v skupnih prostorih imel še vsak študent(teh bi lahko bilo 18 če bi bilo vse polno) po 1 televizijo in bi vsi hkrati gledal HD kanal, hkrati pa bi še kopirali iz serverja/NAS-a oz na server/NAS. Vendar to je res v extremnem primeru naključja. :P

EDIT: pa glede na tvojo trditev dule17, sem se sam tega šele nekje na sredi zavedal, da malce podzavestno tudi mal prikazujem ta "moj izum" in sem se potem zadržal, da nisem še na Discharged(forum, ne vem, če poznaš) šel postat tega, ker potem ne bi bilo več podzavestno. :P Vendar, to je spet samo izgovor. Skratka, posipam se s pepelom :mrgreen: Upam, da ne zameriš/zamerite :P

Bi pa tudi dodal, da si dobro sklepal, saj ponavadi tisti, ki nekaj naredijo na kar so ponosni vedno podpirajo, recimo že dolgo nazaj sem bral od enega slikarja članek, kjer je pisalo:"Če sem pozabil okno od hiše narisati katero sem risal in so mi za to očitali, sem dejal, da mi okno ni bilo všeč in je grdo, nikoli nisem priznal, da sem nanj pozabil." :P
Slika

Odgovori