Katastrofalna izkusnja s T-2
Katastrofalna izkusnja s T-2
Torej njihov narocnik sem ze par let (Diamantni paket z 1G internetom), in sedaj sem videl Oranzni King reklamo in sem se odlocil za spremembo paketa (predvsem zaradi internetnih hitrosti navadenih v reklami).
Poklicem narocnisko sluzbo, se zmenimo, izberem opcijske tv pakete, recem da zaenkrat 1G interneta dokler ne nadgradim domacega omrezja, potem pa 2G. Vprasal sem ce je treba modem menjat ko bom vzel vecjo hitrosti in je rekla, da ne.
Dobim anekse za vezavo in spremembo paketa, podpisem posljem nazaj in se isti dan spremenijo paket. Prima.
Grem gledat na Horizont, internet hitrost 600/100
Klicem tehnicno pomoc, povem vse to.... si tip vzame malo casa, pride nazaj in rece da je tak internet zato ker sem na TS optiki. MEni nic jasno, ampak se spomnim da so par let nazaj na zacetku tudi rabili nekaj casa da to mi na TS optiki prizgali 1G hitrost (1000/100).
Nakar mi rece, da sem imel ze prej hitrost 600/100. Pa mu odvrnem da ne, imel sem 1000/100. Na koncu rece da bo to posredoval eni drugi sluzbi in da me kontaktirajo.
Naslednji dan, nic kontakta. Internet se vedno 600/100, medtem ko na novem aneksu lepo pise 1000/1000
Dva dni kasneje spet poklicem tehnicno, seveda drug tip, spet vse razlozim. Nakar mi tudi on zacne lagati da sem imel ze prej 600/100
Tlele pa priznam da se mi je film strgal. Ocitno T-2 fura neko bait-and-switch prevaro.
Zahteval sem od tehnika, da ponovi za mano kar mu pravim - torej da sem imel na prejsnem paketu internetno hitrost 1000/100. Tehnik je zavrnil, ker se mu ni zdela moja komunikacija spostljiva.
Smesno, meni se tudi nategovanje ne zdi glih spostljivo. Sem prekinil klic, spisal pritozbo v mail z zahtevo da mi skenslajo vse podpisan anekse in spremenijo paket nazaj na starega.
Seveda ob prvi priliki zamenjam operateja. Samo da njihov 'pritozbeni' oddelek naredi svojo delo. Kar traja ze 1 teden.
Skoda da nisem videl stecaja in Telemach zgodbe v novicah preden sem podpisal aneks. Namrec tudi sam sem kot student delal na tehnicni pomoci propadajocega operaterja, in vem kako demotivirani so bili vsi.
Poklicem narocnisko sluzbo, se zmenimo, izberem opcijske tv pakete, recem da zaenkrat 1G interneta dokler ne nadgradim domacega omrezja, potem pa 2G. Vprasal sem ce je treba modem menjat ko bom vzel vecjo hitrosti in je rekla, da ne.
Dobim anekse za vezavo in spremembo paketa, podpisem posljem nazaj in se isti dan spremenijo paket. Prima.
Grem gledat na Horizont, internet hitrost 600/100
Klicem tehnicno pomoc, povem vse to.... si tip vzame malo casa, pride nazaj in rece da je tak internet zato ker sem na TS optiki. MEni nic jasno, ampak se spomnim da so par let nazaj na zacetku tudi rabili nekaj casa da to mi na TS optiki prizgali 1G hitrost (1000/100).
Nakar mi rece, da sem imel ze prej hitrost 600/100. Pa mu odvrnem da ne, imel sem 1000/100. Na koncu rece da bo to posredoval eni drugi sluzbi in da me kontaktirajo.
Naslednji dan, nic kontakta. Internet se vedno 600/100, medtem ko na novem aneksu lepo pise 1000/1000
Dva dni kasneje spet poklicem tehnicno, seveda drug tip, spet vse razlozim. Nakar mi tudi on zacne lagati da sem imel ze prej 600/100
Tlele pa priznam da se mi je film strgal. Ocitno T-2 fura neko bait-and-switch prevaro.
Zahteval sem od tehnika, da ponovi za mano kar mu pravim - torej da sem imel na prejsnem paketu internetno hitrost 1000/100. Tehnik je zavrnil, ker se mu ni zdela moja komunikacija spostljiva.
Smesno, meni se tudi nategovanje ne zdi glih spostljivo. Sem prekinil klic, spisal pritozbo v mail z zahtevo da mi skenslajo vse podpisan anekse in spremenijo paket nazaj na starega.
Seveda ob prvi priliki zamenjam operateja. Samo da njihov 'pritozbeni' oddelek naredi svojo delo. Kar traja ze 1 teden.
Skoda da nisem videl stecaja in Telemach zgodbe v novicah preden sem podpisal aneks. Namrec tudi sam sem kot student delal na tehnicni pomoci propadajocega operaterja, in vem kako demotivirani so bili vsi.
Re: Katastrofalna izkusnja s T-2
Pa si res ABSOLUTNO prepričan, da si imel hitrost 1Gbit/s? Ker načeloma ima T-2 preko telekom omrežja na OD paketih 600/100 in se v slabih dveh letih ni spremenilo... https://www.t-2.net/novice/povecali-bom ... em-omrezju
Vem, da so pa ponujali nadgradnjo na 1Gbit/s proti doplačilu.
Tako da... če si res imel 1Gbit/s (in tega nisi doplačal), je bila to zelo verjetno neka napaka.
Pri sklepanju novih naročnin pa naslednjič preberi drobni tisk (tam so točno omenjene hitrosti na drugih omrežjih).
PS: Imaš pa sedaj z napovedanimi podražitvami možnost prekinit pogodbo brez kazni in zamenjat operaterja (če želiš višje hitrosti, bo treba na Telekom).
Tako da... če si res imel 1Gbit/s (in tega nisi doplačal), je bila to zelo verjetno neka napaka.
Pri sklepanju novih naročnin pa naslednjič preberi drobni tisk (tam so točno omenjene hitrosti na drugih omrežjih).
PS: Imaš pa sedaj z napovedanimi podražitvami možnost prekinit pogodbo brez kazni in zamenjat operaterja (če želiš višje hitrosti, bo treba na Telekom).
imel sem 1000/100 in sem to doplaceval. tehniki so mi pa trdili da sem imel 600/100
Kaj naj drobni tisk preberem? Na aneksu pise 1000/1000. Sumim, da vejo da sklepajo aneks/pogodbo s stranko na TS optiki?
Nikjer v dokumentaciji ki so mi jo poslali ne vidim karkoli o telekom hitrostih.
Poleg tega sem govoril s t-2 po telefonu in omenil internet hitrost. Pa me ni nic opozorila, da to ne bo slo....
Kaj naj drobni tisk preberem? Na aneksu pise 1000/1000. Sumim, da vejo da sklepajo aneks/pogodbo s stranko na TS optiki?
Nikjer v dokumentaciji ki so mi jo poslali ne vidim karkoli o telekom hitrostih.
Poleg tega sem govoril s t-2 po telefonu in omenil internet hitrost. Pa me ni nic opozorila, da to ne bo slo....
- atepej
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Po mojem si na TS BRO, tam so hitrost nižje, kot na LLU ali lastni optiki.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
600/100 ali 1000/100 z doplačilom to je to. Konec debate.
Sprijazni se, da je pri vseh operaterjih tako da ne boš vedno dobil pravih informacij.
Tudi na panojih obljubljajo 2.5Gb Hitrost .... ja ... ja... sej... ampak samo na T2 optiki in to še ne povsod.
Sprijazni se, da je pri vseh operaterjih tako da ne boš vedno dobil pravih informacij.
Tudi na panojih obljubljajo 2.5Gb Hitrost .... ja ... ja... sej... ampak samo na T2 optiki in to še ne povsod.
Ne bom dobil pravih informacij, na podlagi katerih se odlocam za podpis aneksa? Pa kako je to legalno?MrTwelveTrees napisal/-a: ↑28. Jun 2024 ob 21:42600/100 ali 1000/100 z doplačilom to je to. Konec debate.
Ne vem na cem sem, samo kako mi tega ne morjo povedati po telefonu ko sestavljava pogodbo. Se vec, v aneks vpisejo 1000/1000 in mi posljejo v podpis. To se mi zdi prevara.
Sej sem njihov obstojeci narocnik. Menda ze vejo kaj je mozno na mojem prikljucku.
-
- Novinec
- Paket: Oranžni King - Optika
No to ne bo drzalo.mikrohard napisal/-a: ↑28. Jun 2024 ob 20:30Pa si res ABSOLUTNO prepričan, da si imel hitrost 1Gbit/s? Ker načeloma ima T-2 preko telekom omrežja na OD paketih 600/100 in se v slabih dveh letih ni spremenilo... https://www.t-2.net/novice/povecali-bom ... em-omrezju
Tudi sam sem na Telekomovi optiki in imam ze leta 1000/200 celo z nekim popustom za zvestobo.
-
- Legenda
- Paket: T4 300/100 Telekom GPON
- Kraj: Ljubljana
Je kar prav napisal. Ti imaš lahko nadgradnjo na recimo T4 ali na Optimum paketu. Na Diamantu naj ne bi bilo možno vsaj po opcijah vidnih v portalu moj T-2 ali ko sem jest spraševal.
-
- Novinec
- Paket: Oranžni King - Optika
Ne bo drzalo!
Oranzni Diamant Optika - HBO
Od prvega dne dalje.... zdaj pa cakam na prklop na King paket... zdej ce so pa tekom let novim narocnikom omejili hitrosti, no to pa ne vem...
Oranzni Diamant Optika - HBO
Od prvega dne dalje.... zdaj pa cakam na prklop na King paket... zdej ce so pa tekom let novim narocnikom omejili hitrosti, no to pa ne vem...
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
tukaj se govori o BRO priklopu ne pa o LLU kot ga imaš ti.mpetrovi napisal/-a: ↑29. Jun 2024 ob 04:55No to ne bo drzalo.mikrohard napisal/-a: ↑28. Jun 2024 ob 20:30Pa si res ABSOLUTNO prepričan, da si imel hitrost 1Gbit/s? Ker načeloma ima T-2 preko telekom omrežja na OD paketih 600/100 in se v slabih dveh letih ni spremenilo... https://www.t-2.net/novice/povecali-bom ... em-omrezju
Tudi sam sem na Telekomovi optiki in imam ze leta 1000/200 celo z nekim popustom za zvestobo.
Tega ni več veliko. Tudi Telekom aktivno menja P2P optiko za GPON.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
AlienX napisal/-a: ↑28. Jun 2024 ob 23:45Ne bom dobil pravih informacij, na podlagi katerih se odlocam za podpis aneksa? Pa kako je to legalno?MrTwelveTrees napisal/-a: ↑28. Jun 2024 ob 21:42600/100 ali 1000/100 z doplačilom to je to. Konec debate.
Ne vem na cem sem, samo kako mi tega ne morjo povedati po telefonu ko sestavljava pogodbo. Se vec, v aneks vpisejo 1000/1000 in mi posljejo v podpis. To se mi zdi prevara.
Sej sem njihov obstojeci narocnik. Menda ze vejo kaj je mozno na mojem prikljucku.
A ko greš na Petrolu in vprašaš katero olje pravo za tvoj avto, misliš da bo prodajalec vedel ? Ne vedno.
Pač sistem je tak pri T2 da ti notri piše da je opcija 1Gbit v praksi si na na drugem priklopu (BRO) in je potem 600Mbit.
Ti mors bit pa na placilni listi t-2, edino na ta nacin ma tvoja logika kakersen koli smilsel (torej, opravicevanje nedopustnega ravannja operaterja).MrTwelveTrees napisal/-a: ↑29. Jun 2024 ob 08:56A ko greš na Petrolu in vprašaš katero olje pravo za tvoj avto, misliš da bo prodajalec vedel ? Ne vedno.
Pač sistem je tak pri T2 da ti notri piše da je opcija 1Gbit v praksi si na na drugem priklopu (BRO) in je potem 600Mbit.
1. Avto ki sem ga kupil je moj. Zraven sem dobil navodila, kjer pise kaksno olje rabi.
2. Jaz nisem polagal optike, se manj pa vem kako je to zvezano v njihovih centralah. Niti nisem dobil tehnicnih specifikacij, ko so polozili optiko. Zdej mi pa ti prosim povej na kaksen nacin naj jaz vem kaksna je maksimalna hitrost? Se vec, ker zgleda da je maksimalna hitrost razlicna na razlicnih operaterjih..... kako za vraga naj jaz vem kaksno maksimalno hitrost se bo t-2 odlocil mi dati? Edini en nacin je kako te vem... Pac kar napisejo v aneks. IN V ANEKSU JE 1000/1000. Briga me tehnika, ce niso oni sposobni ugotoviti kaksno hitrost mi lahko ponudijo potem naj nehajo poslovati.