Ali T-2 deli sezname oddaj, ki jih gledamo?

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
srus
Model
T-2: Že imam
Paket: vse

Ali T-2 deli sezname oddaj, ki jih gledamo?

Odgovor Napisal/-a srus » 3. Mar 2025 ob 08:54

Se mi zdi, da T-2 deli seznam filmov, ki jih gledam preko set top boxa, aplikacije ali T-2 go z ostalimi ponudniki npr. Googlom, IMDB. Ali to drži, ali ne? Neuradniki?

Morda kdo ve kdaj sem s tem soglašal? Kako se to prepreči?

mikrohard
Starešina
T-2: Še nimam

Re: Ali T-2 deli sezname oddaj, ki jih gledamo?

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Mar 2025 ob 10:33

Z Googlom in IMDB zagotovo ne... lahko pa s kakšnim tretjim ponudnikom (predvsem za primere oglaševanja in priporočil znotraj aplikacije). Soglasje si dal avtomatično, ko si sklenil pogodbo. Lahko pa soglasje tudi odvzameš... znotraj nastavitev TV appov, ali (zelo verjetno) preko horizonta. Ampak boš imel v tem primeru generična priporočila v aplikaciji... nič več prilagojenih.

Uporabniški avatar
srus
Model
Paket: vse

Odgovor Napisal/-a srus » 3. Mar 2025 ob 13:40

Hvala za odgovor. Takole bom rekel - priporočila za oglede, ki mi jih znotraj svojih TV aplikacij, pod rubrikami - Priporočeno, Podobno, Isti žanr, ponuja T-2 so smešna, pogosto se sprašujem kdo za boga mi na osnovi mojih dosedanjih ogledov predlaga te stvari, ker običajno nimajo nikakršne povezave. Priporočila povečini spadajo v forum “En vic na dan, prežene vse težave stran.”

Ko pa vidim, kako mi, samo na osnovi mojih T-2 TV navad, veliko bolj natančno in usmerjeno servira vsebine Google, je pa vrag odnesel šalo.

Uporabniški avatar
DustWolf
T-2jevec
Paket: 50/20
Kraj: Zagradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 3. Mar 2025 ob 17:00

Kolikor vem je priporočilni sistem in-house, lavfa v celoti na naših strežnikih in ne deli informacij nikamor. Ob priložnosti vprašam sodelavca kako je s tem v tej točki.

Kar se tiče Googla, kot veš je ta umetna inteligenca njihov osnovni produkt in imajo na voljo precej bolj obširne vire kot mi. Načeloma pa ti priporočajo tisto kar gledajo tvoji prijatelji, tako da če tudi informacije niso ravno od tebe vejo o tebi vse, ker je veliko tebi podobnih ljudi po svetu.

LP,
Jure
--
Most problems are man-made.

Uporabniški avatar
DustWolf
T-2jevec
Paket: 50/20
Kraj: Zagradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 4. Mar 2025 ob 13:04

DustWolf napisal/-a:
3. Mar 2025 ob 17:00
Ob priložnosti vprašam sodelavca kako je s tem v tej točki.
Sem preveril in potrjujem da se podatki nikamor ne delijo. Torej T-2 ima v splošnem precej stroga pravila glede tega kaj se sme početi z podatki strank in TL;DR naše stranke niso produkt in vaših podatkov nikamor ne prodajamo.

Spomnim da je bil cel halo ko je nek poslovni partner pred časom namignil da bi jim lahko stvari ponudili brezplačno v zameno za to da bi prodali podatke njihovih strank. Mislim da so bili vpleteni sodelavci užaljeni da so nam to sploh predlagali.

LP,
Jure
--
Most problems are man-made.

Odgovori