IPji, ki nastopajo v komunikaciji za IPTV
- Anubis
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: 100/10
- Kraj: Zokiville
IPji, ki nastopajo v komunikaciji za IPTV
Malo sem "pogledal", kateri IPji nastopajo v komunikaciji na IPTV portu. Ce pustim ob strani IPje kanalov iz VLC playliste ter 84.255.208.*, od koder menda prihaja "signal" za TV, jih je se nekaj (napisano spodaj).
Mi zna kdo razloziti, kam "spadajo" navedeni IPji (kaj je od Aminota, kaj je od tega ali onega streznika ali druge naprave...):
10.0.1.*
10.107.*.*
192.168.*.*
172.18.*.*
Mi zna kdo razloziti, kam "spadajo" navedeni IPji (kaj je od Aminota, kaj je od tega ali onega streznika ali druge naprave...):
10.0.1.*
10.107.*.*
192.168.*.*
172.18.*.*
- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
fajn bi blo, da bi gledal se mac adrese, ki se pojavljajo ob vsem tem prometu.. pa seveda protokoli.... pa te reci...
kolkr js vem, na tv obstaja par ip naslovov, in sicer:
10.113.x.y/16 - ip od amina
10.113.0.1 - default route na t2 tv subnetu
172.16.3.7 - dns server
172.16.6.1 - tv.private.t2, http server, kjer se potegne dol programska shema pa te 'traparije'
kolkr js vem, na tv obstaja par ip naslovov, in sicer:
10.113.x.y/16 - ip od amina
10.113.0.1 - default route na t2 tv subnetu
172.16.3.7 - dns server
172.16.6.1 - tv.private.t2, http server, kjer se potegne dol programska shema pa te 'traparije'
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
- Anubis
- Legenda
No, to je bilo ob izklopljenem Aminotu (izklopljenem s pritiskom na rdeco tipko na daljincu, sicer pa se v omrezju in na elektriki).
In kaj lahko pocnes z "brskanjem po Aminu"?
Kaj pa ce je denimo na enem racunalniku web server, viden na internetu (prva mrezna) - in ima ta tudi drugo mrezno, ki je priklopljena na TV port... je mozno preko slednje tudi ta web server obiskati oz. odpreti strani (mislim, da ni vezan, da poslusa requeste zgolj na prvi mrezni; Windows pac)?
In kaj lahko pocnes z "brskanjem po Aminu"?

Kaj pa ce je denimo na enem racunalniku web server, viden na internetu (prva mrezna) - in ima ta tudi drugo mrezno, ki je priklopljena na TV port... je mozno preko slednje tudi ta web server obiskati oz. odpreti strani (mislim, da ni vezan, da poslusa requeste zgolj na prvi mrezni; Windows pac)?
Amino se ne izklopi ko je na standby. To se lepo vidi ker pošilja multicast odgovore vsake tok časa...
Z brskanjem bi načeloma lahko zbrisal firmware iz Amina, in bi ga tisti moral nesti na T-2 in zamenjati.
Je možno...zato je na TV kartici obvezen firewall ki prepušča samo multicast.
Z brskanjem bi načeloma lahko zbrisal firmware iz Amina, in bi ga tisti moral nesti na T-2 in zamenjati.
Je možno...zato je na TV kartici obvezen firewall ki prepušča samo multicast.

Res je, včasih dobim IP tudi iz tega segmenta 169.254.*.*, medtem ko v drugih primerih pa iz 192.168.*.*. Če je bil dodeljen iz segmenta 169, potem je v tray ikoni klicaj, če je v 192, ga pa ni. IPTV mi dela v obeh primerih, samo v nastavitvah ga pa vsseno moram popraviti.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
takrat ko bos dobu ip iz 192.168.x.y/24... daj zalaufaj cmd pa napis
ipconfig /all
pol pa poisci nekaj v stilu
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
ter
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.x.z
pri tej mrezki. pol pomeni, da je biu ip dodeljen prek dhcpja, dodelitveni server pa 192.168.x.z.
ipconfig /all
pol pa poisci nekaj v stilu
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
ter
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.x.z
pri tej mrezki. pol pomeni, da je biu ip dodeljen prek dhcpja, dodelitveni server pa 192.168.x.z.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
- Anubis
- Legenda
To skoraj zagotovo, ampak verjetno nekdo, ki nima sekundarne mreze oz. ima vse na eni mrezni kartici.Cobane napisal/-a:Jaz pa mislim, da je to samo en uporabnik, ki uporablja VLC. Pri meni se tudi, ko priklopim TV kabel v sekundarno mrežo, dodeli IP 192.168.x.x. oz. ga kar Windowsi dodelijo, ker ne najdejo DHCP serverja.