En mail, ki sem ga poslal takorekoc znotraj omrezja (mojega hosting providerja) je koncal v spamboxu. Po ponovnem posiljanju se je zgodba ponovila. Za vsak primer sem preveril multi-RBL check za svoj IP, ki je fiksen in zavarovan na vseh frontah, pa je javilo, da je na enem spisku "Blacklisted", in sicer na
Mi zna kdo razloziti, kako je prislo do tega in kaj moram storiti, da se uredi zadeva? Moj IP je fiksen, pred mano ga (verjetno) ni se nihce uporabljal, pa tudi s spamom se ne ukvarjam niti nimam nobenih nevarnih zadev instaliranih.
Sem ze nasel vec info... izgleda, da je ene par IPjev v rangu mojega (bilo?) kriticnih, pa je na spisku:
[...]
UCEPROTECT-Network Level 2:
Network 84.255.XXX.XXX/24 is blacklisted at UCEPROTECT Level 2
Level 2 listing will be removed, as soon as there are 2 IPs or less from that /24 Net left in Level 1
The following 4 IPs from this /24 network were Level 1 listed for abuse within the last 7 days.
[...]
Komu lahko posljem ZS s podrobnostmi, da malo pokuka v ozadje?
A da so v T2 omrezju dejansko prisotni (prvoosebni) spammerji? Ali pa samo kaki cl00less users, ki imajo okuzeno masinerijo, da strelja ven spam?
(technically je stvar ista, vem...)
Saj moj "primer" je vezan na druge krivce, ker UCEPROTECT celoten /24 blok IPjev da na crno listo, ce sta z njega vec kot 2 IPja, ki sta "spammerja". Sodec po queryjih so v mojem rangu 4 spammerji v zadnjih 7 dneh.
Problem pa so tisti admini, ki filtrirajo (tudi) z uporabo UCEPROTECT-Network Level 2, ker potem dejansko celo /24 blok zajamejo (v katerem je lahko 90 procentov nedolznih uporabnikov) in pride do "neljubih tezav".
Ja, to je stranski efekt tega, da imamo tako dobre pakete, kar se uploada tiče. Tega seveda nima nihče v Sloveniji (v takem številu). In to nadzirati, je seveda težko. Sem pa tja, se kakšen izmuzne. Ali si že kdaj videl, kako to bruha spame ven, recimo na 10 ali 20 mbps v uploadu?