Povpraševanje za T-2 sem dal začetek oktobra 2006, relativno hitro sem postal tudi uporabnik T-2 storitev -že 14.11.2006. Resnici na ljubo sem po preverbi na HD izvedel, da je monter dvignil opremo že 7.11.06 in hodil do mene 7 dni!!!, pri čemer naj poudarim, da me je tudi telekom izklopil 7.11 in sem bil 1 teden brez telefona, dobiti številko mobitela od monterja pa je bila skoraj utopija, venda po živčnem izpadu, se mi je to posrečilo in nekako sem z njim uspel dogovoriti termin. Po teh začetnih težavah z montažo in po tem, da telefon cca 2 dni ni delal, sem bil več ali manj zadovoljen uporabnik storitev T-2. Imam paket 1/256 + 2 x IP TV + 1 x IP Telefon, lokacija Kočevje, oddaljenost od centrale cca 900 m. Med novembrom 2006 in majem 2007 sem mogoče 2 x prijavil napako na HD - slika na TV je zmrzovala ali pa se kockala. Rešitev naj bi bila reset modema . Ta reset sem potem delal ( oziroma zaradi kockic moral delati ) cca 1 x tedensko ali 1 x na 14 dni. Potem je prišel 3 maj 2007. Slika se je totalno skockala, popolnoma negledljivo, ni pomagal ne reset modema, ne pomoč HD. Po cca 3 dneh brez TV, je padla tudi telefonska linija in internet. To se je prvič zgodilo. Sledilo je nešteto klicev na HD in vedno nove obljube - bomo sporočili naprej, poskušali rešiti itd.., vedno znova vsakemu posebej razložiti, kaj je narobe, rešitve pa nobene in tudi nobenega povratnega klica ( no, če sem pri povratnem klicu - 3.5.07 sem prijavil napako, začetek junija pa sem le dobil en klic iz T2, češ da imam težave in da je nekaj spreminjal moje nastavitve - torej 1 klic po cca 1 mesecu, vmes pa je bil že serviser pri meni). Bolje, da ne pišem koliko živcev je šlo ! Po enem tednu težav, pa sem dočakal serviserja. Tu je bilo prvo ZELO pozitivno presenečenje.

.
Serviser je bil zelo prijazen in predvsem zelo zanesljiv, kar obupanemu človeku nekaj pomeni - kar je rekel, je naredil, bil pa je tudi vedno pripravljen na pomoč na svojem mobitelu. Kljub njegovemu 3 kratnemu obisku, pa težave še niso bile odpravljene. Kockice na TV in padanje linije se je nadaljevalo.
Danes, 26.6.07 pa mi je prišel priklopit VDSL 2 . Najprej se modem cca 3 ure ni hotel vzpostavit - že pomislili na to, da se pri meni sploh ne bo vzpostavil! vendar od 19.15 deluje.
Upam, da bo s tem mojih težav konec.
Tu želim javno pohvaliti serviserja Maria, ki zastopa Dolenjsko in tudi Kočevje - upam, da to bere kdo odgovoren iz T2 in da bo, če nič drugega Maria tudi primerno stimuliral!
T2 - čim več takih zaposlenih, kot je Mario.
Mario - hvala za ves trud!
Jaz pa upam na boljše čase z T2 in VDSL 2!