Vista sidebar in težave

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
stenc55
Model
T-2: Že imam
Paket: 8/1
Kraj: Radovljica

Vista sidebar in težave

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 30. Jul 2007 ob 12:39

Mam en problemček, ki bi mi ga lahko NoName rešil. Odkar imam novo gajbco sem počil gor Visto. Seveda (nisem od včeraj) mam tudi XP-je gor. Zdaj me pa zanima, ali bi lahko NoName spesnil kakšen gadget za Vistin sidebar, ki bi kazal IPTV v enem majhnem okenčku ugnezdenem v sidebaru. Plizzzzz..... ;-)
Pa še problem. Vista je ultimate, ima pa eno zanimivo lastnost. Ko recimo potegnem kakšen program z exe končnico z neta, ga spravim kamorkoli v računalnik, NE ZAŽENEM ali kakorkoli pošlatam mi vista stvar zaklene. Lahko ga zaženem, lahko ga kopiram, ne morem ga pa brisati. Isto dela trudi če hočem deinštalirati kakšen program. Kakšnega pusti, npr Xaro pa ne. Vztraja da je program zaseden, sprostiti ga noče in tudi deinštalirati ne. Pa sploh ni važno ali delam v svojem računu ali kot SU. Edino skozi XP se da kaj rešiti, vendar to nekako ni način. Tudi ni pomembno ali je UAC vklopljen ali ne. Ali se komu kaj sanja kaj narediti, razen seveda "pusti Visto pri miru, ostani na XP"?
Jao nama sa Vama
Hočemo optiko v Radovljici!!!!!!!

Uporabniški avatar
velis
Znanec
Paket: kvajestvemker

Re: Vista sidebar in težave

Odgovor Napisal/-a velis » 31. Jul 2007 ob 21:25

Pusti Visto pri miru, ostani na XP :twisted:
NoName verjetno tega gadgeta ne bo spesnil, saj za kaj takega potrebuješ activeX kontrolo, JavaScript vsekakor ne bo dovolj. Sidebar je v bistvu IE, ki ima mal drugačen user interface... Kar je še dodatni problem je to, da bi oni navedeni activeX control moral v bitvu biti komplet VLC oziroma se vsaj povezati z njim (če VLC sploh ima nek vmesnik za povezave).

In tvoj dodatni problem: reinstall. To ni normalno. Jaz lahko komot šlatam vse datoteke, celo uninstall dela, razen v imbecilnih primerih, ko vrli programerji uninstalla sploh niso predvideli. Primer takega imbecilnega programa je Norton Ghost, ki sem ga moral pošteno shekati, da se je frajer pustil odinštalirati... Drugače pa so downloadane datoteke shranjene pod uporabnikom, ki ima manjše pravice in imaš morda zaradi tega probleme z brisanjem. Ne vem, jaz to vedno shranjujem na sistemski temp imenik in tam ni nekih problemov s temi datotekami.

Pridi na Ice, bova malo predebatirala :twisted:

weby
Navdušenec
Paket: OD HBO

Odgovor Napisal/-a weby » 31. Jul 2007 ob 23:40

Eh, Vista je čist kul, ne vem kaj ma tolk folka prot nje ... samo navadt se je treba delat z njo in je vse v redu ...

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 1. Avg 2007 ob 00:47

Stenc, a to si že bral?
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

stenc55
Model

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 1. Avg 2007 ob 01:58

Sem. Ni sam v Xari problem, tega sem dal sam kot primer. Drug primer: Downloadal sem Virtual PC v mapo Downloads. Kopiral sem ga na disk E:, original iz mape Downloads sem pa hotel brisati. NOGO- file in use. File ni bil in use, ker sem frišno restartal Visto, brez da bi ošlatal tisti file. Pa še nekaj takih se najde. Enostavno se mi zdi da kakor Vista zavoha da je stvar.exe ne pusti manipulirati z njo.
@Velis. Če laufaš VLC, zmanjšaš okno, počneš nekaj drugega in držiš miško nad gumbom za VLC v opravilni vrstici, se ti pokaže preview okna z dinamično vsebino, torej kanalom ki ga ravno gledaš. Je čisto kul, samo zoprno je ker mora biti miška skozi tam. In po mojem zelo skromnem znanju, če je možno nekaj v opravilni vrstici je možno tudi v sidebaru. Stvar je samo v tem, da mora nekdo pogruntati kako speljati.
@@Velis: Ti boš meni pusti Visto pri miru. Jaz jo imam na DOMAČEM računalniku za testne 8) namene, povej kdo od naju jo je pa dal kot main OS na šihtni računalnik?
Jao nama sa Vama

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 1. Avg 2007 ob 02:28

Protivirusna zaščita?
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 1. Avg 2007 ob 02:38

glede na to, da je prvi post bil namenjen tudi meni, odgovarjam... vista sidebara ne bom delal, ker z njo nisem v dobrih odnosih. zdle jo mam 'testno' postavljeno ze od 10.2.2007, 1:32:57, pa sem v tem casu ugotovil, da je moj p4 3.2ghz+ht, 2gb rama, 200gb diska, r9600 graficna, ... premalo zmogljiv za laufanje viste, ter sem med drugim zelo zelo razocaran nad stabilnostjo sistema, sem se odlocil, da bom mal 'bojkotiral' m$ :evil:
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

stenc55
Model

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 1. Avg 2007 ob 08:33

:cry: :cry: :cry:
A pa ti veš da je bil takrat RC1, zdej je pa že v prodaji? Sej sem jo jest tud takrat hotu probat, pa mi je proizvajalec matične rekel naj si grem po drug računalnik ko sem hotel od njega driver za AGP, da bi mi AIW9600pro delala kot bi morala... Zdej mam pa drugo gajbco, pa moram rečt da ko bo prišel ven SP1 bom pa stvar zelo verjetno kupil. Da se ne bi kdo repenčil, pri meni je še vedno v testni fazi, ker tudi avto prvo sprobam potem pa kupim.... Sploh pa MS izdelke.
Saj ni treba ravno za Vistin sidebar, lahko tudi za tegale, ki je za XP, sistem je pa isti. (tud tega mam naloženga v XP-jih)

Antivirus Panda. Fino si me spomnil, na to sploh pomislil nisem.
Jao nama sa Vama

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 1. Avg 2007 ob 09:59

tole verzijo sem mel priloznost downloadat/stestirat zarad faksa (msdn-aa) pa mislim, da je final. dejte primerjat tist os version tisit, k maste visto

Koda: Izberi vse

Z:\>systeminfo

Host Name:                 KISTA
OS Name:                   MicrosoftR Windows Vistat Business
OS Version:                6.0.6000 N/A Build 6000
OS Manufacturer:           Microsoft Corporation
OS Configuration:          Member Workstation
OS Build Type:             Multiprocessor Free
Registered Owner:          admin
Registered Organization:
Product ID:                89576-009-8641002-71743
Original Install Date:     10.2.2007, 1:32:57
System Boot Time:          29.7.2007, 19:53:51
System Manufacturer:       To Be Filled By O.E.M.
System Model:              775Dual-VSTA
System Type:               X86-based PC
Processor(s):              1 Processor(s) Installed.
                           [01]: x64 Family 15 Model 4 Stepping 9 GenuineIntel ~
3214 Mhz
BIOS Version:              American Megatrends Inc. P2.70, 24.4.2007
Windows Directory:         C:\Windows
System Directory:          C:\Windows\system32
Boot Device:               \Device\HarddiskVolume1
System Locale:             sl;Slovenian
Input Locale:              sl;Slovenian
Time Zone:                 (GMT+01:00) Belgrade, Bratislava, Budapest, Ljubljana
, Prague
Total Physical Memory:     2.047 MB
Available Physical Memory: 828 MB
Page File: Max Size:       4.313 MB
Page File: Available:      3.136 MB
Page File: In Use:         1.177 MB
Page File Location(s):     C:\pagefile.sys
Domain:                    DOMA
Logon Server:              \\ROUTER
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

stenc55
Model

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 1. Avg 2007 ob 10:05

Bom pogledal ko bom doma, zdele sem na šihtu. Kaj pa gadget, a se ti sanja kako se ga da narest, da bom pol lahko Velisu težil naj ga spesni. Sej ne bo treba velik, samo 10 ice-ov mu obljubim. :lol:
Jao nama sa Vama

weby
Navdušenec
Paket: OD HBO

Odgovor Napisal/-a weby » 1. Avg 2007 ob 14:52

NoName napisal/-a:glede na to, da je prvi post bil namenjen tudi meni, odgovarjam... vista sidebara ne bom delal, ker z njo nisem v dobrih odnosih. zdle jo mam 'testno' postavljeno ze od 10.2.2007, 1:32:57, pa sem v tem casu ugotovil, da je moj p4 3.2ghz+ht, 2gb rama, 200gb diska, r9600 graficna, ... premalo zmogljiv za laufanje viste, ter sem med drugim zelo zelo razocaran nad stabilnostjo sistema, sem se odlocil, da bom mal 'bojkotiral' m$ :evil:
Kako je lahko tvoj računalnik premalo zmogljiv, če mam jz Visto Ultimate na AMD Athlon 2600+ XP; 1.9GHz; 1GB RAMa; ATI Radeon 9600 128MB?
NoName napisal/-a:tole verzijo sem mel priloznost downloadat/stestirat zarad faksa (msdn-aa) pa mislim, da je final. dejte primerjat tist os version tisit, k maste visto
Evo moje:

Koda: Izberi vse

Host Name:                 TANOV
OS Name:                   MicrosoftR Windows Vistat Ultimate
OS Version:                6.0.6000 N/A Build 6000
OS Manufacturer:           Microsoft Corporation
OS Configuration:          Standalone Workstation
OS Build Type:             Multiprocessor Free
Registered Owner:          Nace
Registered Organization:
Product ID:                89580-014-0000025-71495
Original Install Date:     25.6.2007, 18:48:23
System Boot Time:          1.8.2007, 11:51:54
System Manufacturer:       American Megatrends Inc.
System Model:              K7S41GX
System Type:               X86-based PC
Processor(s):              1 Processor(s) Installed.
                           [01]: x86 Family 6 Model 10 Stepping 0 AuthenticAMD ~
1931 Mhz
BIOS Version:              American Megatrends Inc. P1.70, 25.6.2004
Windows Directory:         C:\Windows
System Directory:          C:\Windows\system32
Boot Device:               \Device\HarddiskVolume1
System Locale:             sl;Slovenian
Input Locale:              sl;Slovenian
Time Zone:                 (GMT+01:00) Belgrade, Bratislava, Budapest, Ljubljana
, Prague
Total Physical Memory:     1.023 MB
Available Physical Memory: 486 MB
Page File: Max Size:       2.312 MB
Page File: Available:      1.436 MB
Page File: In Use:         876 MB
Page File Location(s):     C:\pagefile.sys
Domain:                    MSHOME
Logon Server:              \\TANOV

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 1. Avg 2007 ob 15:09

Sej pride kmalu popravek Windows Vista za tovrstne probleme. Sam ne jamrat, kjer ni treba... :mrgreen:
Optika 100/10

stenc55
Model

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 1. Avg 2007 ob 15:26

Evo, tle je že 3/4 narjen. A si kdo upa?
Jao nama sa Vama

afternine
Faca
Paket: 1/256 + VOIP + 2xIPTV
Kraj: Eh, kje le

Odgovor Napisal/-a afternine » 1. Avg 2007 ob 16:29

Na Kubuntuju (verjetno tudi na Ubuntuju) gre to (predvajanje v okencu) čisto enostavno:
- poženeš vlc, izbereš program, da zadeva špila
- izbereš zoom na 1/4 (seveda ne poveča za 4x, pomanjša ga na 1/4, če imaš kako mega resolucijo si lahko privoščiš tudi samo na 1/2)
- spremeniš interface na skin2 (settings -> switch interface), ko to narediš se ti "odklopi" okno v katerem se predvaja stream, nima več ne menujev ne kontrol za predvajanje, ostane samo slika in border (mislim da je to pravzaprav bug v VLCju), okno s playback kontrolami in playlisto minimiziraš
- desni gumb na to okno v katerem se predvaja, izbereš "keep above others", "no border" in "show on all desktops". Sedaj imaš samo slikco, brez borderja. Premikaš jo tako, da pritisneš ALT in slikco povlečeš kamor želiš (click and drag). Delaš karkoli in imaš mini sliko vedno v kotičku vidnega polja.

No, za nekaj pa so očitno dobri tudi Xwindows ;)

Bye

stenc55
Model

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 1. Avg 2007 ob 18:44

A veš da dela tud v win? :mrgreen:
Kuul. Sam zmeri na novo ga je treba zalaufat. Sam še to mi povej kje dam klukcio da obdrži velikost oknčka ob menjavi kanala. Zdej ga vrže na 100%.
V Ubuntuju še nisem sprobu, zdej se tam ukvarjam z GW, mi noče zalaufat v wine. Napiše connecting, pol loading, pol se hoče pokazat pol pa zgine.
Jao nama sa Vama

Odgovori