Naj opišem svoje izkušnje s priklopm GIGASET 3070 ISDN centrale na VoIP omrežje od T-2 preko optike 10/10, če bo še komu koristilo.
Najprej sem naročil prenos številk iz nacionalnega operaterja na T-2. Stvar je bila urejena kar hitro.
Od T-2 so mi ekspeditivno prinesli SDN vmesnik Patton in ga priklopili. So mi nastavili neko začasno številko, ki je sicer nisem potreboval, ker je delal še star telefon.
Po odklopu s strani nacionalnega operaterja sem samo vtaknil kabel iz Pattona v centralo 3070 in nastavil MSN številki. Klicanje na ven je bilo možno takoj iz začasne številke, na noter pa ne. Po nekaj urgencah so mi uredili (na T-2) kar je bilo še potrebno in sedaj delajo vse prenesene številke brez problema.
Sedaj pa prednosti uporabe ISDN 3070 centrale :
- uporabiš lahko centralo in telefone, ki si jih že kupil pri prejšnjem operaterju in bi jih moral sicer prodati pod ceno ali pa bi ti ležali nekje v kotu
- za dve številki in analogen telefon/fax ni potrebno vzeti dodatnega vmesnika za analogen telefon oziroma fax (nekaj prihraniš ker ni stroška najemnine opreme; ISDN vmesnik dobiš na uporabo brezplačno)
- prenos fax sporočil v obe smeri deluje v redu (seveda moraš imeti analogno fax napravo, lahko s telefonom)
- centrala 3070 ima vgrajen lasten analogni fax vmesnik oz priključek za anlogni telefon in vse deluje BP brez kakšnih dodatnih vmesnikov
- lahko uporabljaš obstoječe prenosne (brezžične) telefone in vse ugodnosti ISDN centrale (beleženje številk, pogovorov, interne klice med telefoni, lahko dodajaš dodatne prenosne telefone (do 10) in podobno)
- zvok je dober, odmevanje minimalno, sploh če zmanjšaš glasnost in preveč ne kričiš v telefon
Jaz sem zadovoljen, priporočam tudi drugim !