Lepo pozdravljeni vsi skupaj....
Nabralo se je veliko, zato sem se prijavil, da še jaz svojo zgodbo opišem in si olajšam dušo,ter upam, da se mogoče najde nekdo, ki mi bo pomagal.Sem iz Ravn na Koroškem, odaljenost od centrale:nimam pojma,čakal sem na priklop okrog 3 tedne (ne spomnim se natančno),uporabnik sem do 23.3.2005,hitrosti: D:7400, U: 800, povprečno,kadar mi dela super.
Začnimo z razlogi zakaj T2: bil sem na Siolu z majhno linijo in sem si želel boljše linije. Primerjal sem ponudbi Siola in T2, ter ugotovil, da mi se ta različica najbolj splača.Tako sem naročil internet in telefon.Prišli so strici z Telekoma in takoj za njimi, strici s T2. Tako je bilo vse urejeno v dveh urah. Mislil sem si super, to bo odlično.Pridem domov, da sprobam zadevo in vidim da internet ne dela tudi če je povezan, kličem serviserja,ki je to delal in mi reče da on nebo priklapljal ruterja in da si ga naj sam, ker to ni njegovo delo. Si mislim ok, si bom priklopil sam, samo da bo delovalo. Priklopim in dela internet. Telefon še vedno ne, kličem na tehnično pomoč, pa reče da ga še niso priklopli in da ga to hitr odpravljeno. Dobro čez dva dni je blo res. Ampak, ko je telefon začel delovati so se takoj pojavile težave. Nič se ni slišalo sogovornika na drugi strani, oz. je kr prekinjalo. Pa sem klical parkrat na tehnično pomoč, pa so vedno odgovorarjali, da bodo dali naprej in da se bo to uredilo.Pa sem po nekaj poskusih odnehal in upal, da se bo res. Potem v prvih mesecih je internet kr naprej prekinjalo in s tem tudi telefon.Enostavno ne gre odpreti niti ene strani, msn se ne zažene, pač ni povezave.Ko sem vse odklopil(ruter,modem,...) po nasvetu nekoga iz tehnične službe, mi je včasih začelo delovati. Drugače je pač bilo tako, da je blo dve uri vse "mrtvo", potem pa čudežno super delovanje. Seveda samo nekaj dni...pa sem vse to prebavljal nekako. Dogajalo pa se je ponavadi v neprimernih trenutkih, ko sem potreboval net. Tako eje bilo nekaj mesecev, potem mi je pa prekipelo, ko sem bil brez internetaod 20h zvečer do 4:30 zjutr,ko sem prišel domov (malce pod vplivom alkohola) in poklical na tehnično službo. Sem imel srečo, da je bil na liniji fant, ki je potreboval sogovornika (da nebi zaspal) in sma se pogovarjala 45min, v tem času sem nekajkrat izgubil zivce(ampak me je razumel), za kar se neznanemu sogovorniku opravičujem.No na srečo me je razumel, kakšen problem imam in je poslal serviserje, ki so (na veliko začudenje) prišli v ponedeljek in stestirali naprave. Zamenjali obe škatlici (modem in tisti pretvornik) in je zagnalo super.Vse je delalo tipitop. No enkrat-dvakrat mesečno je za nekaj minut zmanjkalo neta, ampak sem bil vesel (verjetno zaradi slabih izkušenj iz preteklosti), ker je tako redko prišlo do napak, ki so bile hitro odpravljene.No do prejšnjega tedna je vse delovalo "super". Sedaj mi linija kar naprej pada.Dve minuti je super in trga, potem pa v sekundi pade in ne gre nič delat. Čez dobro minuto spet pride in potem pade. Kličem (NEKAJKRAT!!!) na tehnično službo in mi tista punčara reče, da imam probleme z virusi (a ni našla neumnejšega odgovora??), pa ji rečem da mam tri programe, ki mi to odpravljajo, je pa rekla da bo dala naprej (joj koliko krat sem to že slišal grrrrrrrr), potem kličem malce pozneje spet in reče da vidi, tam pri njemu, da mi povezava pada na D:2000 U:100 in se potem dvigne nazaj na normalno.Vse strani mi zapre in ne gre niti eno odpreti, prav tako msn.Medtem,ko (poglej ga zlomka) torrenti delajo normalno in vlačijo.Tako se je dogajalo približno pet dni, sedaj mi pa tudi pri torrentih pokaže kako pada povezava vse do 0kb/s in napiše "omrežni kabel je izkjučen", čez sekundo, da je priključen in se poveže za 10 min, potem pa spet ista zadeva, ki se pojavlja zadnja tri dni. Seveda telefon ne dela cel dan, tako da kličem z mobitela in si nabijam račun (komu v čast?), ter seveda da poslušam, da bodo DALI NAPREJ!!!potem me celo vpraša za telefonsko na katero sem dosegljiv, da mi javijo kako in kaj. Mah bedarija. Nič ne postorijo, samo iz mene se delajo norca. Telefon itak ne dela, ko kličem nikogar ne čujem saj prekinja zvok. Tako, da prosim koga od tukašnjih pomočnikov, če mi lahko pove še kaj drugega kot bomo DALI NAPREJ naj mi pomaga, saj je zelo mučno sedeti za računalnikom in da ti skoz prekinja povezavo, za nekaj trenutkov ali celo več kot uro,ter da nimaš telefona. Na tehnični službi mi ne pomagajo in me odslovijo, z že znano besedo (grrrrrrrrrrr).Pomagajte če le lahko, ali naj kdo svetuje kaj, če je imel podobno težavo.
LP
[Imam] 8/1Mbit/s + IP telefon (težave)
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Re: [Imam] 8/1Mbit/s + IP telefon (težave)
Jutri med delovnim cajtom mi na Zasebna sporočila napiši "številko priključka" (na pogodbi, ali na servisnih straneh jo najdeš).
Optika 100/10
Re: [Imam] 8/1Mbit/s + IP telefon (težave)
evo zdaj je prišel mojster z T2 in drugače povezal vtičnico, saj je rekel, da je bil preveč občutljiva. Dal je tudi (mislim da) 4 portni modem in trenutno po minutnem preizkusanju dela super. Hitrost D:7622 U:929
Hvala tudi uporabniku Navadni Nimda
Hvala tudi uporabniku Navadni Nimda