Motorola ali Amino

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
plavi
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, IPTV, telefon
Kraj: Ljubljana Dravlje

Motorola ali Amino

Odgovor Napisal/-a plavi » 15. Nov 2007 ob 11:56

Kot nov uporabnik T-2 sem ob priklopu TV dobil vmesnik Motorola. Slika na TV je bila bistveno slabša kot pred tem na kablu (bleda, zamegljena). Ob preklapljanju programov se mi je krogec za downloading zatikal, takoj po preklopu programa pa je slika za 1-2 sekundi zmrznila. Fantje iz T-2 so opravili vse nastavitve, kii so menda potrebne pa ni bilo nič boljše. Resno sem že razmišljal o vrnitvi na kabel.

Tehnik mi je v nadaljevanju na domu zamenjal UTP kabel, dal drugo Motorolo. Nič ne pomaga - isto. Nazadnje je poskusil še z zamenjavo Motorole z Aminmom. Stvar deluje, slika lepa, ne zmrzuje. Upam, da bo tako ostalo.

To kar hočem povedati je to, da včasih tudi starejša tehnologija deluje bolje kot nova. Pišem pa to za vsak primer, če ima še kdo podobne težave, da lahko poskusi še to varianto.

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Re: Motorola ali Amino

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 15. Nov 2007 ob 12:02

Povej še katero TV imaš in kako sta priklopljena Motorola in Amino (Scart ali component). Nekatere kombinacije delajo bolje, nekatere slabše...
Optika 100/10

bradek

Odgovor Napisal/-a bradek » 15. Nov 2007 ob 12:06

Verjetno je problem v kablu/prikljucku na TV, Motorole namrec dajejo izvrstno sliko.

Če ti je tehnik dal drugo Motorolo, poskusi tudi z drugim kablom, mislim da bi pomagalo...

DixieFlatline
Navdušenec
Paket: 10/10 Mbps FTTH,IPTV,VOIP
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a DixieFlatline » 15. Nov 2007 ob 12:47

Sestra ima motorolo povezano s scartom, doma pa imamo aminota. Motorola je v vseh pogledih boljša v našem primeru. Bolj odzivna, hitrejši vklop,nalaganja,teletekst.
HulaHop naokrog!

joel
Model
Paket: T3 OPTIKA 10/10-MOBILE

Odgovor Napisal/-a joel » 15. Nov 2007 ob 13:50

Imam enak paket kot ti (FTTH 10/10) in mi Motorola dela brezhibno, zato mora biti napaka kje drugje. Kolikor sem videl delovati Aminote, ima Motorola kar nekaj prednosti (hitrejša, TTX, več priključkov...). Priključeno imam s scartom.

Uporabniški avatar
plavi
Uporabnik
Paket: FTTH 10/10, IPTV, telefon
Kraj: Ljubljana Dravlje

Odgovor Napisal/-a plavi » 15. Nov 2007 ob 15:02

Imam TV Philips, Amino priklopljen preko scarta. Glede na vsesplošno pohvalno navajanje lastnosti Motorole, mi je kar žal, da so mi Motorolo zamenjali z Aminotom. Verjetno pa nima smisla zahtevati oziroma prositi za ponovno zamenjavo, pa še nobene garancije ni, da bo zadeva res delovala. Verjetno bom kar zadržal AMinota. Vsaj do nadaljnjega.

Uporabniški avatar
mirkotra
Uporabnik
Paket: T4
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a mirkotra » 16. Nov 2007 ob 08:37

Pri kolegu so podobne težave z Motorolo. Ko sem probal s svojim Aminotom, je delovalo vse OK. Morda se problem Motorol pokaže, kadar je bandwith bolj na meji. Kolega je oddaljen od centrale cca. 2000m.
Slika

Uporabniški avatar
peroa
Nadebudnež
T-2: Še nimam
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a peroa » 16. Nov 2007 ob 10:47

Jaz mam na motoroli zelo dobro sliko, razen seveda "naša produkcija" je zanič, nemški programi so pa zelo v redu.
Slika

Everybody lies!

Mitre
Novinec
Paket: internet+tv

Odgovor Napisal/-a Mitre » 30. Nov 2007 ob 22:28

In zakaj je dobro da za isti denar dobijo nekateri boljšo kvaliteto kot ostali? So me ne dolgo nazaj prklopl in so mi tut aminota dal. Se strinjam da je na aminotu spored pri tej brzini neuporaben pa tut ttx pogrešam.

Odgovori