Motorola ali Amino
- plavi
- Uporabnik
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH 10/10, IPTV, telefon
- Kraj: Ljubljana Dravlje
Motorola ali Amino
Kot nov uporabnik T-2 sem ob priklopu TV dobil vmesnik Motorola. Slika na TV je bila bistveno slabša kot pred tem na kablu (bleda, zamegljena). Ob preklapljanju programov se mi je krogec za downloading zatikal, takoj po preklopu programa pa je slika za 1-2 sekundi zmrznila. Fantje iz T-2 so opravili vse nastavitve, kii so menda potrebne pa ni bilo nič boljše. Resno sem že razmišljal o vrnitvi na kabel.
Tehnik mi je v nadaljevanju na domu zamenjal UTP kabel, dal drugo Motorolo. Nič ne pomaga - isto. Nazadnje je poskusil še z zamenjavo Motorole z Aminmom. Stvar deluje, slika lepa, ne zmrzuje. Upam, da bo tako ostalo.
To kar hočem povedati je to, da včasih tudi starejša tehnologija deluje bolje kot nova. Pišem pa to za vsak primer, če ima še kdo podobne težave, da lahko poskusi še to varianto.
Tehnik mi je v nadaljevanju na domu zamenjal UTP kabel, dal drugo Motorolo. Nič ne pomaga - isto. Nazadnje je poskusil še z zamenjavo Motorole z Aminmom. Stvar deluje, slika lepa, ne zmrzuje. Upam, da bo tako ostalo.
To kar hočem povedati je to, da včasih tudi starejša tehnologija deluje bolje kot nova. Pišem pa to za vsak primer, če ima še kdo podobne težave, da lahko poskusi še to varianto.
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Re: Motorola ali Amino
Povej še katero TV imaš in kako sta priklopljena Motorola in Amino (Scart ali component). Nekatere kombinacije delajo bolje, nekatere slabše...
Optika 100/10
Verjetno je problem v kablu/prikljucku na TV, Motorole namrec dajejo izvrstno sliko.
Če ti je tehnik dal drugo Motorolo, poskusi tudi z drugim kablom, mislim da bi pomagalo...
Če ti je tehnik dal drugo Motorolo, poskusi tudi z drugim kablom, mislim da bi pomagalo...
-
- Navdušenec
- Paket: 10/10 Mbps FTTH,IPTV,VOIP
- Kraj: Kranj
Sestra ima motorolo povezano s scartom, doma pa imamo aminota. Motorola je v vseh pogledih boljša v našem primeru. Bolj odzivna, hitrejši vklop,nalaganja,teletekst.
HulaHop naokrog!
-
- Model
- Paket: T3 OPTIKA 10/10-MOBILE
Imam enak paket kot ti (FTTH 10/10) in mi Motorola dela brezhibno, zato mora biti napaka kje drugje. Kolikor sem videl delovati Aminote, ima Motorola kar nekaj prednosti (hitrejša, TTX, več priključkov...). Priključeno imam s scartom.
- plavi
- Uporabnik
- Paket: FTTH 10/10, IPTV, telefon
- Kraj: Ljubljana Dravlje
Imam TV Philips, Amino priklopljen preko scarta. Glede na vsesplošno pohvalno navajanje lastnosti Motorole, mi je kar žal, da so mi Motorolo zamenjali z Aminotom. Verjetno pa nima smisla zahtevati oziroma prositi za ponovno zamenjavo, pa še nobene garancije ni, da bo zadeva res delovala. Verjetno bom kar zadržal AMinota. Vsaj do nadaljnjega.
- mirkotra
- Uporabnik
- Paket: T4
- Kraj: Žiri
Pri kolegu so podobne težave z Motorolo. Ko sem probal s svojim Aminotom, je delovalo vse OK. Morda se problem Motorol pokaže, kadar je bandwith bolj na meji. Kolega je oddaljen od centrale cca. 2000m.

Jaz mam na motoroli zelo dobro sliko, razen seveda "naša produkcija" je zanič, nemški programi so pa zelo v redu.
In zakaj je dobro da za isti denar dobijo nekateri boljšo kvaliteto kot ostali? So me ne dolgo nazaj prklopl in so mi tut aminota dal. Se strinjam da je na aminotu spored pri tej brzini neuporaben pa tut ttx pogrešam.