SAMSUNG 2032 BW
SAMSUNG 2032 BW
POZDRAVLJENI,
zanima me če za gledanje tv na tem monitorju potrebujem kakšno dodatno opremo, glede na karakteristike:
Special Features
DVI(HDCP), MagicBright3, Dual Input, Certificazione Vista Premium, Tempo di risposta 2ms
hvala, lp, r.
zanima me če za gledanje tv na tem monitorju potrebujem kakšno dodatno opremo, glede na karakteristike:
Special Features
DVI(HDCP), MagicBright3, Dual Input, Certificazione Vista Premium, Tempo di risposta 2ms
hvala, lp, r.
- Fry
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Re: SAMSUNG 2032 BW
To kar kupuješ je računalniški monitor.
Torej gledanja TV na njem brez dodatne opreme ni.
To pomeni, da moraš kupiti TV kartico (za vgradnjo v računalnik ali kot posebno napravo).
Poseben primer je, če si naročen na IP TV pri T-2 ali SiOl.
V tem primeru lahko gledaš TV tudi preko računalnika s programom VLC.
So pa tudi tam omejitve glede na zmošnosti linije in naročene storitve.
V vsakem primeru pa moraš biti naročen na storitve IP TV.
V tem primeru dobiš sprejemnik (Amino ali Motorola), ki ga priklopiš na normalen TV sprejemnik.
Na tvoj monitor pa ne moreš direktno priklopiti Amnino ali Motorolo.
Lahko pa preko TV kartice.
Iz tvojega posta ni jasno kaj natančno želiš.
Torej gledanja TV na njem brez dodatne opreme ni.
To pomeni, da moraš kupiti TV kartico (za vgradnjo v računalnik ali kot posebno napravo).
Poseben primer je, če si naročen na IP TV pri T-2 ali SiOl.
V tem primeru lahko gledaš TV tudi preko računalnika s programom VLC.
So pa tudi tam omejitve glede na zmošnosti linije in naročene storitve.
V vsakem primeru pa moraš biti naročen na storitve IP TV.
V tem primeru dobiš sprejemnik (Amino ali Motorola), ki ga priklopiš na normalen TV sprejemnik.
Na tvoj monitor pa ne moreš direktno priklopiti Amnino ali Motorolo.
Lahko pa preko TV kartice.
Iz tvojega posta ni jasno kaj natančno želiš.
se opravičujem če nisem bila dovolj jasna.
situacija je naslednja:
naročam tv preko t2 in me zanima kakšno opremo potrebujem - ker istočasno kupujem lcd monitor ki ga bom uporabljala pretežno za delo na računalnik, me zanima na kakšen način ga lahko spremenim v tv sprejemnik.tv kartice nimam, vendar ima ta model DVI(HDCP) priključek. ali to pomeni da lahko sprejemam hd tv?
hvala, r.
situacija je naslednja:
naročam tv preko t2 in me zanima kakšno opremo potrebujem - ker istočasno kupujem lcd monitor ki ga bom uporabljala pretežno za delo na računalnik, me zanima na kakšen način ga lahko spremenim v tv sprejemnik.tv kartice nimam, vendar ima ta model DVI(HDCP) priključek. ali to pomeni da lahko sprejemam hd tv?
hvala, r.
Odgovor je da.Če imaš monitor z DVI vhodom ga lahko priklopiš z HDMI-DVI kablom.Seveda pa se to da samo,če si naročen na HD TV,ker ima samo Motorola HDMI izhod.Sam uporabljam monitor Samsung 226BW in zadeva deluje odlično.Seveda moraš imeti še neke zvočnike za zvok.Sam imam kar računalniške in priklopljene preko analognega audio izhoda na Motoroli.Verjetno bi bil zvok še boljši,če bi imel kakšne zvočnike z digitalnim vhodom.
lp
lp
- Fry
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Ali pa kupi monitor Samsung SyncMaster 2032MW, ki ima že vgrajen TV tuner.
http://www.mimovrste.com/artikel/265003 ... ter-2032mw
Na njega potem lahko priklopiš vse video naparave: Amino, Motorola, DVD player, videorecorder ....)
Poleg tega pa lahko gledaš TV preko sobne ali zunanje antene ali pa kabelske televizije.
Če si na primorskem (Obala,NG) in te zanimajo italijanski programi, te moram opozoriti, da so nekatere oddaje na T-2 zatemnjene.
Zato ni odveč imeti še kakšno dodatno možnost sprejema poleg T-2 (antena ali kabelska TV)
Poleg tega te moram opozoriti, da oba monitorja (2032MW in 2032BW) ne zmoreta predvajati v ločljivost HDTV.
HDTV je definirana kot 1920×1080 pikslov, monitor pa zmore le 1680x1050 pikslov
Zato bi lahko predvajala le v ločljivosti WXGA, ki je 1366×768 pikslov (HD ready)
http://www.mimovrste.com/artikel/265003 ... ter-2032mw
Na njega potem lahko priklopiš vse video naparave: Amino, Motorola, DVD player, videorecorder ....)
Poleg tega pa lahko gledaš TV preko sobne ali zunanje antene ali pa kabelske televizije.
Če si na primorskem (Obala,NG) in te zanimajo italijanski programi, te moram opozoriti, da so nekatere oddaje na T-2 zatemnjene.
Zato ni odveč imeti še kakšno dodatno možnost sprejema poleg T-2 (antena ali kabelska TV)
Poleg tega te moram opozoriti, da oba monitorja (2032MW in 2032BW) ne zmoreta predvajati v ločljivost HDTV.
HDTV je definirana kot 1920×1080 pikslov, monitor pa zmore le 1680x1050 pikslov
Zato bi lahko predvajala le v ločljivosti WXGA, ki je 1366×768 pikslov (HD ready)
hvala obema za pojasnilo. No sedaj se mi postavlja vprašanje v čem je prednost t2 tv, če imam recimo vgrajen tv tuner in kabelsko tv v stanovanju? Sem kaj očitno spregledala?
lp,r.
lp,r.
V programski shemi - večje število programov in v višini mesečne naročnine v primerjavi s kabelskimi ponudniki.
Glede kvalitete pa so mnenja deljena - mogoče vzameš hkrati T-2 TV in kabelsko odjaviš šele čez par tednov (ko boš videla, ali je kvaliteta slike T-2 TV zadovoljiva).
Glede kvalitete pa so mnenja deljena - mogoče vzameš hkrati T-2 TV in kabelsko odjaviš šele čez par tednov (ko boš videla, ali je kvaliteta slike T-2 TV zadovoljiva).