Živjo.
A mi mogoče lahko kdo svetuje ker LCD tv na kupim?Mislil sem tam v rangu 400-500€, pa rabu bi ga za gledanje t2 televizije in pa za gor priklopit računalnik.
Gledalo se bi ga iz oddaljensoti 2-2,5m.
Bil bi pa u sobi.
hvala in lp
Kateri LCD TV
- Fry
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Re: ker LCD TV
Za ta denar boš dobil TV dijagonale 50-55 cm (20-23")
To pa je prej velikost računalniškega monitorja, kar se mi nekako ne zdi dovolj za gledanje na razdalji 2-2.5 m.
Če pa že morda to:
http://www.mimovrste.com/artikel/135006 ... ng-le23r32
To pa je prej velikost računalniškega monitorja, kar se mi nekako ne zdi dovolj za gledanje na razdalji 2-2.5 m.
Če pa že morda to:
http://www.mimovrste.com/artikel/135006 ... ng-le23r32
-
- Model
- Paket: 8/1
- Kraj: Radovljica
Re: Kateri LCD TV
Če se ti zelo ultra ne mudi raje počakaj kakšno leto. Trenutno vse dobiš HD ready ali fullHD, kar pomeni da ti jih ne bo treba menjati čez 2-3 leta ko bo HD standard, vendar ima trenutna generacija LCD TV (ti bi pa rad cenejšo, torej prejšnjo generacijo) velike težave z prevajanjem ločljivosti. Pojdi v Merkur, ko bo kakšen športni prenos pa glej žogo na LCD-jih. Sploh ni žoga ampak žaga. Če se boš pa stegnil čez 1000€ boš pa morda našel kakšnega kjer žoga tudi ne bo žoga ampak jajc. Najcenejši CRT-ji imajo še vedno 3 razrede boljšo sliko. Zato bo tudi pri meni, čeprav sem odtrgan na takele ohinsploh gizmote še kakšni dve leti pel CRT.
Če pa res rabiš LCD TV si pa prek net-a ne boš veliko pomagal. Pot pod noge pa si jih oglej v trgovini ko so prižgani, samo pazi da dobivajo TV in ne HD signal. Tu je ogled v živo veliko bolj pomemben kot pri nakupu monitorja. Oglej si še Panasonicovo linijo v Janus-u, ravno v soboto sem jih gledal v Kranju pa sem bil kar malo navdušen čeprav to še vedno ni to. Pa ne pretiravaj z mini monitorjem, pri LCD so razmerja oddaljenost/diagonala bistveno drugačne kot pri CRT. Stopi do police, odmeri 2,5 koraka in glej par minut, da boš videl kaj je še udobno gledanje in kje že moraš obračati glavo.
Če pa res rabiš LCD TV si pa prek net-a ne boš veliko pomagal. Pot pod noge pa si jih oglej v trgovini ko so prižgani, samo pazi da dobivajo TV in ne HD signal. Tu je ogled v živo veliko bolj pomemben kot pri nakupu monitorja. Oglej si še Panasonicovo linijo v Janus-u, ravno v soboto sem jih gledal v Kranju pa sem bil kar malo navdušen čeprav to še vedno ni to. Pa ne pretiravaj z mini monitorjem, pri LCD so razmerja oddaljenost/diagonala bistveno drugačne kot pri CRT. Stopi do police, odmeri 2,5 koraka in glej par minut, da boš videl kaj je še udobno gledanje in kje že moraš obračati glavo.
Jao nama sa Vama
Hočemo optiko v Radovljici!!!!!!!
Hočemo optiko v Radovljici!!!!!!!
-
- Faca
- Paket: oranžni diamant
- Kraj: Ilirska Bistrica
ja hvala za odgovore, ja sej sm meu u mislih da bi skoču mal do big banga pogledat kako je u resnici, zdj sm pa bolan pa zto sprašujem kaj sploh priporočate da vidm kaj gledat pa na kaj bit pozoren,
hvala
hvala
Pri rangu do 500 € ni kej dosti izbire, pač vzemi znano firmo (Philips, Samsung, Sony,...) in si TV oglej v živo, da boš zadovoljen s kvaliteto slike.