Telekom "pomotoma" odklopil naročnika T2

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
markym
Znanec
T-2: Že imam
Paket: vdsl ki dela kot žmigovc
Kraj: log

Telekom "pomotoma" odklopil naročnika T2

Odgovor Napisal/-a markym » 19. Dec 2007 ob 09:47

da, tudi to se dogaja, oz. naj bi se dogajalo po besedah T2 serviserja.
S punco sva v nedeljo prijavila "napako" na HD, ker se zadeva ni dala poštimat, so obljubili da bodo javili naprej serviserjem za odpravo napake...
ok, zmenjeno.
Ponedeljek: Zaradi obveznosti nikogar ni bilo doma
Torek: koncno se dobimo s serviserjem, ki ugotovi napako. Napaka naj bi bila: telekom vas je pomotoma odklopil iz centrale.
ok, sem si mislil, jim boste pač zatezili, da naj nas priklopijo nazaj in bo ok. Potem pa serviser pove, da to lahko traja tudi nekaj dni, mogoce celo kaksen teden ali dva...
HALLO!!!! A ste nori vsi skupaj????

Pri vsej tej stvari mi najbolj smrdi to, da je internet in prav tako telefon v nedeljo dopoldan še deloval, popoldan ko je začelo pa sneziti (t2 pade veckrat dol ko dezuje,ocitno bo dol padal tudi ko bo snezilo) pa je vse skupaj nehalo delat. Prav ne morem verjeti, da se lahko kaj takega res lahko zgodi, glede na dosedanje odlicne izkusnje s telekomom.
Zadnjič spremenil markym, dne 19. Dec 2007 ob 10:22, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Telekom "pomotoma" odklopil naročnika T2

Odgovor Napisal/-a BOBI » 19. Dec 2007 ob 09:54

To ni še nič :lol:
Meni je T1 odklopil ISDN linijo in jo demontiral, tako da sem ostal brez tel. priklučka :evil:
Nazaj bi jo dobil samo v primeru, da bi se odpovedal storitvam T2 in vse naročil pri siolu ;-)
Zahvalil sem se za korektno sodelovanje in vse skupaj predal advokatu!

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 19. Dec 2007 ob 09:59

Jup, kar na dan s temi zgodbami. 8) Naj vam ne bo nerodno obveščati ljudi o svojih dogodivščinah s to paradržavno inštitucijo.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Fry » 19. Dec 2007 ob 10:42

Zanimivo bi bilo vedeti, kako je to serviser ugotovil, da je Telekom pomotoma odklopil na centrali (spiritizem ali kaj drugega)?
Razumel bi, da bi rekel: linija je prekinjena na xy metru od našega priključka, ampak za ugotavljanje da je nekaj "pomotoma" izklopljeno, pa najbrž rabiš neke "posebne" instrumente.
Tudi za tisti teden ali dva bo verjetno držalo, če ima tudi T-2 kaj "zasluge" pri tem.

markym
Znanec

Odgovor Napisal/-a markym » 19. Dec 2007 ob 10:53

mogoce je to pomeril z ohm metrom in ugotovil da zadeva ni zakljucena na centrali, res ne vem kako je prisel do te ugotovitve, je bila samo punca zraven.
me prav zanima kako bo t2 skompenziral nedelovanje njihovih storitev, definitivno pa pricakujem manjsi račun, sej konec koncev odklopit me ne morejo ker sem že odklopljen :D

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 19. Dec 2007 ob 11:00

Če bo karkoli preveč obračunano, se boš lahko tudi pritožil, recimo meni. Upajmo, da ti bo telekom sedaj končno poštimal linijo kot se spodobi.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 20. Dec 2007 ob 22:24

markym napisal/-a:mogoce je to pomeril z ohm metrom in ugotovil da zadeva ni zakljucena na centrali,:D
Ja uporabljamo tiste z Lidla - 5v1 :mrgreen:
BDW:terenci obeh firm kar lepo sodelujemo-enkrat prvi napravi uslugo,drugic drugi,...in zadeva kar lepo tece.So pa nekateri prevec napihnjeni in jih ne marajo niti v svojemu kolektivu ;-)
Verjetno ti ni nihce rekel,da so te odklopili namerno-vcasih se zgodi tudi kaksna napaka,nezgoda,...
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

markym
Znanec

Odgovor Napisal/-a markym » 20. Dec 2007 ob 22:53

RobertM napisal/-a: Ja uporabljamo tiste z Lidla - 5v1 :mrgreen:
BDW:terenci obeh firm kar lepo sodelujemo-enkrat prvi napravi uslugo,drugic drugi,...in zadeva kar lepo tece.So pa nekateri prevec napihnjeni in jih ne marajo niti v svojemu kolektivu ;-)
Verjetno ti ni nihce rekel,da so te odklopili namerno-vcasih se zgodi tudi kaksna napaka,nezgoda,...
Po štirih dnevih končno prikljuceni nazaj. Namerno ali ne namerno, konec koncev to za koncnega uporabnika po toliksnem casu ni razlike. In verjamem, da bo naslednji račun tudi nižji kot je sicer. ;-)

Lepo pa da oboji terenci lepo sodelujete med sabo, čeprav sem slisal tudi pikre pripombe telekomovih monterjev kar se tiče komunikacije in točnosti s strani T2 terencev. :mrgreen:

Lahko pa nas terenci podučite s čim merite linijo ce je priklopljena na centralo ali ne. To, da ne merite z ohm metrom (sploh pa iz lidla) mi je definitivno jasno...

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator

Odgovor Napisal/-a RobertM » 20. Dec 2007 ob 23:04

Uporabljamo instrument (imena ne bom objavil) s katerim meris napetosti(DC/AC),kapacitivnost linije iz katere se izracuna dolzina linije,impulzne sume,TDR (time domain reflectometer)-ta je skoraj najpomembnejsi saj ti izgise graf linije,kjer se vidi slabe spoje,"kratke stike",prehode na tanjse-debelejse parice,...
Z njim je monter "videl" da je toliko in toliko metrov od nasega delilnika prekinjena linija ;-)
L.P.Robert

Slika
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator

Odgovor Napisal/-a RobertM » 20. Dec 2007 ob 23:07

Ce koga slucajno zanima kaj vec o testiranju linij si lahko precita na : http://dsl.avalon.net/talk/wire.html ;-)
L.P.Robert

Slika
Slika

Odgovori