Siemens GigaSet C450IP

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
s56rsv
Začetnik
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 5xTV, Tel.
Kraj: Koper

Siemens GigaSet C450IP

Odgovor Napisal/-a s56rsv » 7. Jan 2008 ob 01:41

Konec predlanskega leta sem si omislil VoIP telefon, omenjen v naslovu teme, v upanju, da bom priklopljen na optiko v začetku lanskega leta. No, kakor berem na teh forumih je čakanje pri T-2-ju nekaj povsem običajnega, tako da raje ne povem, kdaj so me priklopili.
Da preidem k vprašanju. Danes sem po nekaj mesecih ponovno klical in povprašal ali je možno, da jim lepo vrnem Vood-a in da si priklopm svoj GigaSet C450 IP. Šele v četrto (kakor po navadi klic vedno izvisi ob prevezavi na nekega "stručkota", za katerega še samo ne vedo, da obstaja,..:) ) mi nek mladenič razloži, da baje so se oni neki igrali s tem telefonom in da se preko telefona ne da nič nastavit in da zadeva ne more delovati... O kakem WEB interface-u seveda ni imel pojma....
Skratka, ne bom izgubljal besed...
Lani avgusta sem se mudil pri njih v LJ in neka visoka živina mi je zatrjevala, da naj bi bil do konca septembra (2007 !!!) priklop lastnih IP telefonov z njihove strani že podprt.
Smo januarja. No comment. Moj GigaSet-ek je update-an na zadnjo različico firmware-ja, in baje naj bi delal odlično (tistim, ki imajo to srečo, da ga lahko kakor IP telefon uporabljajo).

Apeliram na kako životinjo, ki je zaposlena na T-2-ju in mi lepo odgovori, kako naj pridem do teh par podatkov, da stvar proradi in da mi T-2-jevci vnesejo v svoj DB mojo MAC adreso.
That'all Falks!
Slika Slika
Slika Slika

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Siemens GigaSet C450IP

Odgovor Napisal/-a Fry » 7. Jan 2008 ob 06:29

Kot jaz razumem politiko T-2, ima vse naprave priklopljene na omrežje zaklenjene za uporabnika (nastavljanje aparatur).
Poleg tega ne daje nobenih podatkov za nastavitve teh aparatur uporabniku.
Zato sklepam, da tebi ne bodo naredili nobene izjeme.
Torej ti ne bodo dali potrebnih parametrov za telefon.

Odgovori