T-2 telefonija in centrala...

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
ConsumeR
Model
T-2: Že imam
Paket: 20 Mbit / 20 Mbit - FTTH
Kraj: Ljubljana - Dravlje

T-2 telefonija in centrala...

Odgovor Napisal/-a ConsumeR » 16. Jan 2008 ob 19:03

Že nekaj časa se odločam za T-2 telefonijo, pa me zanima nekaj rešitev, specifičnih zame, ki so tudi razlog, da sem še vedno na Telekomu. Torej… trenutna situacija je takšna, da imamo 1 ISDN telefon in dva analogna (slika 1) ter dve številki, na katere ob prihajajočem klicu zvonijo vsi telefoni.

Slika
Slika 1

Ker ob prehodu na T-2 ne želim imeti 3 številk, temveč situacijo pri kateri bi na prihajajoči klic zvonili vsi telefoni, možno pa bi bilo tudi prevezati, sem prišel do sklepa, da bi bila potrebna ISDN centrala. Situacija je predstavljena na sliki 2.

Slika
Slika 2

Če bi bilo možno (ob uporabi obstoječe infrastrukture – torej že razvedenih paric pod ometom), bi namesto brezžične slušalke 3 uporabil obstoječ žični analogni telefon.

Zanima me torej sledeče:
1.Katera ISDN centrala omogoča želene funkcije (torej da na eni številki zvonijo vsi telefoni ter je nato možna še prevezava na drugo slušalko) in obenem tudi “dobro sodeluje” s T-2?
2.Je mogoče uporabiti namesto brezžične slušalke 3 analogni telefon?
3.Je mogoče imeti 2 številki (2 liniji), na kateri bi ob prihajajočem klicu hkrati zvonili vsi telefoni, da bi bila situacija podobna kot sedaj na ISDN, in če ne ali bo to kdaj omogočeno, oziroma kako bi se tej situaciji dalo kar najbolje približati?

Hvaležen bom tudi za kakšen drug nasvet, glede na situacijo!
Hvala za odgovore! :)
Slika
Slika - FTTH optika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: T-2 telefonija in centrala...

Odgovor Napisal/-a NoName » 17. Jan 2008 ob 06:58

1. Najboljse izkusnje imam z Siemens Gigaset 4170.
2. Da
3. Da
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

ConsumeR
Model

Odgovor Napisal/-a ConsumeR » 17. Jan 2008 ob 11:10

Kje pa lahko kupim to centralo in kolikšna je okvirna cena (so brezžične slušalke "priložene" in če niso, katere morajo biti)?
Glede analognega telefona je pa tako, da kabel (parica) ni speljana od 2. nadstropja do pritličja v enem kosu, temveč je od pritličja (kjer je prvi analogni telefon) do omarice ter od omarice do 2. nadstropja (kjer je drugi analogni telefon), kaj je v omarici pa nevem (se ne spoznam). Se na tako napeljavo res lahko samo "všteka" analogni telefon v pritličju ter nato kabel, kjer je bil zgornji analogni telefon kar v centralo, ali je potrebno kaj spreminjati v napeljavi?
Zanima me še to: ko naročam telefonijo pri T-2, kaj moram reči, da mi priklopijo 2 liniji, na katere potem zvoni centrala (kot sem omenil v prvem postu)?

Še enkrat hvala za pomoč!
Slika
Slika - FTTH optika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator

Odgovor Napisal/-a NoName » 17. Jan 2008 ob 11:34

tista slika, ki si jo narisal, je kar prava resitev... js ti najbolj priporocam, da kupis eno bazno postajo+slusalko (siemens gigaset recimo) ter dve dodatni slusalki. pol pa le-te prijavis na to bazno postajo (interne so, vsaj pri meni 11 12 13), nastavis oba MSNja ter dolocis da naj za obe stevilki zvonijo vse slusalke, plus po potrebi se bazna enota.

ce pa vstrajas pri tem, da bi imel se analogno slusalko kje, pol pa kupis bazno s slusalko, eno dodatno slusalko, ter enega panasonica, s tem, da bo slednji mel interno 21 ali 22, isdn slusalki pa 11 in 12. tle je prav tako potrebno nastaviti bazno tako, da zvonijo obe slusalki ter analogni port...

dvomim, da ti bo monter, razen ce bo imel dosti dosti casa, konfiguriral bazne postaje... sj navodila so bolj ko ne trivialna... js sm delal kr 'po meniju po zdravi kmecki pameti', ker navodil sploh nimam :roll:

ce bos imel pa hude tezave, se pa lahko kak oglasis privat, pa bomo vidl ka se da narest..
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

ConsumeR
Model

Odgovor Napisal/-a ConsumeR » 17. Jan 2008 ob 11:45

Torej kot praviš se tudi meni zdi najbolj učinkovita prva predlagana rešitev s tremi brezžičnimi slušalkami. Se da centralo, ki jo priporočaš kupiti na prostem trgu, ali samo na Bolhi (& co.)? Mogoče še neumno vprašanje - iz Milana gre v preko ISDN vmesnika v centralo 1 kabel. Sta "na njem" 2 številki (liniji) ali so potrebne kakšne modifikacije (sprašujem zato, ker pri punci imajo 2 kabla v 2 telefona - 2 številki, čeprav so hoteli sprva imeti 1 številko na katero bi zvonila oba telefona)...
Slika
Slika - FTTH optika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator

Odgovor Napisal/-a NoName » 17. Jan 2008 ob 13:27

sicer ne stekam kaj tocno bi mel... ampak ja... morda bo treba popravit MSN stevilke... sploh ne vem katero centralo imajo sedaj.. ali je to pstn ali isdn centrala? js bi celotno logiko 'centrale' odstranil pa dal not inteligentno bazno postajo, torej kako novejso gigaset... zadeva se da kupit v 'prosti' prodaji.. ampak pri v sloveniji nism zasledil drugega uradnega prodajalca isdn vmesnikov kot teletrgovino telekoma slovenije. ce najdes koga drugega, mi pa le sporoci.

ConsumeR
Model

Odgovor Napisal/-a ConsumeR » 17. Jan 2008 ob 13:49

Hvala zaenkrat, bom malce preučil zadevo in se oglasil, ko bom vedel kaj več!
Slika
Slika - FTTH optika

Odgovori