ISDN & IP telefon ali ISDN & ISDN telefon

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
Packač
Začetnik
T-2: Še nimam

ISDN & IP telefon ali ISDN & ISDN telefon

Odgovor Napisal/-a Packač » 9. Feb 2008 ob 12:56

Zdravo,

Nekaj nejasnosti mi že povzročajo tele telefonske tehnologije ;). Naročil sem ISDN vmesnik za priklop obstoječega ISDN telefona, kar je brezplačno. Sedaj potrebujem še en brezžični telefon, pozanimal sem se in imajo v ponudbi za 30€ Panasonicovega (IP telefon). Zdej me zanima ali bi bilo bolje vzeti še en ISDN ali kar ta IP telefon. Edine zahteve ki jih imam, da mi oba istočasno zvonita ko nekdo kliče na telefonsko. Telefonsko št. pa bo prenesena iz Telekoma. Telefona sta eden v pritličju, drugi pa v prvem nadstropju. Tako da je razdalja med telefonoma kakih 15 metrov ali več.

Hvala za nasvete

Uporabniški avatar
lazyass
Navdušenec
T-2: Že imam
Paket: T4 optika 400/100
Kraj: LJ

Re: ISDN & IP telefon ali ISDN & ISDN telefon

Odgovor Napisal/-a lazyass » 9. Feb 2008 ob 13:08

Prenosni Panasonic za 30€ je analogni telefon za katerega potrebuješ PSTN/FAX vmesnik, sedaj če ima tvoj ISDN telefon tudi PSTN/FAX converter, potem naročiš samo ISDN vmesnik, na katerem bo skonfigurirana ena številka, iz tvoje ISDN centrale pa bo šel potem ven analogni telefon, in na ISDN centrali boš moral skofigurirat tko da bo zvonilo na obeh telefonih istočasno.
T-2 #1Slika T-2 Mobile NIMAM VEČ

andrejs
Guru
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 9. Feb 2008 ob 13:21

V primeru da želiš uporabiti več telefonov in že imaš naročen vmesnik za ISDN je najboljša kombinacija da nabaviš zraven eno Gigaset ISDN centralo, gor lahko priklopiš do 8 brezžičnih telefonov hkrati pa imaš tudi možnost uporabe dveh analognihaparatov (fax, telefon ali celo hišni domofon). V tem primeru tudi ne potrebuješ dodatnega vmesnika kot tistega katerega si že v osnovi naročil.

Telefon katerega imajo v ponudbi za 30€ ni IP telefon ampag navadni analogni telefon. Torej če želiš uporabiti brezžični telefon ti trenutno ostane samo možnost ISDN ali PSTN brezžičnega telefona.

Na bolhi se vedno najde kakšna poceni gigaset centrala z slušalkami (lani jeseni sem za centralo + 2x komfortna slušalka plačal celih 40€) Torej če bi za 30€ kupil brežični telefon in kasneje še na mesec plačeval 2€ za najemnino za PSTN vmesnik bi si teh 40€ pokril v roku pol leta.
Slika

Packač
Začetnik
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Packač » 9. Feb 2008 ob 15:11

Hvala za idejo. Nisem pomislu, da lahko uporabim več slušalk na enem sprejemniku.

Odgovori