Naš star ISDN telefon od Telekoma je nehal delovati zdaj pa me zanima, če ga lahko zamenjam s Siemens AS150 telefonom ? Je ta siemens uporaben tudi kot ISDN, PSTN telefon ali je to IP telefon ?
EDIT: Kateri brezžični ISDN telefon mi proporočate ? Zdaj imam preko ISDN vmesnika ISDN telefon od Telekoma Slovenije.
Hvala !
T-2 in ISDN telefon, zamenjava!
Re: T-2 in ISDN telefon, zamenjava!
No ja samo to vodič mi nič ne pomaga ker sem ta siemens As 150 dobil in ga nevem priklopit. Ker imamo dva telefona in en lepo deluje zdaj pa tega drugega nevem priklopit, kako ga moram prikopit, kaj nastavit ?
-
- Guru
- T-2: Že imam
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
sem malo brskal po netu in koliko sem videl je AS150 PSTN telefon. Torej za samo delovanje potrebuješ analogni PSTN vmesnik.
Napiši malo več o tem kaj imaš dooma
Uporabljaš T2 telefonijo ali od ISDN od telekoma?
Če imaš T2 telefonijo in ISDN vmesnik ne moreš koristiti tega telefona ker ni ISDN
Če uporabljaš delno azvezan dostop, torej telefonijo od TS moraš imeti njihov končnik NT2ab kateri omogoča priklop analognih telefonov na ISDN.
Kakšen imaš drugi telefon ?? Je drugi slučajno Siemens in brezžični potem lahko mogoče kombiniraš slušalki od obeh telefonov na eno bazo.
Torej napiši kaj več o tem kaj imaš pa da vidimo.
Napiši malo več o tem kaj imaš dooma
Uporabljaš T2 telefonijo ali od ISDN od telekoma?
Če imaš T2 telefonijo in ISDN vmesnik ne moreš koristiti tega telefona ker ni ISDN
Če uporabljaš delno azvezan dostop, torej telefonijo od TS moraš imeti njihov končnik NT2ab kateri omogoča priklop analognih telefonov na ISDN.
Kakšen imaš drugi telefon ?? Je drugi slučajno Siemens in brezžični potem lahko mogoče kombiniraš slušalki od obeh telefonov na eno bazo.
Torej napiši kaj več o tem kaj imaš pa da vidimo.

Drugi telefon še je od telekoma ISDN Eurit al kaj je že. Imam pa preko T-2 ISDN vmesnika gor dva ISDN telefona (en ne dela - pokvarjen) In na ISDN vmesniku razdelilec da sta lahko gor dva telefona, ki imata vsak svojo številko. Sem pa včeraj klical na T-2 in je preveril kaj imam in rekel, da se da priklopit ta telefon tak, da te že niso prav povedali!
-
- Guru
- T-2: Že imam
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
Glede tega da je tvoj AS150 analogni telefon sicer nisem 1000% samo glede na to da sem odprl ene 10 strani (siemens portal, trgovin, itd...) nikjer nisem našel da bi pisalo ISDN, torej pač predvidevam da je PSTN.
Sem se še pravkar spomin in pogledal v navodila. Glede na to da nikjer v navodilih ne piše kako vnesti v telefon MSN ge 100% za PSTN telefon.
Glede priklopa so ti na T2 pač povedali da se da AS150 priklopiti na T2 telefonijo, s tem da pač za drugo številko uporabiš dodaten PSTN/Fax vmesnik. Torej vse lepo in prav, ampak ta drugi vmesnik boš plačeval vsak mesec dodatno.
Osebni ti priporočam eno rabljeno gigaset isdn bazo, mogoče boš lahko celo slušalko od AS160 gor povezal, ponavadi so bile razlike med ISDN in PSTN telefonii samo v baznih enotah in si lahko gor priklopil marsikaj. Celo določene slušalke ki niso bile od siemensa so delovale. Če te slušalke pač ne boš mogel povezati z gigaset bazo boš pač celotni telefon priklopil na en analogni priključek katerega boš dobil z nakupom gigaseta. Drugače pa saj veš 24mesecev * 2€ za PSTN vmesnik > kot rabljen ISDN gigaset.
Sem se še pravkar spomin in pogledal v navodila. Glede na to da nikjer v navodilih ne piše kako vnesti v telefon MSN ge 100% za PSTN telefon.
Glede priklopa so ti na T2 pač povedali da se da AS150 priklopiti na T2 telefonijo, s tem da pač za drugo številko uporabiš dodaten PSTN/Fax vmesnik. Torej vse lepo in prav, ampak ta drugi vmesnik boš plačeval vsak mesec dodatno.
Osebni ti priporočam eno rabljeno gigaset isdn bazo, mogoče boš lahko celo slušalko od AS160 gor povezal, ponavadi so bile razlike med ISDN in PSTN telefonii samo v baznih enotah in si lahko gor priklopil marsikaj. Celo določene slušalke ki niso bile od siemensa so delovale. Če te slušalke pač ne boš mogel povezati z gigaset bazo boš pač celotni telefon priklopil na en analogni priključek katerega boš dobil z nakupom gigaseta. Drugače pa saj veš 24mesecev * 2€ za PSTN vmesnik > kot rabljen ISDN gigaset.