Digital out --> SW Genius 5.1

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
Balonar
Guru
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Digital out --> SW Genius 5.1

Odgovor Napisal/-a Balonar » 29. Mar 2008 ob 10:50

Hi guys ...

V ponedeljek nam pridejo montirat T2 v firmo .. jaz sem na steno ze obesil LG 42', zdej me je pa zagrabila panika. Kot del modernizacije naše firme jebil tudi nakup Genius SW 5.1 zvočnikov.

Kako za hudiča bom pa jaz spravil sound na Geniusa (http://www.geniusnet.com/geniusOnline/o ... let-action)?

Brez Geniusa niti T2 niti LG nimata pomena :hmm:

poiuztrewq

Re: Digital out --> SW Genius 5.1

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 29. Mar 2008 ob 10:55

Meni linka ne odpre, lahko napišeš model zvočnikov?

Lpd

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Balonar » 29. Mar 2008 ob 10:58

SW-HF5.1 5000

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 29. Mar 2008 ob 11:01

Mislim, da Amino sicer nima, Motorola 1510 pa ima neposredne stereo cinch konektorje na zadnji strani... torej vzameš stereo jack-cinch kabel, in povežeš motorolin izhod z Geniusom:
Audio Input:
- Six RCA Audio Input Jacks for 5.1 Channel DVD player
- Three pairs of RCA jacks for two-channel DVD players, TV, PC, CD players, MP3 players and game consoles.
Če dobite Aminota, lahko:
- prosiš če ti dajo raje Motorolo
- dobiš stereo zvok iz SCART konektorja

LPd

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Balonar » 29. Mar 2008 ob 11:05

madona, da nisem pogledal škatel, ker so nam robo pustili že v petek v firmi (telefone, vmesnike, komunikatorje) .. doma imam Aminota .. zato za Motorolo nisem vedel .. hvala lepa. Kako pa si mislil stereo zvok iz Scarta?

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 29. Mar 2008 ob 11:09

Moram priznat, da sem svoj prejšnji odgovor še ene 3x editiral - preberi še enkrat da vidiš če si mi odgovoril na zadnjo verzijo ;)

Slika

Pin 1 in 4 preciniš na en zunanji ženski cinch
Pin 3 in 4 preciniš na drugi zunanji ženski cinch

Jaz sem to enkrat delal in sem kar povrtal 2 luknjici v plastiki SCART konektorja (na vrhu/dnu kjer je največ površine) tako da sem imel cinche kar na samem SCART konektorju. Upam da sem bil razumljiv

LP d

PS: te bodo za ušesa, če boš to počel na njihovem kablu... povleči 4 žičke iz konektorja in namontiraj kabelske RCAje.

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Balonar » 29. Mar 2008 ob 11:12

tole bom pa mal po netu povrtal .. mogoče pa najdem kakšen takšen original ... nikol me ni vleklo v finomehanske vode :hmm: :mrgreen:

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 29. Mar 2008 ob 11:15

Problem je pač v tem ker si kupil zvočnike kateri nimajo digitalnega vhoda. Tako boš lahko 5.1 zvok iz DVD ja recimo koristil samo v primeru da ima DVD 5.1 izhode. Drugače boš pač koristil kot stereo.

Glede scart adapterja pa takole:
Tudi v primeru če na STB-ju nimaš stereo izkoda pač kabel povežeš iz TV-ja, TV pa sigurno ima TV Avdio Out. Zvok ti pa tako po scart kablu pride v TV. Tako ne potrebuješ prej omenjenega adapterja. Edino TV moraš imeti prižgan da ti zvok iz STB-ja preko TV-ja pride na zvočnike.
Slika

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 29. Mar 2008 ob 11:17

Pozabil, da ima lahko TV tudi stereo audio out... v večini tanove imajo, ane?

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Balonar » 29. Mar 2008 ob 11:23

skor sem prepirčan, da ima audio out .. nisem se tega spomnil .. tenx

mali-40
Legenda
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 29. Mar 2008 ob 11:24

Jaz sem zraven Logitech zvočnikov dobil takšen pretvornik na kateega lahko priklopiš činč kable iz Tv avdio out ali pa iz motorole ker aminotov se mi zdi da ne talajo več.
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=250230300484

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 30. Mar 2008 ob 03:38

ce rabis navadn stereo zvok, pol rabis na obeh straneh dvojni chinch, ponavadi se prodaja za male dnarje, pride pa v veliki vecini primerov v rdece/beli barvi. ce pa bi rad iz motorole spravil 5.1 zvok ven, se pa stvar mal zakomplicira, saj ima motorola spdif izhod, tile tvoji zvocniki (po nekem cudnem nakljucjuu so to tud moji, vendar so un 'tastar' model z zeleno lucko namesto modre) pa nimajo integriranega 5.1 dekoderja. ze dlje casa iscem eno zadevo ki je deprecated... in je ni vec za dobit v prosti prodaji.. se spogledujem z ebayem... pa kmal bom meu rojstni dan pa upam da jo bo kdo kupu :) .. no.. gre za creative labs ddts-100.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 30. Mar 2008 ob 06:35

Slika

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Balonar » 30. Mar 2008 ob 11:42

NoName napisal/-a:ce rabis navadn stereo zvok, pol rabis na obeh straneh dvojni chinch, ponavadi se prodaja za male dnarje, pride pa v veliki vecini primerov v rdece/beli barvi. ce pa bi rad iz motorole spravil 5.1 zvok ven, se pa stvar mal zakomplicira, saj ima motorola spdif izhod, tile tvoji zvocniki (po nekem cudnem nakljucjuu so to tud moji, vendar so un 'tastar' model z zeleno lucko namesto modre) pa nimajo integriranega 5.1 dekoderja. ze dlje casa iscem eno zadevo ki je deprecated... in je ni vec za dobit v prosti prodaji.. se spogledujem z ebayem... pa kmal bom meu rojstni dan pa upam da jo bo kdo kupu :) .. no.. gre za creative labs ddts-100.
včeraj sem v firmi, ko sem pripravljal kable, pogledal v vrečo in videl notri Motorolo .. tak, da ne bo panike. Sem pa včeraj tudi ze zavohal Audio out na LG-ju in bom kr audio out potegnil na Geniusa .. kurc pa surround .. sej je to pisarna .. ne bom nikol filme gledal :)

Mogoče pa enkrat ob priliki kaufnem en DVD, ki ima 6 chinch izhod, pa tudi ne bo panike .. actually - zamenjam SONY DVD za X DVD z 6 chinch izhodom :plosk:

Sem se pa mučil eno uro, da sem spravil sliko na TV .. seveda bi se temu reklo :beri: :rtfm: ker bi prebral, da TV podpira do 1024x768 .. jaz pa laufam na 1280x1024 :jao: :jao:

.. no, takle mamo :plosk:

sergio2
Novinec
Paket: VDSL2 10/1+HDTV

Odgovor Napisal/-a sergio2 » 31. Mar 2008 ob 08:37

Andrejs mogoče veš,če obstaja še kakšen zunanji digitalni dekoder poleg tega creative?

Odgovori