Problem pri brezžičnem modemu
-
- Novinec
- T-2: Že imam
- Paket: 10/2 + 2xTV + IP telefon
- Kraj: Kranj
- Kontakt:
Problem pri brezžičnem modemu
Pozdravljeni,
zanima me kako se zaklene brezžični modem (nimam navodil...rabljen), tako da ga lahko uporabljam samo jaz in ne vsa okolica. Imam namreč občutek, da mam vsaj še enega ki se je obesil nanj (kako se lahko o tem prepričam).
lp
zanima me kako se zaklene brezžični modem (nimam navodil...rabljen), tako da ga lahko uporabljam samo jaz in ne vsa okolica. Imam namreč občutek, da mam vsaj še enega ki se je obesil nanj (kako se lahko o tem prepričam).
lp
-
- Guru
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
Re: Problem pri brezžičnem modemu
prijaviš se v konfiguracijsko konzolo pa tam nastaviš zaščito na brezžični povezavi
za kaj več boš pa moral povedati kateri tip imaš ker vsak modem ali ruter ima drugačen postopek
za kaj več boš pa moral povedati kateri tip imaš ker vsak modem ali ruter ima drugačen postopek

-
- Novinec
- Kontakt:
čudo je D-Link DI-524
Prosim za guide step by step for dummies
Prosim za guide step by step for dummies

V Wireless bi mogu met nastavitve SSID (Service Set Identifier), ki je t.i. javni naslov tvojega Wirelessa. Spremeni ga.
Uporabi še nek encryption, priporočam WPA ali WEP (najdi med nastavitvami za wireless). Vpisati moraš le še geslo in tvoj wireless je zaščiten.
Ko se boš povezoval na novo moraš vpisati tvoje geslo. Če se kje zalomi mora biti na Routerju tipka reset, in vse se posatvi na privzete nastavitve.
Upam da sem ti pomagal in da boš našel vse kar sem napisal.
Uporabi še nek encryption, priporočam WPA ali WEP (najdi med nastavitvami za wireless). Vpisati moraš le še geslo in tvoj wireless je zaščiten.
Ko se boš povezoval na novo moraš vpisati tvoje geslo. Če se kje zalomi mora biti na Routerju tipka reset, in vse se posatvi na privzete nastavitve.
Upam da sem ti pomagal in da boš našel vse kar sem napisal.
- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
a je dovolj, če se v routerju dovoli le določene MAC adresse preko brezžičnega omrežja? Sej pol ne rabi nastavljat gesel? 

- pack
- Legenda
Za poštene ljudi je dovolj, sicer pa NE. 

-
- Novinec
- Kontakt:
Naj se vam najprej vsem zahvalim za pomoč... Torej HVALA.
Pri vpisu naslova ruterja (192.168.0.1) mi nič ne odpre. Sem pa s pomočjo čarovnika na strani, ki jo je prilepil uporabnik pack spremenil vse kar ste predlagali pa ni nobenega učinka. Torej kaj delam narobe?
lp
Pri vpisu naslova ruterja (192.168.0.1) mi nič ne odpre. Sem pa s pomočjo čarovnika na strani, ki jo je prilepil uporabnik pack spremenil vse kar ste predlagali pa ni nobenega učinka. Torej kaj delam narobe?
lp
Am potem pa resetiraj router ker verjetno je nekdo ti že nastavu drug IP za dostop do routerja.
-
- Novinec
- Kontakt:
Ni spremembe, še kakšna druga ideja?
Hvala in lp
Hvala in lp
IP routerja boš našel v nastavitvah mrežne kartice pod "gateway" / "prehod".
Mimogrede, uporabi zaščito WPA oz. WPA2 - WEP zaščito namreč lahko razbije vsak froc v 2 minutah in je isto, kot če je ne bi imel.
Mimogrede, uporabi zaščito WPA oz. WPA2 - WEP zaščito namreč lahko razbije vsak froc v 2 minutah in je isto, kot če je ne bi imel.
- pack
- Legenda
Juvenile, tista stran je samo simulator programa na tvojem routerju, ti moraš dejansko priti do takih nastavitev na svojem routerju in jih tam popraviti. IP od routerja pa lahko vidiš tudi preko "dosovskega" ukaza ipconfig (gateway je tvoj router IP).
Kot sem ti pa že napisal, vsa navodila imaš na tistem mojem drugem linku, samo malo morš pogledati. Recimo pod FAQ.
Kot sem ti pa že napisal, vsa navodila imaš na tistem mojem drugem linku, samo malo morš pogledati. Recimo pod FAQ.

-
- Novinec
- Kontakt:
Hvala vsem za pomoč in potrpežljivost, končno mi je uspelo.
Lp
Lp